Šta je novo?

KC3000 512GB 57c temp problem

Lakosta85

Zapažen
Učlanjen(a)
01.06.2023
Poena
22
Pozdrav

Imam problem(ako se to moze nazvati problemom), sa m.2 ssd-om KC3000 512GB danas sam uzeo nov i ubacio ga u ploci MSI B450M PRO VDH MAX. Ovaj m.2 ssd u hdd sentinelu prikazuje 57 stepeni sto mi je malo previse. Inace njegov slot se nalazi ispod graficke kartice.

Na drugom racunaru na b550m-e tuf ploci imam KC3000 od 1TB i nikada sa njim nisam imao problema sa temperaturom.

Da li je 57 stepeni normalna temperatura ili mora da stavljam neke dodatne hladnjake, sta mi savetujete ?

Normalno je za SSD, ne ponaša se kao HDD koji moraš da držiš na nižim temperaturama. Može slobodno da radi i na 70 stepeni, većina počne da obara performanse tek preko 70 i reagovao bih tek kad je duže na toj temperaturi ili većoj. To se ionako ne dešava često, samo kod dužeg intenzivnog upisa...

Ukratko, ne brini. To je normalna temperatura za SSD, pogotovo onaj ispod grafičke. Ako si zabrinut i drajv nema hladnjak na srbi, možeš da mu staviš neki tanki...

Da li je 57 stepeni normalna temperatura ili mora da stavljam neke dodatne hladnjake, sta mi savetujete ?
Ne znam zašto temperaturu SSD-a proveravaš sa tim programom kad Kingston imaj svoj softver za SSDove? Meni HWInfo pokazuje temperaturu sa slike. Nemam pojma šta je "Drive temperature 3" ali mi i Kingstonov softver očitava ovu nižu temperaturu.
Moj savet bi ti bio da instaliraš Kingstonov softver za SSDove ili da koristiš HWInfo.

Prilozi

• 00.jpg
    00.jpg
    94.5 KB · Pregleda: 25
Nazad
Vrh Dno