Ne bih preporucio da se krece bez udubljivanja u pricu. Evo ja juce krenuo na brzinu, nekih sat dva i preskakao dijaloge itd i sad neam pojma ni sta radim na ovom ostrvu ni koga trazim ni zasto. Izbrisacu i kad budem imao vremena da krenem ko covek i da se prepustim do kraja tek onda cu odigrati. Samo za staru skolu rpg igraca, mislim da ovo mladjima nece drzati paznju.
Upravo tako^^
BTW, Koliko je igra objasnila.
provedoh 6-7 sati u startnog gradu, a kapiram da sam tek zagrebao povrsinu u igri.
najvise sam se bavio istrazivanjem startnog grada, tajne prolaze, zakopane stvari, komunikacija i trade sa NPC-ovima... pratio sam dogadjaje vezane uz resavanje ubistva (posto hvala bogu, nema nikakvih quest markera, storyline i questovi se prate kroz komunikaciju i citanje LOG-a, pa logicki moras naslutiti sled dogadjaja i gde da ides dalje kao da igras neku staru point n click avanturu)
Neverovatno koja je kolicina materijala koji moze da se prikupi, kraftuju razliciti itemi,..
Recimo, spojim iglu sa koturom konca... dobijem set za sivenje,.. posle to prevucem preko nekog textila, napravi mi komad garderobe..
E sad, taj set za sivenje spojim sa vrecicom magicne prasine, dobijem magicni set za sivenje.. pokusam ukrstiti sa textilom, napise da imam nedovoljan level u craftingu... cool

Trgovina moze da se obavlja sa svim NPC-ovima.. svako ima ponesto u inventaru,.. Ne morate sablonski traziti tradera da prodate junk za gold pa da kupujete, vec funkcionise robno novcana razmena tipa> kupujes neki item od lika koji je kao vrednost 625 golda, a ti mu dajes za to jednu sliku (koju si mu malopre ukrao iz podruma, LOL, (vredi recimo 430golda) i dodajes neke iteme manje vrednosti do 600 golda, i doplatis 25 golda)
U istrazivanju, korisno je prevrnuti svaki predmet.. Recimo u nekom podrumu, naidjes na gvozdena vrata, kovcege,druge zakljucane stvari,.. a kljuc je verovatno negde tamo, samo ga moras pronaci .. kao u onim igrama 2d igrama kad trazis predmete po tavanu, samo je ovde to istrazivanje u 3d.. jednom mi se desilo da sam skinuo neku sunku (koja je inace health/food) sa kuke, i otvorio se tajni prolaz u zidu..
"Naoruzajte" sa svim alatima, pronadjite cekic za opravke, Magnify glass, ašov, kramp,..etc.. Čekić za opravke uz naravno skill popravlja oružja i armor koji degradiraju posle pretrpljene sile. Recimo, sa oruzjem mozete razvaliti zakljucana vrata i kovcege (u zavisnosti od lvl-a vrata ili kovcega, koliko ce vam biti potrebno udaraca i vremena za to ...ako niste nasli kljuc) kada padne durability na oruzju, popravite oruzje... Naravno, razvaljivati mozete samo tamo gde vas niko ne vidi.. inace bi bilo sr@nja

Savetujem svima, da dobro prvo istraze grad, obidju SVE kuce, da sve budu zabelezene na mapi cije su, a custom markere mozete sa double click da ostavljate na mapi.
Kasnije kad budete izlazili van zidina grada u severnom delu, krenite od zapadne strane..
Kapiram da svet ne leveluje sa vama, nego jednostavno ima zona za koje necete biti spremni odnam na severu, i na istoku jos gore

vi oko lvl 3-4 a neprijatelji 7-8.. NEMATE SANSE.
Na zapadu krecu od lvl 3 i tamo podignite LVL da bi ste mogli krenuti na drugu stranu. Neprijatelji se ne respawnuju, kako ste ocistili zonu, to je to... nema grajnda.
Jos nisam ukapirao kako dobiti henchmane, mada se nisam ni bavio sa time, ali sad bi mi vec trebali opasno,... navodno se mogu negde u glavnom gradu uzeti .. ali mozda tek posle nekog sleda dogadjaja.
Usput, text za citanje dijaloga je veci od ovoga na forumu, tako da kome smeta, neka ne cita ni forum