Šta je novo?

Kikinda ADSL žasu!

OK,nisam bas bio siguran,a ove informacije ce biti svakako korisne...

Damire,jesi li nesto pokusao i kakva je sad situacija?

Evo meni ping malopre ~750ms. EJ BRE 750!!!
Zasto?

Probaj ono sto ti je Daba savetovao i ako imas nacina, proveri da slucajno nemas preslusavanje sa nekom drugom linijom (npr, na jednom mestu sam video npr slagali parice u ormar i ukrstili dve...).

Budi siguran da su zice od parice upletene do sto blize spliteru i adsl modemu/ruteru. Hoce da pomogne, a verujem da znas i zasto. ;)

Ako imas vise telefonskih uticnica razvedenih po stanu - postavi ih ili iza splitera (phone port) ili stavi mikrofilter na svaki od izvoda.

Gledaj da, ako koristis neupredenu paricu (npr. onaj pljosnati telefonski gajtan) da ne ide paralelno sa elektricnim vodovima ( ne bi trebalo da utice mnogo, ali je moguce ako imas kakvo sitno varnicenje na produzivacu ili u stekeru)

Poslednja izmena:
Damire,jesi li nesto pokusao i kakva je sad situacija?
Popizdeh i reinstalirah windows.
Eto, da ne ispadnem lud, odem i kupim nov kabl od zida do modema direkt, ali nema vajde. Ping i dalje oko 700ms :wall:
Probaj ono sto ti je Daba savetovao i ako imas nacina, proveri da slucajno nemas preslusavanje sa nekom drugom linijom (npr, na jednom mestu sam video npr slagali parice u ormar i ukrstili dve...).
Probao sam. Cisto da kzem, imam pristup ptt ormaricu [doduse uz malo hackovanja nocnog bravara :D] i tamo je sve ok.
Budi siguran da su zice od parice upletene do sto blize spliteru i adsl modemu/ruteru. Hoce da pomogne, a verujem da znas i zasto. ;)
Sta ti znaci zice od parice??? Imam oko 8m od zida do rutera. A od zida dole do ormarica citava 4 sprata.
Ako imas vise telefonskih uticnica razvedenih po stanu - postavi ih ili iza splitera (phone port) ili stavi mikrofilter na svaki od izvoda.
Jok, samo jedan i taj je na mom stolu, posle splitera.
Gledaj da, ako koristis neupredenu paricu (npr. onaj pljosnati telefonski gajtan) da ne ide paralelno sa elektricnim vodovima ( ne bi trebalo da utice mnogo, ali je moguce ako imas kakvo sitno varnicenje na produzivacu ili u stekeru)
Pa kada bih ti rekao pored cega sve prolazi taj pljosnati kabl... :d
Nije do toga, probao sa drugim, kao sto sam vec rekao.

Na koji broj da ih smaram [ove iz lelekoma]?

Imas taj kontakt centar, 0800/100-100! Stisnes 1 za pomoc oko neta i onda cekas pa te spoje sa operaterom! I onda mozes da ga ubijes!

Da,samo sto se ne javljaju po tri sata :wall:

Nista,cimaj ih na 0800/100-100...

Da,samo sto se ne javljaju po tri sata :wall:
Javili se za minut :)
Nista,cimaj ih na 0800/100-100...
Zvao sam, pricali pola sata, nesto kao cackali, ali, ono, nema sanse. Uvek oko 650-700, jednom cak i 470 :p
Napisao lik reklamaciju, ovaj je bio normalan za razliku od onih prvih :d i kao bice reseno ili ce me zvati, nije ni bitno. Valjda ce se nesto desiti...
Sve sam probao, nista ne pomaze. Neka oni vide.
A do tada... poz :wave:

Poslednja izmena:
Jesu li uradili nesto? Koliki ti je sad ping?

dr.Tiristor je napisao(la):
Evo meni ping malopre ~750ms. EJ BRE 750!!!
Zasto?
koliko se sećam, meni je toliki ping bio jedino kada sam merio iz opere.
iz ff i maxtona je bio višestruko manji ;)

probaj speedtest iz ostalih browsera, može da bude interesantno.

ps ne reče kojom brzinom idu ostale stvari - rapidshare i sl.

mozda su ti setovali port na interleaved, a i nemoj mnogo da verujes pingu sa speedtesta. ima tendenciju da ne bude tacan.

Ne mogu da verujem, shugavi Telekom! Imas najveci ping koji sam ja u zivotu video... Preporucujem ti da odes na salter Telekoma i da izudaras salterusu... Ali time neces resiti problem...

mozda su ti setovali port na interleaved, a i nemoj mnogo da verujes pingu sa speedtesta. ima tendenciju da ne bude tacan.
Sto znaci sta?

Ne mogu da verujem, shugavi Telekom! Imas najveci ping koji sam ja u zivotu video... Preporucujem ti da odes na salter Telekoma i da izudaras salterusu... Ali time neces resiti problem...
pa sta onda da se setam za dzabe? :d

ping-uj iz konzole: ping speedtest.sliced.net -n 100
min 48 max 52 avr 51ms

Vidi 10 puta manji ping do istog servera :beat: , isto Telekom adsl

Nego, mozda imas neki problem samo sa tim speedtestom, sto nije logicno, ali.. ko zna..

Kako ti ide odziv sa necim kao npr neki od google servera sto se obicno koristi kao referenca?

Probaj 209.85.129.147

Nisam u Kikindi,ali trenutno "najbolji":mad Ping manje-vise,ali zato protok lepota:wall:

@dr.Tiristor
hm, citirao si deo mog posta, ali ništa nisi komentrisao ?
ili se to možda odnosi na sliku iznad ?

min 48 max 52 avr 51ms
ovaj ping izgleda dobro, što znači da onaj iz prvog posta nema veze sa vezom.

evo jedan ping test da se utešiš:

ping speedtest.sliced.net -n 100

Pinging speedtest.sliced.net [195.228.155.44] with 32 bytes of data:
...
...
...
Ping statistics for 195.228.155.44:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1937ms, Maximum = 2893ms, Average = 2481ms

do duše aktivan je µtorrent (25-27kb u toku merenja;))

ps opet ne reče kojom brinom ide http/ftp download
pps ako hoćeš da uporedimo brzine baci neki torrent na pm - pazi samo da bude veći fajl gde se s/l situacija ne menja tako brzo

Evo ovako drugari, zvali su me iz Lelekoma.

Prvo, probudili su me :D
Drugo, kod njih je opet sve u redu.
Lik mi kaze da je to to za taj paket, ja ga ubedjujem da ja nisam neuko seosko tele koje samo muce. Prvo, kaze da to sto ja hocu da skidam filmove njega uopste ne zanima.
Drugo, tele mi kaze za ping u fazonu ****ga to ti je sto ti je, kod nas radi.
Sto me zivo zabole ratz sto kod njih radi.
Lepo ga pitam kako ja da igram nesto online sa tim pingom, kaze da ga ni to ne zanima, jer mi je http dl ok, i to je sve sto ga interesuje, znaci radi.
Kaze da ga ne interesuje ni to sto ja hocu da skidam filmove ni to sto hocu da se igram, oni su tu da obezbede http protok.
Lepo ga pitam koji ce mi ratzq net samo za http, pa da surfujem mogu i sa mobilnim, ***.
Boli ga uvo. Nista, rekoh, ima da idem da raskinem ugovor, i da idem kod drugog provajdera, on kaze da se situacija nece ni tada poboljsati.

Ja cu dobro da razmislim, pa cemo videti.
A oni neka blajve palamar i neka nabiju sebi http protokol u pedu!:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Ne znam sta da ti kazem osim da su *****!!! Ne mogu da verujem kako su te s**bali!!! Tvoja situacija je stvarno losa, ako moras raskini ugovor!!! Imas istu ponudu u BUS-u ali za EUNET!!! I ja sam se sad iznervirao, nemam reci!

Nemoj eunet, jer ces imati istu pricu sa torrentima.

Ma strashno, meni net kod PTT-a ne radi vetj 7-8 dana ?!!??! Pa shta ja kog ***** platjam???? Zovem podrshku, a oni mi samo kazu da su neki radovi u toku i da ne mogu da mi pomognu. Strashno!

Ne znam sta da ti kazem osim da su *****!!! Ne mogu da verujem kako su te s**bali!!! Tvoja situacija je stvarno losa, ako moras raskini ugovor!!! Imas istu ponudu u BUS-u ali za EUNET!!! I ja sam se sad iznervirao, nemam reci!
Eh, da mi je net jedini problem sada, ja bih se mozda i ozenio :D

Nemoj eunet, jer ces imati istu pricu sa torrentima.
Dobro pa je neko rekao. Fala. :)

Ne znam sta da radim... Prvo da vidim da li da radim generalnu ili da uzmem novi motor posto mi je crkao na autu, pa onda net.... :D

Prvo da vidim da li da radim generalnu ili da uzmem novi motor posto mi je crkao na autu, pa onda net.... :D

Pa,naravno kad se izivljavas nad tim jadnim kolima :D Dobro je i izdrzao,Schumacheru :D

Apsolutno neverovatno kakvi su ti ljudi u Telekomu.Je8es ga,ako je vec usluga sama po sebi losa - ne mora takva da bude i podrska.Posebno taj retardski nastup sa "ne interesuje me ako ces da skidas filmove".Da necu mozda da otvaram google mail i ponekad Bench?

Nego,imas li nekih drugih opcija osim ADSL-a? Ovaj Eunet u Busu takodje nije sjajan,tako da mozes da zaboravis na to (posebno po pitanju torrenta).Prica se nesto za Lucky,da ce imati neku ponudu za ADSL,ali nemam pojma.Ili da se lepo vratis na wireless (ako se ne varam,pre si ga imao).Kad vec volis da muzes :D

Iskreno,da je ovo normalno mesto i normalno vreme,za manje pare bi imao bolju uslugu,vecu konkurenciju,pa kad ti raskines ugovor i to uradi jos 10 tvojih prijatelja (nezadovoljni uslugom) mogu da se lepo je8u.Ovako,znaju da mogu da zaje8avaju ljude - pa to i rade.

Skenjan sam...

proradio i za ISDN, dobismo ga u firmi, radi pristojno, ne znam kako ali je prvo samo pucao, a posle se popravio, mozda je pomoglo sto sam malo iskljucio terminal iz struje za kratko :)

uzgred, pojavio se i Beotel, ne znam kod koga, ali zvali su me na mobilni da mi kazu da imam tehnicke uslove, i taman kad sam se "naostrio" da ih kritikujem oko privatnosti i otkud njima moji podaci, rekose mi da sam popunio kod njih formular 20.1.2005. godine :D

btw, wifi rulez :)

Kod mene je nesto bolja situacija, nije najsjajnija oko 80 mb za sat, prihvatljivo je, sada sam manje vise zadovoljan...

Vrh Dno