Šta je novo?

KBCnet Wireless provajder, vredi li?

Instalirash ga na laptop i pokrenesh pretrazivanje, mislim da nema nikakvo podesavanje , ili bar ga ja nisam podesavao.

Moze kombinacija samo sa laptopom ali ne racunaj na stabilnu vezu. Ja sam jedno vreme koristio samo onu malu antenicu sa AP-a i sa njom moze normalno da se surfuje. Doduse nije oprema nesto katastrofa skupa. treba ti AP - 40e, UTP kabl - sica, kabl od antene do AP-a, i antena, Ja sam svoju napravio za 200 din :D, doduse imao sam tablu nekog tankog aluminijuma pa to nisam morao da kupujem, samo sam kupio n-konektor i to je to. Atena razbija kako radi i najlakse je napraviti a zove se "skracena 3d korner reflektor" izgleda kao kocka presecena na pola po dijagonali.

Ako se sa integrisanom karticom povezuješ bez problema, verovatno će ti posao završiti i USB WiFi. Samo ga fiksiraš negde da "vidi" KBC-ov AP i ako hoćeš na NET, samo bocneš USB kabal.

Jedino podešavanje kod Stumblera koje je meni bilo potrebno je da iz menija (mislim da je meni Adapter, Device ili nešto slično) izaberem svoju Wifi karticu.

21. 12. 2007
Novo: od danas, KBCnet omogucio Duplo brzi besplatani lokalni saobracaj. Lokalni saobracaj je odvojen od spoljasnjeg saobracaja. Primer Korisnik sa HOME 256 paketom dobija 256k/256k internet saobracaja + 512/512k Lokalnog saobracaja, sto znaci ukupno 768/768 k saobracaja.
Preuzeto sa http://www.kbcnet.co.yu/

31.3.2008. @ KBCnet.co.yu je napisao(la):
Obavestenje: Usled novonastale situacije vezano za ukidanje odobrenja za pruzanje internet usluga KBC ONLINE doo, BeotelNet-ISP doo dosadasnji natprovajder raskida ugovor za pruzanje internet linka sa dosadasnjim pruzaocem usluga KBC ONLINE doo za KBCnet mrezu. Ujedno se pregovara o preuzimanju KBCnet mreze i njenih korisnika o daljem servisiranju internet usluga. Bicete blagovremeno obavesteni o daljem nacinu pruzanja internet usluga.

2.4.2008. @ KBCnet.co.yu je napisao(la):
Obavestenje od 01.04.2008. godine servisiranje KBCnet mreze i pruzanje internet usluga korisnicima KBCnet mreze preuzima BeoitelNet-ISP d.o.o.

Ja generalno nemam problema sa njima, jer potrošim max 200MB, na protok, (brzinom 200-300kb/s :)),...nadam se da će Beotel samo da poboljša mrežu, a ne da nas sve otera na ADSL...

nadam se da će Beotel samo da poboljša mrežu, a ne da nas sve otera na ADSL...

Mali problem je sto vecina korisnika ovog bivseg provajdera nema druge alternative za net inace odavno ne bi vise bili njihovi korisnici.

Platim koliko potrošim. Mislim da je 0.75din/megabajt. Trošak za net me izađe smešno na mesečnom nivou....
Kada sam uzeo nalog kod njih, nisam imao mogućnost izbora, sada imam u dometu više wireless provajdera sa sličnom uslugom.

Ortaku treba da dignu AP (glavni) u surcinu na kuci, valjda ce mu biti ok net

Ja se nesto ne razumem u wireless ,ali meni AP meri koliki je signal, i uvek su bolji AP-ovi koji imaju veci signal, oni imaju stabilniju vezu. Samo kod mene nema minusa ispred broja.

Da inace hteo bih da vam prokomentarisem na ovu zabunu sa signalom...

Nemojte brkati odakle se meri signal...
-85db i 80db je velika razlika ....

ako merite iz vaseg uredjaja (AP kucnog) on zavisnosti od proizvodjaca pokazuje
+ ili -
NPR TP-LINK je + ...sto je logicnoda ako je cifra veca BOLJI JE SIGNAL
(i postoji dosta uredjaja koji neprecizno mere!!)

madjutim provajder kad meri to je u "-db" ciframa sto je logicno da je sto manji broj mnogo bolji...

pa odatle ti je to da -72 je granice signala za normalan internet (a tu i nastaje problem pucanja i porekida loseg interneta, pa zato i oni banuju lose signale jel oni opterete AP i tako protok dosta padne!)

ali ako ti imas +82DB signal druze tebi je kod njih na merilu sigurno -40DB mozda i bolje sto je EXTRA! NEDIRAJ ANTENU!

ma AP-evi se vecina frljaju sa signalom kod pojedinih modeli cifre signala nemaju veze sa vezom (ovislink 1120 npr) dok kod nekih u zavisnosti od firmware-a jacina pokazivanja uveliko varira.., i uglavnom su to neki brojevi sa kojima jedino zakljucujes kad je signal jaci ili slabiji dok i dalje nemas predstavu u dB koliki ti je tacna jacina...
dok vecina wifi kartica, bar one sto imaju mogucnost pokazivanja u dB pokazuju veoma tacno...

Da inace hteo bih da vam prokomentarisem na ovu zabunu sa signalom...

Nemojte brkati odakle se meri signal...
-85db i 80db je velika razlika ....

ako merite iz vaseg uredjaja (AP kucnog) on zavisnosti od proizvodjaca pokazuje
+ ili -
NPR TP-LINK je + ...sto je logicnoda ako je cifra veca BOLJI JE SIGNAL
(i postoji dosta uredjaja koji neprecizno mere!!)

madjutim provajder kad meri to je u "-db" ciframa sto je logicno da je sto manji broj mnogo bolji...

pa odatle ti je to da -72 je granice signala za normalan internet (a tu i nastaje problem pucanja i porekida loseg interneta, pa zato i oni banuju lose signale jel oni opterete AP i tako protok dosta padne!)

ali ako ti imas +82DB signal druze tebi je kod njih na merilu sigurno -40DB mozda i bolje sto je EXTRA! NEDIRAJ ANTENU!

Primljeno k'znanju.

Kod mene je signal sad +60 do +70db na ruteru sa externom 3d korner refloktor antenom dok je sa onom malom fabrickom antenom oko ~30 - 40 db sa AP-a koji je na 400m od mene, i nema prepreka do njega.

Od kako sam nakacio externu antenu koju sam sam sklepao (inace nemam pojma o wless-u), signal mi se ne kvari ni po najgorem nevremenu.

nemojte buniti ljude -84 je katastrofa los signal i te korisnike treba banovati sa AP-a, e sad ako vas vas AP laze i daje ko zna kakve cifre to je druga prica...

Bravo - kod tog APa je veci broj zapravo bolje.

Kako znam ?Lako

Ap koji je na 200 m na 300 m od mene ima 40db. A ap-ovo koji se uopste ne vide je 3-4-5db.Dakle jasno je d aje ovde vise=bolje.

Naravno i kako se smanjuje broj decibela smanjuje se i brzina neta.Na 40db leti ... na 25-30 db cak i pomalo koci. Na 20db ne moze da se koristi.

Kod svih tp linkova je tako

Hm... Ko je sada u stvari KBCnet? Beotel? Truf doo? Samo promenjeno ime? Ako je promenjeno ime - zašto? Muljanje ili neki legitimni razlog?

Evo i jednog zanimljivog citata sa nekog drugog foruma, a u vezi sa KBCnet-om:

Takodje molimo da dopunite prigovor podatkom da li ste, kao korisnik, dobili informaciju o promeni provajdera, jer je KBC net u februaru mesecu dostavljeno resenje o zabrani rada, te vise nema pravo, odnosno dozvolu za pruzanje usluge, o cemu je morao da obavesti korisnike. Istovremeno, radi preduzimanja daljih mera iz nadleznosti ove Agencije, molimo da nam dostavite uplatnicu, ili nas obavestite kome placate pretplatu.
S poštovanjem,
RATEL

Poslednja izmena:
Au covece, sta je sad ovo?? Nisam znao da im je zabranjen rad?? Znao sam da nisu predali na vreme dokumentaciju RATEL-u ali su to ispravili kasnije pa je posle cekano odobrenje i dozvola za rad? Ima li neko ko zna da kaze o cemu se radi?
Mada, zanimljiva je jedna stvar a to je da sam dobio obavestenje od KBC-a pre par dana o prosirenju kapaciteta i vecoj pokrivenosti...
I ima li neko iz Mirijeva da kaze sta vidi jos od provajdera osim KBC-a ?

Ja vidim:

SBB
AlfaBG Net
Logikom i
BG Wireless

Moze li neko da kaze kakve su cene kod ovih provajdera ili da stavi linkove ovde pa da vidimo sta i kako?

Poslednja izmena:
Nekoliko dana je na sajtu stajalo obaveštenje da ih je preuzeo Beotel, a onda je to obaveštenje jednostavno nestalo i ubrzo je promenjen tekući račun za uplate i pojavio se truf doo.

Imaju preveliku bazu korisnika da bi jednostavno nestali, pa me to ne brine. Više me brine što prethodnih dana ne mogu da se povežem iz prvog pokušaja, već je potrebno nekoliko puta. Problem je što se račnar resetuje prema određenom planu rada i čim se resetuje, trebalo bi i da se odmah konektuje, a ako to ne uspe iz prve, konekcija se zaglupi i čeka sledeći reset sitema.

Osudjen sam na wireles a jedini izbor mi je upravo ozloglasheni KBCnet... sta se desava sa njima?

Ako neko zna neshto neka kaze... pliiiiz

Taman sam juce citajuci ovo hteo da ih pohvalim kako sad sve sljaka normalno, ali danas mi evo rade neke stvari, npr web kao obogaljeni dial-up ali download mi nije mnogo oslabio imam oko 40 kBps a normalno je da ti bude 60, mozda ako si negde blize centru i nije tako losa solucija, mada ako si u nekom vetrovitom delu grada i ne bih ti bas preporucio

Ja ih koristim, (takođe zato što su jedini - ma moram). Meni su ok. Za poslednjih mesec dana imao sam 2 prekida od po oko 4 sata, a u poslednjih par dana (tačnije posle one oluje prošle nedelje) protok varira.

Sad su nam i podigli basic paket sa 512/256 na 768 a upload je veci od 256, uvek mi je oko 280.

KBC Nocna Mora

Covek ne zna odakle da pocne i kako da kaze, a da tu nije 100% vulgarnih reci.
Najgore zlo koje moze da vam se desi je KBC Net.
Veza puca stalno,ali stalno, kad se konektujes cak i skype nije ukapirao da si na netu, nekad te krene sreca pa skype pozeleni i imas izedju 2kbps i 36 kbps,a upload ne postoji. Kad zovete tehnicku podrsku ako se jave nikad nije njihova greska nego do vase opreme(bez obzira sto je kupljena kod njih).
Vec sam se iznervirao ... evo linkova bice dovoljno:
http://www.mycity.rs/Wireless-provajderi/KBCnet-provajder-za-izbegavanje.html
http://www.mojblog.rs/c-izgleda-im-nije-bilo-dovoljno/18612.html
http://kbcnet.mojblog.rs/

Nekima radi kako treba ,ali to je samo nekolicina koja ima njihove bazne stanice na krovu i net za dzabe, ostali nema sta da traze.Problem je jedino kad covek nema alterativu, bolje nek' cita novine brze ce do informacija da dodje.

Od 1. avgusta bice neko pojeftinjenje paketa, aj i to da vidimo!!!

@smith_bre
I tima sto je na krovu placaju, nema nista dzabe. Ali istina, nekad bas imeju da te izbace iz takta.

Je*ali mu kevu sa pojeftinjenjem :mad:

Covek ne zna odakle da pocne i kako da kaze, a da tu nije 100% vulgarnih reci.
Najgore zlo koje moze da vam se desi je KBC Net.
Veza puca stalno,ali stalno, kad se konektujes cak i skype nije ukapirao da si na netu, nekad te krene sreca pa skype pozeleni i imas izedju 2kbps i 36 kbps,a upload ne postoji. Kad zovete tehnicku podrsku ako se jave nikad nije njihova greska nego do vase opreme(bez obzira sto je kupljena kod njih).
Vec sam se iznervirao ... evo linkova bice dovoljno:
http://www.mycity.rs/Wireless-provajderi/KBCnet-provajder-za-izbegavanje.html
http://www.mojblog.rs/c-izgleda-im-nije-bilo-dovoljno/18612.html
http://kbcnet.mojblog.rs/

Nekima radi kako treba ,ali to je samo nekolicina koja ima njihove bazne stanice na krovu i net za dzabe, ostali nema sta da traze.Problem je jedino kad covek nema alterativu, bolje nek' cita novine brze ce do informacija da dodje.

Jedan od najsmesnijih odgovora sto sam dobio od tehnicke podrske je da na baznoj stanici u Sonje Marinkovic imaju problem sa pticijim izmetom i da zbog toga najverovatnije imam porblem sa vezom jer tad nisu mogli da mi ga rese preko zice, mislim sta reci?!#)*!^#(
Isto tako pre par meseci posle nevremena poceo da mi zeza net strasno, da veza puca svaki cas i tako sam ih zvao nedelju dana svaki dan ali i dalje je bio isto problem puca bez pravila, i tako posle 6,7 dana zvanja jedan malo stariji lik po glasu(prvi put se javio) rekao da je to do mene i moje opreme i da oni tu nista ne mogu da ucine, naprica mi sve i svasta i da mi preporucuje da predjem na opremu od 5GHz i da onda necu imati problema, odmah je krenuo da prica o cenama koje trebam da platim za novu opremu i sve sto uz to ide a ja sam ga samo slusao i krstio se, sutradan ujutro opet zovem zestoko iznerviran jer je tog jutra veza pucala svakih 1 minut i posle je pukla za stalno i kad sam ih dobio lik mi lepo kaze da na baznoj stanici koju se ja kacim imaju problem sa linkom vec neko vreme i da je sad skroz vrisnulo, da su na terenu i da ga menjaju ili tako nesto. Posle toga meni je net poceo da radi kako treba, ping na speedtestu kao i pre ispod 10ms.

I da uvek je do mene nikad do njih, malo morgen uvek je do njih.

U poslednje vreme radi dobro, pa moram da ih pohvalim ali neki iz tehnicke podrske su izgleda malo bezobrazni, ali ima i onih koji su ok. Evo kako sad radi, kao svajcarski sat!

Vrh Dno