Šta je novo?

[Kickstarter] Divinity: Original Sin

Kako se prolazi trolova statua na ulasku u Troll cave (valjda)?
Drugo, totalno zaboravih na taj end of times, išao sam tamo da rikrutujem nove likove, gde mi odu ovi trenutni? Je l se vrate gde sam ih i našao, tj Cyseal ili ostanu tu?

Ostaju ti u hall-u kad ih dismisujes. Sto se tice Trolove statue dobices spell/knjigu u Maradinovoj skrivenoj sobi koja se nalazi u njegovoj pecini, pa ces sa njom da prodjes kroz to.

Našao sam danas charm knjigu za strelca, lvl10 skil, a meni je strelac lvl9... možda uzmem još jednog strelca lvl10-11 samo zbog tog skila.
kod onog dril instruktora, imao je samo par stvari i tu knjigu

Dobra je ovo stvarčica, ne žalim se. Sad sam malo u nedoumici kuda da idem. Pauci u pustari me otresoše, kroz trol kejv ne mogu još, u rudniku imaju oni lvl 15 neuništivi, a na 'ladnoći sam naišao na nekog Guardiana kom ni 1 helt isto nisam skinuo.

Mali tip za Guardiana na snežnom delu mape. Iza njega, uz stepenice se popnete, onda ga teleportujete na lavu i eto ga insta kill. Dalje, kad posle ubijete Boreasa i odete u njegov treasure room, imate na kraju jedan kovčeg. Da bi se otvorio potrebno je od one bibliotekarke iz Cyseala da kupite knjigu o nekim jezicima. Mada, loot je užas.

Par saveta:

- obavezno skupljajte sve bloodstone-ove koje ce te iskoristiti jer otvaraju portale u End of Time-u. Takodje nakon sto se iskoriste ostaje inert stone kojih morate da imate 12 da bi ste zavrsili igru.

- zapocinjite tuce sa range-a uz najjacu aoe magiju koji imate posto je mnogo lakse tako. Dakle samo se priblizite na samu granicu bez da ih agrujete i lansirajte bilo sta sto zahteva veliki broj ap-a.

- probajte prvo da charmujete/intimidateujete mobove da bi dobili xp a zatim ih ubijte za dodatni xp posto ce da vam treba kasnije (ctrl+levi klik za napad)

- zloupotrebljavajte teleport/piramidice do maksimuma. Ima dosta mesta gde ne moze da se nastavi bez piramidica. Takodje obavezno naucite tornado posto on sklanja i lavu a svi znamo da lava ubija odmah.

- cuvajte invisibility potion-e ako nemate nekog sa velikim scoundrell skillom.

***e treba mi preko dva sata da isklikćem sve u prvom gradu... Još napolje nisam izašao XD

Kupio oridjnale... zanima me kako COOP funkcionise? Jel mogu krenuti sam, pa da neko kasnije upadne i preuzme kontrolu bilo kog lika u grupi ili...?

Usput, koji build ( skilove, atribute ) preporucujete za rangera? Da li je stealth koristan za njega, ili je dobar samo za rogue? Drugi lik ce biti, fire/earth mag.

Poslednja izmena:
***e treba mi preko dva sata da isklikćem sve u prvom gradu... Još napolje nisam izašao XD

Ja imam nekih 44 sata igre, a lvl 12...
koliko vidim djolenzi rece da na lvl 21-22 zavrsava igru... kapiram jos 30+ sati sigurica ima..

Kupio oridjnale... zanima me kako COOP funkcionise? Jel mogu krenuti sam, pa da neko kasnije upadne i preuzme kontrolu bilo kog lika u grupi ili...?

Usput, koji build ( skilove, atribute ) preporucujete za rangera? Da li je stealth koristan za njega, ili je dobar samo za rogue? Drugi lik ce biti, fire/earth mag.

Nisam jos probao COOP, to ostavljam da igram drugi pass :)

Moj combat mage je pretvoren u rangera, i njemu guram expert marksman i geomancer skilove...

*******o je ako imas mage-ove koncentrisane na fire, pogotovo u prvom delu gde imas masu burning neprijatelja koji u dodiru sa vatrom regenerisu health na full.. a opetdva mage-a koji idu na cold, u segmentu po snegu nemaju sta da traze sa 80% skillova..
tu onda balansiras sa tim ranger / melee likovima

Poslednja izmena:
Najvise vremena odlazi na tuce. Inace meni 3 lika imaju heal magiju. Warr ima onaj cure wounds a magovi po 2 heal-a (veliki i mali) da nije toga ginuo bih ko sisa.

Inace imam zamerku. Ima premalo magija za moj ukus. Fale mi one ludilo magije kao u Baldurs Gate-u poput timestop-a ili tako nekih op stvari.

kakvi su vam utisci o igri posle tolko sati igranja, i dalje sve pozitivno?

Da da, BG2 je imao pregrst magija i sto se mene tice nijedan mage u bilo kojoj igri ne moze da dostigne taj nivo BG2 maga sa LvL9 magijama!
Jahan ima heal, a i Madora ima onaj flaster valjda, da se do kraja healuje.

@Samuraj
Dexterity, perception, constitution i speed su ti najbitniji sa rangera, tim redom. Nalazices iteme koji povecavaju atribute takodje. Od skilova gruvam i luk i samostrel

S tim da vecina magija u BG je bila apsolutno beskorisna, nego si imao odredjeni broj stvarno korisnih magija i samo njih si i koristio.
Ostale su bile ili neka vrsta duplikata ovih korisnih, ili njihova slabija verzija, ili su bile potpuno beskorisne (u smislu da ih nije bilo racionalno koristiti kad postoje mnogo bolje alternative).

Bogami ja sam imao vise korisnih nego beskorisnih... Zavisi na kojoj si tezini igrao i koliko cesto si birao combat umesto mirnijeg resenja.

Samo jos jedno pitanje pre nego sto veceras krenem sa igranjem. Da li su hibrid klase slabe? Citao sam dosta Divinity forum i vidim da se vecina njih slaze da su hibridi skoro beskorisni i da bi trebalo se fokusirati na uzi broj skillova...

Zbog toga se i dalje razmisljam da li da krenem sa Rangerom ili Cleric kao jednim od glavnih likova...

Hm... Ovde je mage i healer posto je grana za Aero zapravo i healing tj healing nije grana za sebe vec par magija u sklopu te skole.

Sto se tice klasa po meni tu postoje 4 klase. Warrior (man at arms skill), Ranger (bow/crossbow sa pratecim magijama), Rogue (scoundrel skill) i Mage (sve ostalo).

Nemam nesto vremena da igram, stigao sam do lvl9 al vidim da sam uprskao jer sam razvukao jednog wizarda na 4 skila...sad je sve i nista. Opasno se razmisljam za restart.

U sustini nisi uprskao ali ces mnogo vise ginuti u tuci ili ce tuce trajati dosta duze. Combat nije nimalo naivan u pojedinim situacijama pa je svaki skill bitan. Dobra stvar je sto postoji respec ali ne mogu da se setim koji tacno po redu bloodstone to otvara.

Respec oko 13tog lvl, a i nisi uprskao sto se tice maga i 4 skole, samo se kasnije odluci koje ces dve do 5 da teras, losi su hibridi tipa battle mage il tako, ja sam zadovoljan rangerom, imas strele za svaku situaciju, i warr je dobar, najvise obrati paznju gde se tuces, na cemu stojis itd. Samo mi zao sto nisam roll ranger i rogue combo nego uzeh mage i ranger

Presao sam je. Igra je vrhunska, jedva cekam nastavak :)

Potrebna mi je pomoc
(Spoiler lvl 11-12)

Otvorio sam drugu mapu, i kao lvl 9, ukapirao sam da u sumi nemam sta da trazim protiv orka lvl 12..
otvorio sam onu kolibu vestice, sišao dole, i ušao na tu drugu mapu..
Pobio sam one sve automatone, levo na toj mapi ima neki switch koji bi trebao da spusti neke šiljke, ali to ne radi.
Izašao sam centralno na sneg, očistio celu mapu spolja, oslobodio sve elementale, našao onog preživelog impa, otvorio sam izlaz do bunara, ali kod bunara nemam ništa jer sam tamo prethodno bio teleportovan sa prve mape (kroz drugi bunar) pokupio sam tamo nesto ali se ne secam sta.
Oko tog bunara ima one dve strane sa po dve statue, i dva switcha.. ne kapiram sta otvaraju
Ocistio sam zatvor, medjutim ne mogu osloboditi vesticu.
Dosao sam do dvorca, stoji barijera.
Otvorio sam i onaj "dvorac" most u lavi, pobio ona 4 demona sto je spawnovano od strane Conduit-a, i sad tamo stoji kao neka fontana lave, i to ne znam kako da otvorim.

Hilfe, - sta sledece?
trenutno sam lvl 12, na pola prema 13.

@Saint
Ti switchevi kod bunara kolko se secam imaju veze samo sa otvaranjem vrata ka bunaru.
Mislim da treba da ima papir ,,Orders" kad ubijes ona 4 demona gde si sreo Conduit. Taj papir procitas ispred plave barijere prema dvorcu i ona nestane. Onda se spremi za bitku(pre nego sto krenes borbu, unisti sve 4 elementarne statue u prostoriji, jer ce kralj zime da se regenerise koju god magiju da mu bacas.. Fontana s lavom moze da se koristi tek nakon bitke sa kraljem zime, ubacis staff u nju. A mislim da i vesticu tek tad mozes da oslobodis. Evo ja tek sad idem ka njoj( isto sam lvl 12,13)

A gde se nalaze veštica, bunar i imp? Ja sam obišao ceo taj deo gde je zima i nisam našao. I kad biram drugogčlana partija u Hall of Heroes, piše kako je dobio, ne znam ni sam koliko exp, ali i dalje je lvl 1.

Vestica je valjda (nisam jos stigao do nje) u zatvoru do kojeg se dolazi podzemnim prolazom. Ulaz ti je kroz trap door koja se nalaze kod velike kamene glave (mislim da je glava trola,negde na centru mape). Bunar ti je na istocnoj strani mape a taj imp na severu u kao nekom mini dvorcu koga cuva gomila Immaculates

Potrebna mi je pomoc
(Spoiler lvl 11-12)

Otvorio sam drugu mapu, i kao lvl 9, ukapirao sam da u sumi nemam sta da trazim protiv orka lvl 12..
otvorio sam onu kolibu vestice, sišao dole, i ušao na tu drugu mapu..
Pobio sam one sve automatone, levo na toj mapi ima neki switch koji bi trebao da spusti neke šiljke, ali to ne radi.
Izašao sam centralno na sneg, očistio celu mapu spolja, oslobodio sve elementale, našao onog preživelog impa, otvorio sam izlaz do bunara, ali kod bunara nemam ništa jer sam tamo prethodno bio teleportovan sa prve mape (kroz drugi bunar) pokupio sam tamo nesto ali se ne secam sta.
Oko tog bunara ima one dve strane sa po dve statue, i dva switcha.. ne kapiram sta otvaraju
Ocistio sam zatvor, medjutim ne mogu osloboditi vesticu.
Dosao sam do dvorca, stoji barijera.
Otvorio sam i onaj "dvorac" most u lavi, pobio ona 4 demona sto je spawnovano od strane Conduit-a, i sad tamo stoji kao neka fontana lave, i to ne znam kako da otvorim.

Hilfe, - sta sledece?
trenutno sam lvl 12, na pola prema 13.

Kod bunara se nalazi chest iz kog treba da izvadis amulet koji ti treba za treasure room od kralja koja je iza njegove plave barijere. Za barijeru bi trebalo da dobijes spell koji je, ako se ne varam, kod elemental foundry-ja tj kod te fontane lave. Dodjes ispred i aktiviras taj spell ili pricas sa vratima i otvorice ti se. Kod kralja imas 4 statue i svaka predstavlja po jedan element. Unistis ih sve ili samo one koje su ti neophodne da bi mu naneo dmg koji ti je main, u mom slucaju vatra. Posle toga desno od zelene statue pricas sa jednom od onih na zidu i kad odgovoris tacno na pitanje otvorice se druga barijera i onda cepas do sobe sa blagom. Tu imas jos cimanja sa trapovima ali ako dobro potrazis nacices switch koji to regulise. U sobi sa blagom imas spell kojim teleportujes onaj bunar iz hladne zemlje u onu gde je onaj prvi bunar (posto ti on daje q da mu vratis burazera) Staff koji dobijes kralja odneses u elemental foundry i iskoristis ga na njemu pa ce iz njega da ispadnu neki elementali i tu se dogovoris sa vatrenim da ti pomogne da oslobodis vesticu i kad se dogovorite dace ti runu sa kojom ga summonujes ksd budes blizu nje i voila

jel ima podesavanja nivoa tezine, i ako ima, na kom igrate? koji nivo daje najbolje iskustvo, cujem da je igra teska, te cenim da treba poceti sa srednjim nivoom tezine?

Nazad
Vrh Dno