Šta je novo?

Killzone 3

Ja sam stekao utisak da bi neko voleo da si u igri spiderman kao svim ostalim fpsovima :d

Ovaj klip me podsetio da KZ ima neprevazidjenu animaciju i filmski efekat, dodje mi sad da raspalim malo MP...

Poslednja izmena:
Znaci nisam jedini koji vidi da je kretanje malo brze, lepo.

25275.jpg

Red dot treba ukinuti definitivno. Prezasitile se FPS igre. :)

Ukrali ideju od UT-a, pa svi mislili da je cool. :D

Ja sam uspeo samo da zapazim da je kretanje dosta dobro, nema laga. Ostalo se nista ne vidi sto me iole zanima.

Ajd za vas dvojicu pitanje:

Šta je lag?

Mene su u školi učili da je to vremenski razmak između dva događaja. Na primer od kako zadaš komandu kontroleru do reakcije na ekranu. Ako ne znate koliko ranije je igraš zadao komandu, ne možete reći da li ima i koliki je lag.

Tako da, sve što sam ja israo vas dvojica ste uz još dužnije poštovanje izjeli.

Lag možete u demou, beti ili samoj igri da provalite, ne u youtube snimku.

Ajd za vas dvojicu pitanje:

Šta je lag?

Mene su u školi učili da je to vremenski razmak između dva događaja. Na primer od kako zadaš komandu kontroleru do reakcije na ekranu. Ako ne znate koliko ranije je igraš zadao komandu, ne možete reći da li ima i koliki je lag.

Tako da, sve što sam ja israo vas dvojica ste uz još dužnije poštovanje izjeli.

Lag možete u demou, beti ili samoj igri da provalite, ne u youtube snimku.

Nisam isao u te skole gde se uci o lagu:D ali definitivno znam sta je, i u multiplayeru zbog pinga i ostalih ****** i u single kad kasni odziv na komande... Ovde sve tece fluidno, bas sam pratio nisan i nema nikakvih cudnih pokreta ili seckanja/laga
Cvejicu evo ti malo laga http://www.youtube.com/watch?v=1KjuaXtk-AQ :D

Poslednja izmena:
Ne mešaj mi babe i žabe. Lag na serverima će biti vidljiv kada puste betu. Ono su igrali u lokalu da pokažu kako i šta. A i taj lag na serverima mogu jako lako da smanje na minimum ako puste dedicated servere a ne p2p. Samo nećemo opet o tome.

KZ2 je imao mnogo veći problem što su komande kasnile. Šatro inercija, šta već. To se ne može videti na snimku (osim ako ne snimaju kontroler u isto vreme). Jeste to godilo u kampanji jer je delovalo realnije, ali u MP raja je navikla da kontroliše Čak Norisa. :(

Tacno sam znao da ce neko da pomesa network lag i input lag. :D

Tacno sam znao da ce neko da pomesa network lag i input lag. :D

*** nisam znao da je ono igrano u lokalu. Potpisujem Cvejicu to sto si rekao, mada znam kad ima laga a kad ne, na onom snimku meni deluje da nema, procesljaj malo youtube i neke PC igre igrane na slabijim masinama i videces laga, ne seckanje vec bas lag kad npr. pomera mis a ono onako kilavo sa kasnjenjem ide itekako se primeti na youtube snimku

A dobro, neki nisu igrali KZ2, pa ne znaju o cemu se prica......

*** nisam znao da je ono igrano u lokalu. Potpisujem Cvejicu to sto si rekao, mada znam kad ima laga a kad ne, na onom snimku meni deluje da nema, procesljaj malo youtube i neke PC igre igrane na slabijim masinama i videces laga, ne seckanje vec bas lag kad npr. pomera mis a ono onako kilavo sa kasnjenjem ide itekako se primeti na youtube snimku

Lag (input lag) se ovde vrti od 100ms do 300ms, zavisno od arhitekture game enginea igre i uredjaja za prikazivanja slike. To je jako tesko proceniti ukoliko se ne koristi proverena oprema u strogo kontrolisanim uslovima. Ovde to ne mozes da vidis, jer i da imas oko sokolovo, nije prikazan gamepad uz pomoc kojeg se igra.

Netcode je u KZ-u 2 za P2P dizajn bio relativno dobar...

Ljudi, uopshte mi niste jasni za taj lag :) Pa FPS je nemoguce igrati sa 150 ili 200ms lagom, kada bi komande bile takve to bi bilo iritirajuce i ne bi moglo da se igra. U realnosti, KZ2 radi ono shto mu ja kazem i tu je nemoguce da budu lagovi o kojima se ovde pricha. To shto vi zovete lag, inache se zove realna (ili bar blizu) gravitacija i inercija, neshto shto u drugim igrama ne postoji, ali ste valjda navikli na tudje planete i kartonske glavne glumce pa je ovo problematichno :d

Ne razumem i dalje koji je problem ovde, lag od pritiska na obarach do vremena kada krene da puca na TVu ? Pa i kada drzish pravu pushku treba vremena da "stisnesh" okidach. Ja lepo kazem problem je navika kod drugih igara koje su kao charli chaplin, sve ubrzano i reaguje odmah kao da se upravlja mislima, ili kartonom :)

Nazad
Vrh Dno