Šta je novo?

Killzone 2

Cek, nemoguce da je to jedini nacin za ulazak u betu? Ja je nisam skinuo i nigde nisam aplicirao i stigao mi je invite.

Nije jedini, mozda su i nekoliko random mail-ova poslali, ali su najvece sanse preko te MP teme i ako si aktivni clan onog Undergrounda (ne znam ni sta je to)..

Hoce li 18:00 vise?! :wall: :D

Ja cu da budem na nekom serveru, ako budete nesto kreirali, posaljite neki invite ili neku poruku kako se zove server ako invite ne radi..

Ma ovo nije normalno!

Nema veze ko hostuje, nije ovo Xbox Live da je sve peer2peer, sve se hostuje na Sonyevim serverima, a lik koji "kreira" server samo bira mapu i modove za nju.

Nema veze ko hostuje, nije ovo Xbox Live da je sve peer2peer, sve se hostuje na Sonyevim serverima, a lik koji "kreira" server samo bira mapu i modove za nju.

Si siguran da tako sljaka? ,) Ako je tako, to je perversion...

Ajde LordNever-e ;) (e*acu te za ona dva ubistva, cim sam uzeo da budem Helghast poceli ste da me ubijate, navikao da pucam u narandzaste :d)

Idem na jos jednu sesiju, igracu malo ja malo buraz (cisto da se opravdam ako me sretnete kako gledam u plafon :D )

PSN je iskljucivo baziran na dedicated serverima, za razliku od XBL-a gde od hostove konekcije zavisi kako ce igra raditi.
Najjace je sto ljudi placaju za P2P multiplayer...
BTW Nisam LordNever, vec LordNerevar. XD

Auu ***ee pa kako svi dobiste betu.....

Prepun sam utisaka, ne znam odakle da pocnem, nemam snage sad sam preumoran, sutra cu da napisem jos neka zapazanja. Btw, ne bi smelo valjda kao jos uvek da se prica nista po "ugovoru", valjda ne znaju srpski ;)

Jos poneka zapazanja, prvo cu od onih manje pozitivnih...

Frejmovi u nekim trenutcima znaju da opadnu, ALI, samo u zatvorenim prostorijama kada se u isto vreme nadje vise od 10 ljudi, rocket launcheri sevaju, bombe, krv prsti na sve strane, ostaje po zidovima, po podu, zidovi se odlamaju, trese se pod zbog udara rakete ili bombe, znaci strasno, ali ostaje utisak da ja ne verujem kako JOS VISE ne opadnu frejmovi jer je ono bolesno dobra grafika za multiplayer okrsaje. Verovatno ce to biti dodatno ispeglano, samo se nadam da ne budu morali da degradiraju grafiku ili slicno ali sumnjam, kazu da samo bolje sve to moze da izgleda dok ne izadje.. a i ovo je neki stariji build.
Sad pokusavam da se setim jos nekih manje pozitivnih utisaka, ali mi ne ide :) Mozda onaj AI glas koji govori sta treba da se radi (assasinate tog i tog, "good job maaaan" ali bukvalno ovako razvuce maaaan kao da se samo jednom liku obraca, a ustvari u mnozini se kaze "Men" i to "E" se jako brzo izgovara), mogao je malo bolji taj glas da bude, mada Helghasts-ov AI glas jeste bolji... Dobro i ono kasnjenje od trenutka kada ubijete nekog i dok ne umre zvanicno, i to ce verovatno biti ispeglano, a mozda sa ovim ocajnim upload-om i ne moze da bude bolje, videcemo..

Netcode je jako dobar, svaki put sam igrao na punim serverima od 32 igraca... Nije me nijednom izbacio iz igre ili tako nesto, jedino se baguje kada krene nova mapa, onda se zablokira pa mora da se izadje u glavni meni pa udjes rucno..
Oruzja kao sto rekoh su je*e mamu, otkljucao sam i drugu pusku, ona je recimo kao Mp5 iz Kantera, slabije ali brze puca, idealna za zatvorene prostore.. Sacmara je brutalna!! opasan zvuk i razbija, ako si blizu od jednog metka gines, naravno ne dobacuje previse.. Bombe su isto ok, mozda malo da su jace... Ne znam jos uvek da li ima neki pancir da se kupi ili tako nesto. Nema kupovine municije, sto je dobra fora, moras da stekas ili da uzimas od onih sto su zaginuli, i samim tim, ne mozes da kampujes tamo gde se respawn-uju i samo ih slazes, vec moras da brines o municiji. Bombu jednu imas za sad...
Da, komande, par zamerki, za sada ne mozes skroz po sebi da namestis, vec ima par predefinisanih opcija, losa stvar za sada je sto kada kliknes zum (L1 kod mene) ne gasi se sam kada pustis, vec moras ponovo L1 da stisnes, to ne sme tako da ostane... Trcanje takodje mi ne odgovara na L3, to bi stavio na "X" umesto skoka..

Jos par stvari o grafici i zvuku... Rocket launcher moze prosto da unakazi mapu :zgran: znaci odvaljuju se ogromni delovi betona, bukvalno samo armatura ostane, prsti na sve strane, ne znam do koje mere to ide, odnosno da li mozes da srusis neki noseci stub sa vise pogodaka sa raketom... Sve to izgleda kao onaj Intro za 3D studio Mark, ona kopija Matrix-a.. Kao sto rekoh, pod se zatrese od toga, odlican efekat, zvuk je takodje posebna prica, vetar sisti, cuje se ratovanje negde u pozadini... Kad sam kod vetra, nosi prasinu u onom pravcu gde duva, a to se menja koliko sam primetio, tako neki sitni detalji doprinose sjajnoj atmosferi...
Malo se raspisah, ako nekog jos nesto zanima nek pita... za sada, ovo je PREMASILO moja ocekivanja, sto se tice multiplayera...

:butt::beat:

Jos poneka zapazanja, prvo cu od onih manje pozitivnih...

Frejmovi u nekim trenutcima znaju da opadnu, ALI, samo u zatvorenim prostorijama kada se u isto vreme nadje vise od 10 ljudi, rocket launcheri sevaju, bombe, krv prsti na sve strane, ostaje po zidovima, po podu, zidovi se odlamaju, trese se pod zbog udara rakete ili bombe, znaci strasno, ali ostaje utisak da ja ne verujem kako JOS VISE ne opadnu frejmovi jer je ono bolesno dobra grafika za multiplayer okrsaje. Verovatno ce to biti dodatno ispeglano, samo se nadam da ne budu morali da degradiraju grafiku ili slicno ali sumnjam, kazu da samo bolje sve to moze da izgleda dok ne izadje.. a i ovo je neki stariji build.
Sad pokusavam da se setim jos nekih manje pozitivnih utisaka, ali mi ne ide :) Mozda onaj AI glas koji govori sta treba da se radi (assasinate tog i tog, "good job maaaan" ali bukvalno ovako razvuce maaaan kao da se samo jednom liku obraca, a ustvari u mnozini se kaze "Men" i to "E" se jako brzo izgovara), mogao je malo bolji taj glas da bude, mada Helghasts-ov AI glas jeste bolji... Dobro i ono kasnjenje od trenutka kada ubijete nekog i dok ne umre zvanicno, i to ce verovatno biti ispeglano, a mozda sa ovim ocajnim upload-om i ne moze da bude bolje, videcemo..

Netcode je jako dobar, svaki put sam igrao na punim serverima od 32 igraca... Nije me nijednom izbacio iz igre ili tako nesto, jedino se baguje kada krene nova mapa, onda se zablokira pa mora da se izadje u glavni meni pa udjes rucno..
Oruzja kao sto rekoh su je*e mamu, otkljucao sam i drugu pusku, ona je recimo kao Mp5 iz Kantera, slabije ali brze puca, idealna za zatvorene prostore.. Sacmara je brutalna!! opasan zvuk i razbija, ako si blizu od jednog metka gines, naravno ne dobacuje previse.. Bombe su isto ok, mozda malo da su jace... Ne znam jos uvek da li ima neki pancir da se kupi ili tako nesto. Nema kupovine municije, sto je dobra fora, moras da stekas ili da uzimas od onih sto su zaginuli, i samim tim, ne mozes da kampujes tamo gde se respawn-uju i samo ih slazes, vec moras da brines o municiji. Bombu jednu imas za sad...
Da, komande, par zamerki, za sada ne mozes skroz po sebi da namestis, vec ima par predefinisanih opcija, losa stvar za sada je sto kada kliknes zum (L1 kod mene) ne gasi se sam kada pustis, vec moras ponovo L1 da stisnes, to ne sme tako da ostane... Trcanje takodje mi ne odgovara na L3, to bi stavio na "X" umesto skoka..

Jos par stvari o grafici i zvuku... Rocket launcher moze prosto da unakazi mapu :zgran: znaci odvaljuju se ogromni delovi betona, bukvalno samo armatura ostane, prsti na sve strane, ne znam do koje mere to ide, odnosno da li mozes da srusis neki noseci stub sa vise pogodaka sa raketom... Sve to izgleda kao onaj Intro za 3D studio Mark, ona kopija Matrix-a.. Kao sto rekoh, pod se zatrese od toga, odlican efekat, zvuk je takodje posebna prica, vetar sisti, cuje se ratovanje negde u pozadini... Kad sam kod vetra, nosi prasinu u onom pravcu gde duva, a to se menja koliko sam primetio, tako neki sitni detalji doprinose sjajnoj atmosferi...
Malo se raspisah, ako nekog jos nesto zanima nek pita... za sada, ovo je PREMASILO moja ocekivanja, sto se tice multiplayera...

Brate izgleda da cu morati da te razocaram jer se i u prvom delu trcalo sa L3:D tako da to moras ili podesiti sam ili se naviknuti na te kontrole u slucaju da nemoze a se podesi.

Benchmark statistike:
picture001ki1.jpg

Poslednja izmena:
Ragnarok, daj neke forice, pisalo mi je da sam postao medic, ali ne znam kako da ih ozivljavam, takodje ono "capture and hold" ne znam koji deo mape treba da cuvam i gde da idem, salje me na tri strane :)

Sto se tice medica, kada se spawnujes, umesto da odmah pritisnes X (znaci, kad ti prikaze onu mapu NE PRITISTKAJ odmah X), pritisni R1.
Prebacice te na character tab.
Tu prebaci klasu na medica. Bear in mind da ti je u tom slucaju izbor puske ogranicen na onu obicnu (znaci, ne mozes da nosis machine gun i slicno).
Da bi oziveo nekoga ko nije mrtav (znaci, trza se na zemlji i ima onu ikonicu iznad glave) pritisni levo dugme na DPadu, nanisani ga i onda pritisni R1 (ili koje god ti je dugme za pucanje).

Sto se tice capture&hold, sve ti je ispisano na mapi.
To sto te salje na 3 strane mape je zbog toga sto ima vise tih capture&hold pointa. Ti izaberi jedan i probaj njega da zarobis. Drugi iz tvog tima ce, valjda, zarobiti druge.

Tips&tricks :D
NIKAD ne idite sami. Iole bolje tim ce vas unistiti.
Ne bacajte bombe bez gledanja kuda ce eksplodirati, jer cete lako praviti TK-ove.
Cuvajte municiju, 64 metka default puska ispuca za vrlo, vrlo kratko vreme.
Kada je protivnik daleko, obavezno kleknite i pucajte kratke rafale.
Kada ispraznite sarzer, imate vecu sansu da protivnika ubijete meelee udarcem, nego pistoljem.
Za close quarter mape, IMO, najbolje oruzje je machine gun (shotgun hater here).
SMG je vrlo neprecizan i, ja licno, ga nikad ne koristim.
Cim udjete u igri pravite/prikljucite se squada i uvek se spawnujte kod squad leadera. Ovo vam, u praksi,
odmah stavlja u centar zarista zajedno sa jos nekoliko team membere, sto ce vam MNOGO olaksati zivot.
Stavite Dynamic range na Limited, umesto na Full, u podesavanjima ekrana u XMB-u, ako imate LCD TV (ovo ne vazi za one se LCD monitorima).

Poslednja izmena:
To Ragnaroche ;)

Nego kad smo kod Melee udarca, cesto mi se desava da stisnem R3 kada i ne zelim, neko mi izleti i ja umesto da pucam mlataram rukama, opet izrazavam nezadovoljsvo kvalitetom ovih pechurki na sixaxis-u, previse se lako stisne R3/L3 kada to ne zelim i verujem da ce se posle mesec dva ovakvog igranja skroz razvaliti, bar takav utisak imam... Kakvo je vase iskustvo sa ovim? Razmisljam se da uzmem DS2 za ovakve igre, oni su prakticno neunistivi...

Skracenice "DS2" i "FPS" je zabranjeno koristiti u istoj recenici.

Ne kapiram...

Pretvrde pecurkice, nema 6a6, retardirani R2/L2 taster = NE KORISTITI ZA FPS!
+Nije bezican.

Odgovara mi sto se teze stiska L3/R3, ali ne znam da li su nepreciznije od 6a6/DS3?

Evo ga blog od jednog decka sa GT-a, nije mogao da se iskulira :D (inace on je presao celu SP kampanju u Guerillinoj zgradi kao special guest, ali ne sme o tome jos da prica..)

Killzone 2 Beta review

p.s. Ne znam da li je potreban nalog na GT-u za citanje blogova, ako jeste onda *** :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno