Šta je novo?

KBCnet--Wireless za Mirijevo i Karaburmu!!!

Na sajtu beogrida nisam nasao mapu pokrivenosti...

januar 2005...
mirijevo nije ubaceno
+ Novi Sad,+Gornji Milanovac,+Obrenovac

beogrid.jpg

Poslednja izmena:
U borci je trenutno promotivni period, tj trebalo bi svakog trenutka da pocne, mene interesuje za vas koji ste koristili taj period u mirijevu ili karaburmi, kako se vrsi konekcija na net, je li dovoljno da se postavi da on sam dodeli ip adresu i samo konektuje ili ima jos nekih podesavanja, hvala.

Do kraja meseca moguce je dobiti besplatan nalog, potrebno je kontaktirati tehnicku podrsku ostaviti podatke o korisniku i to je to. nalog ce biti aktivan za par sekundi, utiske saopstiti tehickoj podrsci ili ovde na forumu.

Poslednja izmena:
hehe maxi = 2posts autostoper = 3posts KBConline = 1posts

izgleda puno zadovoljnih korisnika

Evo jednog nepristrasnog iz promotivnog perioda...

... dok je trajao promotivni period na Karaburmi, veza je bila odlicna, protok je povremeno padao, medjutim pod padao mislim na padao na ispod 200k (download). Jedinu zamerku sam imao na zatvorene p2p portove...

btw, na ap sam se kacio sa nekih 4-5km udaljenosti

E sad, kako je sad kad je pocelo placanje, i kad bi navodno trebali imati javni ip, i mene zanima...

Bas sam zainteresovan da cujem jos neko misljenje, planirao sam da se prebacim kod KBCnet ali sad cu malo razmisliti. Vrlo se interesantna polemika vodi ovde stvarno sma zaintersovan.

Ma dobro radi, ali jos nam nisu dali javne IP adrese. Doduse bile su javne jedno dva dana, pa nam opet vratise na lokal. Po njihovim recima trebali su krajem oktobra da to srede, ali nista jos. Trenutno mi je 64/64 KBps link. Mislio sam uzeti jaci paket kad sve ispostuju kako su obecali (bez zatvaranja p2p portova, javne IP, ping) sad cekam da vidim sta ce da urade daje. Moram da priznam da su skupi npr. 256/256 je 2500din bez javne IP, p2p...
meni se cini da samo surf dobro ide. Samo da dodje ADSL!

Čuo sam glasine, od komšije iz Telekoma, da bi ADSL trebao da dođe na Karaburmu početkom sledeće godine (tj. za oko dva meseca).
ADSL je definitivno bolji, ali najjeftiniji paket je 1300 din, a KBC 64kbs naplaćuje 800. Meni je to velika razlika.
Moze li malo detalja, Sokole, oko instalacije cele stvari (koliko para?) i rade li online igre? Radi li mail? Postoji li neki segment mreže koji radi nezavisno od interneta (na većim brzinama - 10Mbps), tipa: deljenje fajlova među ljudima koji se kače na isti AP?

Poslednja izmena:
Pa radi DC++ hub u lokalu 1MBps. Pingovi su katastrofa. Za igre ne znam ali mislim da zbog pinga ne moze da se igra. Nema realnih IP adresa, slabo rade p2p...

moze li mi neko reci na kojoj frekfrenciji radi ovaj kbc net?

Ako si na Karaburmi, imas mogucnosti optickih kaci se na Tehnicom

<quote>Kbc radi jako dobro, nalazim se u Mirijevu.</quote?

E ovo davno nisam cuo za kbc. Elem koga bas interesuje kako stvarno radi ima jedan thread na es-u u kome imate nase utiske o njima, koga interesuje nek pogleda.

Bio na KBC-u, jedno vreme radilo lepo, medjutim podrska im je zakazala ... Sad sam na TEHNICOM-u, njihov AP mi je jedno 20m od moje antene. Radi perfektno.

SomiKnight je napisao(la):
<quote>Kbc radi jako dobro, nalazim se u Mirijevu.</quote?

E ovo davno nisam cuo za kbc. Elem koga bas interesuje kako stvarno radi ima jedan thread na es-u u kome imate nase utiske o njima, koga interesuje nek pogleda.
Nemam pojma kako je drugima, ali ja stvarno za dva meseca koriscenja kbc-a imam jako povoljan utisak. Koristio sam pre njih sbb i to se granicilo sa nocnom morom.

Kbcnet

KBCNet u Mirijevu je spor i uvek ima prekid sa signalom.

Kad sam prikljucio sa njima bilo je ok za nekih 3 nedelje ali posle radi 2 nedelje a ostale dve jako jako sporo ili signal opste nepostoji zato sto imaju neki rad na mrezi. 256/256 Home paket je kao 64/64, i ja sam totalno iskren ovde.

Ja sam im poslao email ako nepoprave ove probleme ocekivace da korisnici prelaze na Adsl ili SBB wireless ako imaju dostup Signal na zgradi Udovici.

Jos nesto, ovi ne izdaju racun kad ti dodju da insaliraju internet. Nisu cak imali ni cist dio papira da zapisu da su ozeli pare od mene, i cak uzimaju Euro umesto Dinar.

Totalno sa sokiran sa servisom od KBc neta, nisu profesionani njihovi glavni server je u necijem stanu ispod glavne antene u mirijevu. A kad oces da platis racun moras da ides u neki polovni komputer shop da ti oni izdaju neki racun koji opste nepise sta si upravo platio za internet nego pise Ime i prezime i to je to, ovi totalno izbegavaju porez.

To je to, znam da niko nije pisao na ovaj thread vec nekoliko meseci alo ovo ljudi moraju znati.

Thanks

I ja sam njihov korisnik, koristim paket 256/256. Za vecinu stvari koje si naveo mogu da potvrdim da su tacne i u Kaludjerici. Ali bez obzira na sve to mi u Kaludjerici nemamo bas mnogo izbora, kako je tako je u svakom slucaju je bolje od dial up koji je jedina alternativa ovde. Evo cini mi se da se situacija popravlja zadnjih par dana, veza je mnogo stabilnija i protok je mnogo veci a kako obecavaju bice bolje. Konkurencija cuda cini, bice bolje kada (ako) se pojavi neka alternativa (adsl, kablovski internet). A do tada nazalost moramo da trpimo. Mada mislim da nije problem iskljucivo u KBCNet-u posto u nezdravom poslovnom okruzenju kakvo je kod nas tesko neko moze da opstane na posten nacin, svi se izgleda pridrzavaju one stare: Ako ih ne mozes pobediti, ti im se pridruzi. Bice bolje :)

Ja sam takodje na njihovoj mrezi!
Ali kako kaze astan..... primorani smo da trpimo KBC ''ispade'' jer nema alternative.......:(
mislim da SBB nije ni svetan kolko ljudi ima u Kaludjerici i kolko bi se tu ''oparili'' ;)
Po poslednjem zvanichnom popisu 36.000 dusha,mada verujte mi na rech ima min 50.000 a znam jer sam radio u pomenutom......... sam nisam popisao 40% ljudi u zadatom regionu (gazde domacinstava mi nisu davale da popisujem stanare jer su tripovali da sam doshao da oporezujem or something :D)

astan je napisao(la):
Konkurencija cuda cini, bice bolje kada (ako) se pojavi neka alternativa

bash to!

Ja sam napokon presao na kablovski net. Bolji je od svih wireless koje sam probao, a probao sam mnogo. Ko moze neka prelazi. Pozdrav

za sada nema konkurencije u Kaludjerici ali kad bude.........sve je jasno

U medjuvremenu je stigao i ADSL tako da je KBC dobio konkurenciju......ali shta se deshava: paket od 256 na ADSL-u me je razocharao u P2P saobracaju,u startu se gubi oko 15 % signala,ping je losh,a da ne pominjem kada hocu da surfujem i da skidam neshto istovremeno ne moze da se poredi sa KBC-om!!!! (Neki ce sad reci:Imash Net limiter bla bla bla......dobro znam da postoji net limiter ;) ali nije problem u ogranichenju upload konekcije vec u loshem radu iste!)
A shto se tiche KBC-a mogu odgovorno da kazem da je prelezao dechje bolesti (ovo je mlad provajder) i da sada radi kako bi jedan ozbiljan provajder trebao da radi tj DOBRO!
A da uz dobre uslove tipa :dobra vidljivost AP-a,kvalitetna oprema,signal......nema problema vishe
Uporedno sam koristio mesec dana ADSL (moj brat), KBC (ja ;)) pa smo se zamenili i doshli do istog zakljuchka:Wirelles je bolji u svemu,na stranu shto nekad veže po par sati da ne radi ali se to zadnji put desilo pre 1.5 m i sad skoro kada se srushio AP usled oluje a isti je bio na dimnjaku..... a to je vec problem druge vrste i bio je expresno reshen.
Valjda za sve dobro treba vremena ;)

Hmm... i meni trenutno KBC radi dobro, doduse, nekih mesec dana je bilo ocajno...

Samo se nadam da je ovo napredak s njihove strane, a ne samo zatisje

animaN je napisao(la):
U medjuvremenu je stigao i ADSL tako da je KBC dobio konkurenciju......ali shta se deshava: paket od 256 na ADSL-u me je razocharao u P2P saobracaju,u startu se gubi oko 15 % signala,ping je losh,a da ne pominjem kada hocu da surfujem i da skidam neshto istovremeno ne moze da se poredi sa KBC-om!!!! (Neki ce sad reci:Imash Net limiter bla bla bla......dobro znam da postoji net limiter ;) ali nije problem u ogranichenju upload konekcije vec u loshem radu iste!)
A shto se tiche KBC-a mogu odgovorno da kazem da je prelezao dechje bolesti (ovo je mlad provajder) i da sada radi kako bi jedan ozbiljan provajder trebao da radi tj DOBRO!
A da uz dobre uslove tipa :dobra vidljivost AP-a,kvalitetna oprema,signal......nema problema vishe
Uporedno sam koristio mesec dana ADSL (moj brat), KBC (ja ;)) pa smo se zamenili i doshli do istog zakljuchka:Wirelles je bolji u svemu,na stranu shto nekad veže po par sati da ne radi ali se to zadnji put desilo pre 1.5 m i sad skoro kada se srushio AP usled oluje a isti je bio na dimnjaku..... a to je vec problem druge vrste i bio je expresno reshen.
Valjda za sve dobro treba vremena ;)
Nadam se da ce tako da nastavi i u buduce :):) :)

zeljkoz je napisao(la):
Hmm... i meni trenutno KBC radi dobro, doduse, nekih mesec dana je bilo ocajno...

Samo se nadam da je ovo napredak s njihove strane, a ne samo zatisje

Pazi ja sam za 4 meseca skinuo oko 320 GB :D na ADSL-u sam skinuo 40 GB za mesec dana uz muchenje........a da ne pominjem na razne popuste koje je KBC pocheo da daje npr. platish 6 meseci 256 a dobijesh brzinu od 512.....a odnos U&D 1:1 ;) milina bozja,pa platish 3 m dobijesh 4m i tako ima ribe ima sve :D :D :D a kad god sam zvao nekoga u Tehnichkoj podrshci ADSL-a uvek su bili zbunjeni mojim pitanjima a pitanja su bila tipa :Zashto je losh P2P saobracaj....... na shta sam dobija odgovre tipa :pa znate ako mi nismo nichim ogranichili vashu konekciju (shto nije odgovor na moje pitanje) ....danas kada je oluja pochela da rushi sve pred sobom a iskreno ochekivao sam da ce wireless da poblentavi,medjutim protok nije opadao ni u jednom smeru i sve je radilo ko pod konac shto sugerishe da je KBC-ova oprema sada na vishem nivou tj kvalitetnija, a malo malo pa se neki novi AP u Kaludjerici postavi a moje mishljenje je da za to nema relne potrebe jer oblik Kaludjerice je ko tanjir i 4 AP-a su sasvim dovoljna da pokriju podruchje a kako mi je neko iz njihove TP rekao trude se da nishta ne prepushtaju sluchaju i u planu su nove pristupne tachke a kako chujem na teritoriji Borche ima 12 AP-a :zgran:

astan je napisao(la):
Nadam se da ce tako da nastavi i u buduce

Nema razloga da ne bude tako ;).......mushterija mora da bude zadovoljna da bi KBC opstao ;),tako da ako smo mi srecni i oni ce biti srecni ako razumesh na shta ciljam........

Uskoro ce godinu dana od kako se druzimo sa vama, drago nam je sto nas pratite i prepoznajete nase zajednicke uspehe. U ovom periodu smo postali deo vase svakodnevice i u mnogim slucajevima i deo vaseg doma. Pocetak je, kao i svaki pocetak, bio tezak, pun uspona ipadova, ali smo uz vase razumevanje i nase zalaganje zajedno uspeli da proguramo kroz sve teskoce.
Sad je sve to iza nas i nastavljamo dalje, uz veliku zahvalnost svim nasim vernim korisnicima koji su i pored svih problema ostali uz nas.
Hvala vam i sto ste nam skretali paznju na greske kako bismo ih brze i bolje ispravili, ali vam hvala i sto primecujete stalna poboljsanja kvaliteta nase usluge.
U skladu sa nasim kontinuiranim usavrsavanjem sistema kako tehnicki tako i idejno predstavljamo vam predlog naseg potencionalno novog logoa, koji bi uskoro mogao postati nas novi zastitni znak.
Bili bismo vam zahvalni na iskrenim komentarima, jer mi smo tu za vas i zbog vas a nas logo je i vas logo :)

Prilozi

• KBC Net Logo.JPG
    KBC Net Logo.JPG
    25.6 KB · Pregleda: 198
Nazad
Vrh Dno