Šta je novo?

Kaspersky Internet Security & Anti-Virus 2010 9.0.0.459 Final

rogi23

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
WHAT'S NEW IN KASPERSKY INTERNET SECURITY 2010:

New in protection:
* Improved HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) technology assigns a danger rating to unknown programs. The Application Control component uses HIPS to define rules for new and already known applications, which may restrict their access to the file and operating systems.
* Innovative Sandbox technology has been implemented, which uses virtualization to create a secure environment for program execution. New software can be tested in this environment, which isolates the host operating system from all changes. There is no limit to the number of Internet browsers and other applications which can run simultaneously in a sandbox.
* Increased use of Kaspersky Security Network considerably decreases the threat response time, due to information received from other users. The service aims to minimize the time necessary to detect and neutralize new types of threats. When a user starts a program, the service checks it against white lists and Urgent Detection System lists on Kaspersky Lab's servers.
* The protection of personal user data has been extended and enhanced. For instance, Kaspersky Internet Security automatically prevents inadvertent users from accessing known phishing web sites, and blocks keylogger programs, which are designed to steal passwords and access codes.
* The new Script Emulator analyzes the behavior of scripts, to assess their potential harmfulness. It simulates the operation of the Java Script and Visual Basic Script engines, which are supported by default in Microsoft Internet Explorer and are built in to Microsoft Windows.
* The new IM Anti-Virus component ensures the safe operation of most instant messaging applications. The component scans messages for the presence of malicious objects.
* Improvements to the Virtual keyboard component provide safer entry of personal information, by protecting data from being intercepted by spyware and preventing screenshot capture.
* Significant improvements to the Anti-Spam component now provide two methods for detecting spam: exact and expert. Exact methods apply strict filtering criteria to a message, which determine unambiguously whether or not a message is spam. Expert methods investigate email messages that have passed strict filtering criteria. As such messages cannot be unambiguously considered spam, the component calculates the probability that they are spam.
* Components of Kaspersky Internet Security can be temporarily disabled, to improve computer performance. This can be useful during the use of resource-hungry applications such as network games.
* Monitoring access to phishing websites and protection against phishing attacks are performed by scanning links in messages and on web pages, and also by using the database of phishing addresses when an attempt to access websites is detected. You can check whether a web address is included in the phishing database, using the Web Anti-Virus, IM Anti-Virus or Anti-Spam component.
* Improvements have been made to all the application's existing components, including the Firewall, Parental Control, and Anti-Spam components, and particularly the Heuristic analyzer.
* The anti-virus kernel of Kaspersky Internet Security 2010 has been significantly improved, to provide more efficient malware detection. The application shows higher performance on Windows Vista operating systems, as compared to previous versions of Kaspersky Internet Security.
* Kaspersky Internet Security includes the URL scanning module managed by Web Anti-Virus. This module scans links on the web page, comparing the website addresses against its database of suspicious and phishing websites. This module is provided for Microsoft Internet Explorer and Mozilla Firefox browsers as a plug-in.
* The update procedure has been improved. Kaspersky Internet Security's databases are now updated not only according to their schedule, but also when new security threats appear.
* The creation of Rescue Disks has been improved. The service should be used when the infection reaches a level at which the computer cannot be disinfected using either anti-virus applications, or malware removal utilities such as Kaspersky AVPTool. The improved Rescue Disks provide more efficient disinfection because malware programs do not gain control when the operating system is being loaded.

New in the application interface:
* The application interface has been completely redesigned, to make Kaspersky Internet Security significantly more accessible to first-time users.
* Kaspersky Internet Security features an automatic mode in which the application automatically makes optimal decisions, so avoiding excessive requests to the user

Kod:
Download KAV: http://dnl-pr1.kaspersky-labs.com/products/english/homeuser/kav2010/kav9.0.0.459en.exe

Kod:
Download KIS: http://dnl-pr1.kaspersky-labs.com/products/english/homeuser/kis2010/kis9.0.0.459EN.exe

Kod:
Release notes: http://downloads1.kaspersky-labs.com/products/english/homeuser/kav2010/release_notes_kav9.0_en.html
               http://downloads1.kaspersky-labs.com/products/english/homeuser/kis2010/release_notes_kis9.0_en.html

Prilozi

• 8eizpm0.jpg
    8eizpm0.jpg
    38.8 KB · Pregleda: 45
  • Kaspersky-2010-.JPG
    Kaspersky-2010-.JPG
    51 KB · Pregleda: 84
Ja ga koristim od kako je izasao znaci vec 4-5 dana,i mogu reci da je bolji od 8ice ali da ima problema nakon duzeg rada kompijutera,jer se desava da zaglupi kompijuter s vremena na vreme,kao i da pri istim procesima ukupna potrosnja rama je veca za ~200mb(iako sam KIS trosi ~16mb) u odnosu na 8icu,takod a bi ga trebalo jos malo ispeglati

Poslednja izmena:
Da li ga je neko probao na Windows 7?!
Pitam zato što u Release notes piše:
Microsoft Windows 7 is not supported yet. Maintenance Pack for Kaspersky Anti-Virus with support of this operating system will be prepared immediately after its release.

Ne znam gde to stoji da je ovo "final" verzija?
Da je final, okacili bi to na svoj sajt i to na naslovnu stranicu.
Ovo je (verovatno) poslednja beta, pred izlazak zavrsne verzije koja ce se oznacavati 9.0.0.5xx.

Ovde pise da ce program biti gotov u julu.
http://www.kaspersky.com/news?id=207575837

Poslednja izmena:
Mislim da je final, jer je postavljana na ftp.kaspersky.com/products/english/homeuser/kav2010, dok su bete na ftp.kaspersky.com/devbuilds/9.0.0.459.
A ima razlike u veličini fajla između bete 9.0.0.459 i final 9.0.0.459; Final je manji za oko 2MB.
Mada, moram priznati da mi je čudno što i beta i final nose istu oznaku...

Poslednja izmena:
Ovo je final verzija...za sada...do izlaska ce mozda izaci neka novija ali ovo nije beta

Verzija sa /devbuilds i /products su identicne sto se funkcionalnosti tice, sto se moze zakljuciti iz mog posta.
25.5 je 459 (@ /devbuilds) proglasena za Technical Release (~= RTM), jedina (mala) razlika izmedju verzija na /products i /devbuilds je sto ona sa /products (koja je veca) ima:
-Dokumentaciju/PDF
-Novije definicije (koje ionako dobijete pri updateu /devbuilds verzije)
-Male ispravke u lokalizaciji ("Your computer..." umesto "You computer...")
-Dodata detekcija nekih nekompatibilnih aplikacija (u Installeru)
-Promenjen banner u Installeru (slika sa leve strane)
Stvarno minorne razlike, glavne komponente programa su ostale identicne.

Ja sam se jutros vratio na 8icu,9ka me izludela sa zatupljivanjem kompa nakon duzeg rada,def jos ima bugova (ako je final),jer se nije daleko odmakla od beta verzije koja je takodje urnisala komp ,doduse nakon pola sata rada dok ovoj "final" verziji treba oko 12h da krene s zatupljivanjem.Samo mi nikako ne ide u glavu sta su uradili da u procesima stoji da sam kis uzima 16mb rama,a da pritom ukupna potrosnja nakon 12h ne gasenja kompa bude 3.2gb:S(da napomenem da sa 8icom nakon 12 dana ukupna upotreba memorije nije prelazila 2gb *pri istim uslovima=utorrent,xf,wlm,jetaudio,raptor,icnerdi mail,firefox i tcmd*)

Jesu ovo sporadicni bugovi, ili masovno jede resurse? Da li vredi instalirati? :)

Koliko sam video po netu ja nisam jedini s ovim problemom,mada negde sam procitao da je problem prisutniji s multicore Cpuovima

Meni radi glatko i bez nekog usporavanja sistema. (AMD 6400+, 2GB RAM).

Poslednja izmena:
stavio sam i ja, i aktivirao sam trial.
od "neprijatnih" noviteta je nemogucnost manualnog stavljanja kljuceva, iako je radio sa kljucem iz prethodne 8ice. moguce je da je zato sto nije zvanicni final (nema npr. support za KAV/KIS 2010), pa cu sacekati mesec dana, dok traje trial :D

Meni radi glatko i bez nekog usporavanja sistema. (AMD 6400+, 2GB RAM).

Koji ti je razmak izmedju restartovanja/gasenja kompa(Vise od 1 dana)?
Ako ga ne gasis a ne koci ti extra,ali evo ja od kako sam vrno 8icu nisam imao ni1 zabadanje ili zaglupljivanje:smash:

stavio sam i ja, i aktivirao sam trial.
od "neprijatnih" noviteta je nemogucnost manualnog stavljanja kljuceva, iako je radio sa kljucem iz prethodne 8ice. moguce je da je zato sto nije zvanicni final (nema npr. support za KAV/KIS 2010), pa cu sacekati mesec dana, dok traje trial :D

Kljuc mozes manuelno da stavis tako sto ces iskucati bilo koji Activation Code,kad prepozna da je pogresan dace ti mogucnost da ubacis kljuc (po starom sistemu)

Poslednja izmena:
pa nece bas...

Prilozi

• kisproblem.jpg
    kisproblem.jpg
    13 KB · Pregleda: 116
Koji ti je razmak izmedju restartovanja/gasenja kompa(Vise od 1 dana)?
Ako ga ne gasis a ne koci ti extra,ali evo ja od kako sam vrno 8icu nisam imao ni1 zabadanje ili zaglupljivanje:smash:

Pa tu je negde jedan do dva dana bez restarta.
Mozda zato sto sam maximalno iskasapio XP i poiskljucivao silne servise. :d

Da pojavi se taj prozor,i kad kliknes OK pojaviti se novi prozor gde mozes da ubacis kljuc,kode ili da aktiviras serial.Ajd videcu da nadjem negde po netu SS pa da ti postavim jer sam se vrno na 8micu pa ne mogu da ti uslikam:D

Poslednja izmena:
Nisam jos probao, ali gledajuci screenshotove desava se ono cega sam se plasio, a to je da iz verzije u verziju izgleda sve kompleksnije i komplikovanije. Cinjenica je da je ovo verovatno najkompletnija i najbolja zastita (ili bar medju prvima), ali nije joj prednost to sto je potreban sysadmin sa iskustvom za bilo koje podesavanje :).

treba ti iskustvo isto kao i kod prethodne...nema nista komplikovanije tj bilo sta sto te moze zbuniti jel je sam program napisan da osoba iole kompjuterksi pismena(takvih je malo kod nas) moze da ga podesi po svojim potrebama.
Ah ...da...i da zna engleski :)

Ma jeste kompleksini od prethodnih verzija ali je sve tako lepo slozeno da nemas frke oko snalazenja pogotovo ako si koristio prethodne verzije.

Ma dobro, videcu kada pokusam instaliram. Kaspersky koristim permanentno jos od v4 :) .

Da pojavi se taj prozor,i kad kliknes OK pojaviti se novi prozor gde mozes da ubacis kljuc,kode ili da aktiviras serial.Ajd videcu da nadjem negde po netu SS pa da ti postavim jer sam se vrno na 8micu pa ne mogu da ti uslikam:D

hvala... pomoglo je, sada imam licencu za 1 godinu KIS 2010 ;)

Ipak je final.
Okacili su i na sajt, zvanicno.
Dakle, to je to.

Aktivirao sam trial na 30 dana pa cu kasnije da kupim jednogodisnju licencu.
Nekako mi je bez veze da jurim konstantno nekakve kljuceve.
Program je, po meni, zasluzio da se iskesira za njega, i to svaku paru.

Da okacili su na sajt,ali ovo je 3 verzija po velicini:S u odnosu na one koje sam ja prethodno skino s njihovog ftp sajta(koji su po sajtovima najavljenji kao final),sve mi se cini da zadnje vreme proizvodjacima SWa korisnici dodju kao beta testeri(sto pokazuju silini programski paketi kao i igrice)

I jel i dalje imas bugove?

ne znam upravo sam stavio ovu najnew verziju,pa cu da vidim sta kaze sutra posle podne,jer s prethodnom verijom 1mb manjom je sve radilo extra dok ne prodje dan,2;a onda pocinje zatupljivanje,bez obzira na podesavanja i sl

Poslednja izmena:
Poz ppl, treba mi mala pomoc oko podesavanja KIS-a, odlucio da ga isprobam posle visegodisnjeg koriscenja Outposta pa se ne snalazim bas najbolje.
Interesuje me kako da dodelim nekom programu da je Trusted, konkretno mi treba za VNC Viewer i za DynDNS.
TY!

Settings---Trust and exclusions---exclusions---settings

Pod exclusion rules stavis folder gde se nalazi program koji hoces da stavis u trusted.
u trusted applications stavi exe programa koji ces da stavis u trusted i to je to :)

Nazad
Vrh Dno