Šta je novo?

KDS u Novom Sadu nova ponuda

robikica

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2003
Poena
630
Posto sam u nekoj fazi tranzicije sa internetom, gledao sam malo ponude i tako to, i video obavestenje na KDS-u.
Od 12.12.2011. imaju nove ponude, kako tv kanala tako i interneta i cene deluju vise nego pristojno.
D3 + internet 6M/384k 1480din, sto mi za dig.tv i internet uopste ne deluje skupo ili samo internet 6M/384k uz ugovornu obavezu od 12 meseci za 1520din.
S obzirom da vise nemam popust na telekomu, situacija je prilicno jasna :D, jeste da su ugovorne obaveze uz neke pakete 24 meseca, pa ako ne bude radilo bice to paklene 2 godine...ili bar godinu dana ako bude smak sveta :)
Nadam se samo da ce da radi pristojno, imam par drugara koji koriste vec neko vreme njihov net i zadovoljni su, ali dok ne probam...

Kakav je KDS (ciji sam relativno zadovoljni korisnik) bio do sada, vise nije bitno. SBB ga je preuzeo i veliko je pitanje kakav ce sada biti. Ono sto vidim mi se i svidja i ne. Rasparcali su ponudu na pakete, kojih ranije nije bilo sto je bio veliki plus za KDS. Placao si sve kanale objedinjeno, a sada ces morati da se odlucis. Nije navedeno placa li se uz MIX posebno pretplata za analognu, pretplata za digitalni setbox, koji su kanali u Start i ostalim paketima... Mnogo je nepoznanica.

Ovo su ti skoro iste ponude kao sbb,sto vi sada i jeste Za net si u pravu ,ali za tv ne .Placas 200 kinte rentu risivera ,ili ako uzmes,dodatni paket ne ,+ analognu tv ,+net ,sto ispada dosta vise od tvojih 1480,tj 200 +895+1480/

ponuda vise lici na total tv. cepanje na pakete se ni meni bas ne dopada, a sto se tice mix paketa...nisam ni obratio paznju kako su to kvarno promenili.
u kombinaciji an.tv+net paket te kosta 1700din tj nepromenjeno, ali to vise nije tako sa digitalnom. pre je bilo 2000din dig.tv+net, a sad se ide na sabiranje usluga, mada kako god okrenem vise mi se isplati i da uzmem sam net nego da placam 1500din za 1.5mbps, jer sada u sustini koristim digitalni signal bez pretplate i njihovog resivera :) ...a tv cemo da sacekamo dok ne izbace tacno spisak kanala i ne preciziraju ponudu, u svakom slucaju cifra je otrpilike tu kao i sbb, na koji sam hteo da predjem ali nema teh.mogucnosti...

Ponuda je ista kao i u SBB, tako da sada verujte mi imate samo SBB, KDS ostaje samo formalno naziv...Monopol :mad:

KDS je bio uzas, i dobro je sto je preuzet.

KDS je za sad blagi uzas...Kuci u Rumi koristim Kopernikus i mogu reci sto se tice internet i kvaliteta slike da ne moze da se poredi sa kds-om.E sad ako je SBB preuzeo kds pod svoje mislim da ce se slika za 360stepeni promeniti(bar se nadam).
Koliko im je trenutno los net da nekad puca stream kad slusam radio (96kbps) :/

KDS je na nekim delovima grada radio savrseno, a na nekim je imao probleme. Isti je slucaj i sa SBB iako, definitivno imaju bolju opremu i ulazu u to... Ali ipak monopol je monopo, sad ce postojati samo SBB, a paketi ce biti skuplji. U KDS su bili paketi i od 650 din. Generalno, po kvalitetu jeste SBB bolji, ali je ipak gigant i moze da radi sta zeli.
Pouzdano znam da i na SBB postoji pucanja neta ( koristim njihove usluge ) i da imaju i oni problema. Da ne pricam koje su metode koristili protiv konkurencije, pocevsi od sabotaze signala, a zatim ponude njihovog signala da pokazu kako su dobri. Surova realnost!

ja sam na adslu ali mene su zainterosovali ovi mix paketi, nije lose moze se ustedeti solidno, al sad imam pitanje kakvi se ruteri dobijaju ako neko moze reci ko je na sbbu, da li daju modeme sa wifi jer mi je to veoma bitno

dobijas kablovski modem, koliko ja znam nema kombinacije sa wifi, nego moras ruter posebno...sto se tice ustede i neces se bas usreciti osim sa mix 2u1 tj analogna tv+net 1.5mbps to se bas isplati, ako uzmes u obzir da samo tv placas 900din, ali ako uzmes d3 + 6mbps net usteda je "celih" 960din...

pa ako uzmem ovaj mix M paket, 9 mb net plus digitalna plus pretplata to je 2080 a sad placam samo net 2100 plus kalovsku 900, kako nije usteda...

mmm prevideo si kao i ja...placas 2080 + 895. pre su imali ponudu 3u1 i to jeste bilo povoljnije, ali toga vise nema. mada i dalje mi je povoljnije nego da placam 1500din za 1.5mbps na adsl-u, ali nije bas neka usteda kad sklopis mix ugovor, mislim dobijes 40din popusta na net...vau :)

Ja sam dobio neko pismo od KDS-a, u kojem me obavestavaju o promeni vlasnistva, dobio sam i listu kanala u tom pismu. Takodje su me obavestili da cu dobiti i dinamicku IP adresu, koju do sada je li nisam imao. Ne znam da li ce mi i modem menjati, posto sada imam neki motorolin. Prelazak sa KDS signala ce se desiti 12. decembra, mada ja pravo da vam kazem nemam primedbe ni na net ni na tv, videcemo kakav ce biti sbb.

Kod Sbb -a se placa i dogotalni resiver oko 300 din mesecno, i javna Ip adresa 600 din mesecno, na KDS je to bilo besplatno... Mada po ponudi, pogotovo brzina jesu bolji, ali je i dranje po usima... Po meni mislim da treba da ima vise provajdera. A sto se tice WIFI, to se ne dobija ni u SBB- u, samo modem.

Rado bih je menjao za krsten internet.

Pa odatle što ni SBB, kao ni ćerka firma Total TV ne prenose Arenu Sport. To je moje mišljenje - smajli je trebao da naglasi šalu, možda nisam u pravu.

Ukinuse nam free digitalne kanale od juce. Nama koji ih nismo ni placali dopunski. :trust:

Ukinuse nam free digitalne kanale od juce. Nama koji ih nismo ni placali dopunski. :trust:

realno nisu nam nista ukinuli, jer smo "krali" dig.signal :d
iako me je ljubazna gospodja na teh.podrsci ubedjivala da ja zapravo nisam primao dig.signal i da od toga moze da mi se gasi televizor i brlja i da to ona nikako ne savetuje. :D ja sam se juce prijavio za mix paket, ocigledno je signal kodiran ili sta vec i ne sljaka sa dig.tjunerom u tv-u, vec mora preko njihovog resivera, a trenutno mi deluje kao najbolja opcija i za 6mbp net

Pa odatle što ni SBB, kao ni ćerka firma Total TV ne prenose Arenu Sport. To je moje mišljenje - smajli je trebao da naglasi šalu, možda nisam u pravu.

KDS NS nije pao pod SBB, a ni pod Total nego pod vlasnika obe te firme tako da funkcionisu paralelno sa SBB kao i do sada.
Ugovor za arene postoji i tu ne moze biti nikakvih promena. I SBB moze da ponudi arene kad god hoce po uslovima koji vaze za sve, a to je nema ekskluzive.

Jel mozes pojasniti malo taj sukob sa arenom ako znas nesto vise?
I jedno pitanje dal je vama losija slika kanala na kraju, meni su sk i sk+ ocajnog kvaliteta i jos par njih

Poslednja izmena:
Idi na sajt arena sport. Oni su bar iskreni i lepo kazu da se "Arena NIKAD nece vratiti u ponudu SBB-a". S druge strane, kad odes na forum Sport Kluba, oni nista ne kazu za IPTV. Samo su davno rekli "da nisu nasli zajednicki jezik", ali to u prevodu znaci ono sto Arena iskreno laje. :D I vi koji ste kod KDS, ako je postao vlasnistvo SBB-a mozete da se oprostite od Arene. Sve u svemu, kakva drzava takvi i operateri. Zaebava te i krade ko kako ume, a vi ovčice idite pa glasajte. Biće nam bolje. :D

Poslednja izmena:
Jel mozes pojasniti malo taj sukob sa arenom ako znas nesto vise?
I jedno pitanje dal je vama losija slika kanala na kraju, meni su sk i sk+ ocajnog kvaliteta i jos par njih

SBB je hteo Arenu samo za sebe kao eksluzivu i tu se nisu dogovorili jer ocigledno nisu ponudili dovoljno novca.
Sa druge strane je bio Telekom kojem je trebalo nesto da privuce ljude na IPTV pa su na kraju i kupili Arenu.
SK kanali imaju ocajan kvalitet slike, ne znam sta je razlog tome ali nikako da porade na tome kao ni na grafici koja je jednako losa i zastarela..

Ma nije to do sk, sk prime mi je dobar, a u drugom stanu inam sbb isto slika dobra na svim, zato i pitam kako je drugima da znam dal je mozda problem kod mene

SK ima jača leđa. Njega guraju slovenci. A arena gura Bosance i Crnogorce :D Eno već su otkupili špansku ligu. Za godinu dana će Arena emitovati treću ligu prvenstva Crne Gore u boćanju i drugu ligu sinjske alke.

Ok to sam hteo da znam sad mogu da im smaram tehnicku sluzbu :)

Kod mene na Novom Naselju je analogna kablovska ok, osim već spomenutih SK, SK+ i AXN.
Problem mi je internet, mnogo lošije radi nego pre. Neupotrebljiv je za surf ako pustim neki torent (npr. Fedora 16), čak iako ograničim upload i download na po 10 KBps.
Nadam se da su to samo privremeni problemi.

Probaj da smanjis broj konekcija za torrent.

Nazad
Vrh Dno