Šta je novo?

[Kickstarter] Divinity: Original Sin

STEAM - trenutno 20% popusta na igru !

Ko uzima preko steama direktno nek nadje ortaka i uzme ovo: Divinity: Original Sin Digital Collectors Edition.

Ko uzima preko steama direktno nek nadje ortaka i uzme ovo: Divinity: Original Sin Digital Collectors Edition.

Uze mi post iz tastature. Odlična ponuda. Igra, DLC, druga kopija, plus prethodni Divinity naslovi, i sve to za samo malo više para.

Izas'o!

O da ponovonapunjeni strikes again, vreme je da se proba ovo. Definitivno deluje ko da je solidan rpg u pitanju.

malo sam sjeb. i neki bolestan, nemam snage da sedim za kompom puno, samo aam svukao patch od 900mb koji je otvorio igru u full release, i odigrao sam tutorial cave...
igra zaista deluje kao AAA koji nikada nije prosao ni blizu kickstartera..

Pa koliko se ja secam igra je vec bila vecim delom zavrsena kada su pokrenuli donacije cisto da udare polish, sto su ocigledno odradili. Prethodne Divinity igre su bile OK (pogotovo 2D), ali nikada AAA naslovi. Videcemo na sta lici ova.

Jel ima za Linux? Pisalo je da ce biti, a na steam vidim da ima samo za PC i Mac?

Najavljena je Linux podrska nakon izdavanja igre. Sto je bezveze, jer ako im nije bilo tesko da portuju na Mac mogli su i na Linux. Valve ce ionako pratiti razvoj dogadjaja na Mac frontu i ako ostane tu gde jeste sa procentom zastupljenosti, verovatno ce ukinuti Steam for Mac.

U tom slučaju, šta se dešava sa mac steam korisnicama? Moći će da koriste steam samo neće biti novih igara?
Valve im vraća pare za igre koje su kupili? :)
Ili jedino što im ostaje je da mogu da igraju pc verzije tih igara :)

:)
Pitam samo, stvarno me interesuje. Pretpostavljam da su pokriveni eulom da u u svakom trenutnku mogu da ukinu uslugu, daju neki rok, ili već kako. Nisam čitao, kliktao samo next :)

Pa ostaje sve ko i sada, samo sa minimalnom podrskom i bez novih igara. Sto bi gasili uslugu potpuno ako ne moraju, bar ne odmah. Ista sudbina ceka i Steam for Linux ako projekat SteamOS ne uspe. Metro Redux, na primer, nece izadji za Mac.

Apple mora mnogo toga da promeni da bi igranje na Mac-u postalo interesantno.

Što se tiče mac podrške, neće siugrno gasiti tu uslugu, a koliko će igara biti sa mac podrškom zavisi od razmišljanja ostalih izdavača, neće valve braniti nikome ko želi da izda mac verziju ako to želi :)

Juce sam instalirao narodnu verziju, proveo sam 3 sata u igri ali nisam mnogo odmakao.
Stigao sam do prvog velikog grada. Ko je voleo old school igre ovog tipa ovo ce da mu
se svidi, puno dijaloga, citanje knjiga, puno skilova, potezna borba itd. i sto je najvaznije nema strelice da vam pokazuje
gde da idete da resite quest (jedina pomoc su custom marker-i koje vi licno postavljate na mapi). Kroz razgovor sa NPC likovima
dolazite do informacija koje su Vam potrebne, citajuci knjige saznajete recepte za kraftovanje, velike mogucnosti interakcije sa okolinom, zamke, skrivene lokacije...
Za sada odlicni utisci.

Juce sam instalirao narodnu verziju, proveo sam 3 sata u igri ali nisam mnogo odmakao.
Stigao sam do prvog velikog grada. Ko je voleo old school igre ovog tipa ovo ce da mu
se svidi, puno dijaloga, citanje knjiga, puno skilova, potezna borba itd. i sto je najvaznije nema strelice da vam pokazuje
gde da idete da resite quest (jedina pomoc su custom marker-i koje vi licno postavljate na mapi). Kroz razgovor sa NPC likovima
dolazite do informacija koje su Vam potrebne, citajuci knjige saznajete recepte za kraftovanje, velike mogucnosti interakcije sa okolinom, zamke, skrivene lokacije...
Za sada odlicni utisci.

Odlicno, moracu da probam. Ocekivao sam ok igru, ali vidim da su svi review-ovi mnogo bolji od "ok".

Sad ovo, pa za mesec - dva Wasteland, pa onda Pillars of Eternity... Uh, ko da sam u srednjoj skoli opet :D

Pobeda...

Igra je reinkarnacija old school true blood RPG-ova, sa turn based fightom i gospodin se nada da je igra vise ACTION RPG nego uopste RPG..
ustedecu ti bandwidth, nemoj ni da skidas a kamoli da dajes pare na igru kao mi.
preskoci igru, i topic.

Zar nisu odlozili igru da bi snimili voice-over? Ako je tako, eto plusa za Damira. Jos da smislimo kako da poteznu borbu zamenimo akcionom :)

Ja sam je skinuo jos juce ali se bojim da sednem da je igram... Imam problem sa takvim igrama jos od baldurs gate-a, sednem da je probam i zavrsim sa mobilnim na silent-u dok je uveliko cepam po 5-6h. Zaboravim da jedem otprilike...

Isti slucaj ! :D

Ja sam je skinuo jos juce ali se bojim da sednem da je igram... Imam problem sa takvim igrama jos od baldurs gate-a, sednem da je probam i zavrsim sa mobilnim na silent-u dok je uveliko cepam po 5-6h. Zaboravim da jedem otprilike...

ovo je takva igra.

u 3h igranja, trebao sam posle nekog kratkog tutorial dungeona da se javim osobi A na tacki B.
Brate, do te tacke B sam isao tih 3 sata, istrazivajuci okolinu, tajne prolaze, naleteh i na neki fight gde sam bio znatno mozda underlevel ali sam uspeo da dobijem... vrhunski.

inace, jedan od reviews koji je pobedio ;) btw, ukratko objasnjava slobodu u igri:

"Told a guy to steal a fish and got him arested. Then went to the prison, freed him, and murdered him. 10/10"

Takodje, grafika je true eyecandy, kome je bitno..

Da da, cuo sam da je totalno ludilo koja sve interakcija moze da se izvede. Takvu igru sam i cekao ali i dalje se bojim :)

Pobeda...

Igra je reinkarnacija old school true blood RPG-ova, sa turn based fightom i gospodin se nada da je igra vise ACTION RPG nego uopste RPG..
ustedecu ti bandwidth, nemoj ni da skidas a kamoli da dajes pare na igru kao mi.
preskoci igru, i topic.

igrao sam keca par sati i nije mi se svideo...
volim turn based, ali samo kao u novom x-com-u... ili recimo od prastarih igra kao u Incubation-u, ako si cuo za tu igru...
probacu je svakako, obozavam RPG, ali moram videti, kako je odradjen taj turn based, u Arcanumu sam ga gulio nekako, dosao do kraja igre... u Fallout-u mi je takodje...OK...
nadam se da ce mi se svideti :)

ne kontam tvoju mantru, verovatno si samo zeleo da zvucis kul, ali igra se skida, tako da cu napisati utiske kad je probam ;)

Vrh Dno