Šta je novo?

KAV 6 vs Avast

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Koristio sam KAV 6 internet security (posle KAV 5-ice koja je radila savrseno), medjutim desilo se sto se desilo u vezi blackliste (ne mogu da radim update, ali real time protection radi), pa moram da predjem na neki drugi antivirus. Kakav je Avast, s'obzirom da je on free, i da necu imati problema kao sa KAV6.

Znaci KAV vs Avast, da li cu i sa Avastom biti siguran kao sa KAV-om ili ne?

KAV je bolji...

Od free antivirusa meni lepo rade i Avast i AVG i BitDefender (8) ... ali KAV hvata što ovi ne vide...realno licenca i nije tako skupa...za studente u SINGIju je nekih 1700 dinži godišnje sa PDVom i popustom...po meni se isplati 🙂

Evo glas protiv Avasta. Preporuka za BitDefender. Inace - koristim Kaspersky 6.

A može i više ljudi da se udruži da pa kupi jednu licencu... Ne vidim u čemu je tu problem...4248 dinara je cijena licence na godinu dana ya KIS6 sa PDV-om, tako da četvorica mogu 'ladno za 1062 dinara da uzmu licencu. I problem riješen.

Kaspersky jeste odličan, ali nije 100% rješenje. Meni je na primjer proletio pored njega trojanac i uglavio se ni manje ni više nego u System Volume Information. A odatle ga je bilo malo teže očistiti. Iako mi je podešen da poslije svakog skidanja definicija skenira Critical sections i Startup items. I to sa setovanjima za max security...

A sto ne probate Active Virus Shield? To je u stvari preimenovani Kaspersky 6, bez dve opcije (Web antivirus i Proactive Defence). Update baza je redovan (maltene kao i Kaspersky), na svakih 2-3 sata max. Sumnjam da je losije resenje od drugih besplatnih programa.

Neki su govorili da ima Spyware-a, ali ga do sada nisam nasao ni jednim programom.

cekaj, ti to savetujes da koristimo program od aol-a? 😀
hvala. drazi su mi virusi.

inace i ja glasam protiv avasta (user hostile). startuje 70 🙂D )razlicitih procesa, cini mi se da vise trosi resuse od kav, nema opcije da se ugasi (kao kav)...

Poslednja izmena:
hvala. drazi su mi virusi.

No comment 😀

Sta fali ovom programu da ga eliminsemo iz izbora kada je besplatan AV u pitanju? I cini mi se da "To je AOL program!" nije dovoljno dobar razlog. 😉

Instalirao sam ga na par racunara jos ranije, radi OK. Doduse, nisam instalirao neki Toolbar koji nudi tokom instalacije.

ja koristim taj "AOL Kaspersky" na jednom kompu vec par meseci, a pre nekoliko nedelja sam instalirao cak i taj njegov toolbar (instalira se u IE, a na tom kompu je default Opera)... veoma sam zadovoljan kako sve to radi!

inace, kod mene avast ima pokrenuta 4 procesa, sa ukupno oko 10MB zauzeca... Nenade, kako to mislis da Avast nema opciju da se ugasi??? Desni klik na ikonicu, pa ce ti se sve kasti samo...

pa mozes da stopiras zastitu, ali procesi ostaju. ja hocu, recimo, da se ti procesi optpuno ugase. kod mene avast ima 5-6 procesa. kad koristim kav, u idle mi je zauzeto oko 200, a sa avastom 225 MB.

Pa možeš da stopiraš Avastove servise iz services.msc, pa posle da ih upališ ponovo.

pa mogu. mogu i da ih gasim i task managera. a mogu i da koristim kav umesto njega. 😉 a mogli su i oni da ne previde tako ozbiljnu (za mene) stvar. ne voli svako da brcka po servisim i procesima i razaznaje sta je drajver od grafe a sta antivirus. ali to je vec stvar ukusa.

Poslednja izmena:
Evo i ja da pohvalim AOL Active Virus Shield, koristim ga vece neko vrijeme, radi odlicno. To je u stvari "mali Kaspersky", i definicije uzima iz baze Kasperskog, u svakom slucaju je bolji od Avast!-a. To sto je pod imenom AOL-a ne odrazava mu se na dobar rad.

Eto da i ja pomognem. Koristio sam AVAST 2 godine bez i jednog problema. Znaci svaka preporuka.

Avast je dobar, ali Kaspersky (KAV ili KIS, ima obe verzije) 6.0 je ipak bolji 😉.
Naravno, sve zavisi od ukusa.

Koristio sam Kasperski nekih 2-3 meseca medjutim desavalo se da mi prolaze neke maliciozne programei pa sam presao na Avast kao free resenja i nisam nasao da su mi usle te stetocine kao kod Kav-a. Maliciozni programi su dolazili zajedno sa nekim softverom koji sa preuzimao putem RSh i p2p-a (nakon toga sam ih narezao na jedan cd da bih mogao da uporedim KAV i ostale AV sto besplatne sto placene) pa sam imao priliku da istestiram ponasanje Avasta (koji se u testiranju pokazao kao najbolje free rsenje za AV) sa tim istim malicioznim stvarima dok kasnije nisam uzeo Nod 32 i on je isto sve te maliciozne programe pronasao i sada sam na Nodu, ali nakon par meseci iskustva sa koriscenjem KAV-a i Avasta-a mogu da vise preporucim Avast mada ne znam kako trenutno stoje stvari, jer je nakon toga prosle skoro 4-5 meseci pa su se Avast i KAV nadam se popravili i korisnicima istih pruzaju bolju zastitu nego pre.

Jel ima potrebe da uz avast 4.7 professional instaliram i neki firewall recimo kerio? Iz procitanog sam shvatio da nema integrisan ui sebi ali mozda gresim? Sta mislite o Black Ice PC protection 3.6 firewall-u instaliran uz avast4.7 professional

Avast nema firewall, treba ti dodatni. Kerio fino radi sa Avastom.

Jel mogu nekako da mu iskopiram baze ( avastu ) da ga ne update-ujem s' pocetka svaki put kad reinstaliram windows ?
Pozdrav
Zak

Koristio sam Avast Home Edition, a sada sam kupio Pro licencu.

Antivirus radi sasvim dobro, i cisti perfektno...
Sto se zauzeca memorije tice ono je oko 10-tak Megabajta sto je sasvim OK.

Moram da dam preporuku...

Nazad
Vrh Dno