Šta je novo?

Karta sa in-built headphones amplifier?

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Treba mi neka zvucna karta sa headphones amplifier posto planiram da kupim Sennheiser Audiophile Hd555? Ima u oglasima ASUS XONAR D2 - 7.1 ali mislim da ona nema? Jesam li u pravu? :wave:

Oki, hvala. A sta mislite, jel bi mogao Xonar D2 da tera to ipak, ili je bas recommended da ima amp? Ispade (za mene) bolja kupovina Asus Dg od 2900din od svih d2, creative music itd...

Poslednja izmena:
HD555 ima skokove impedanse ciji peak na podrucju 70-100Hz dostize cak skoro 230oma, iako su deklarisane na 50oma. Ja sam ih od prosecnih varijanti cuo na Creative Audigy SE i jos nekim prenosnim playerima, ali to nije to dok se ne nakaci na nesto sto moze stvarno da ih pogura kako je predvidjeno. Razlika je primetna, pogotovo u definiciji bass-a i detaljima, kao i samoj dinamici zvuka. Licno DG ne smatram nekim uzvisenim cudom ni po kom pitanju, iako bi svakako to bolje zvucalo nego direktno nabodeno na izlaz neke druge zvucne, STX aj da kazemo da su ljudi zadovoljni kako taj headphone amp gura razne slusalice, a za hardcore audiofilske namene, specijalizovan head amp je pod obavezno.

Poslednja izmena:
E, hvala puno na odgovoru :)

Nabavi STX i uzivaj. Da bi isao na zasebna pojacala za slusalie moras dati mnogo vise novca. Doduse mozes probati i neki stari dek sa izlazom za slusalice.

Ni STX nije sad bas jeftina, i moze se svasta naci za te pare, sto od dekova, sto od pojacala. Najpristupacniji izbor bez lupanja glave je STX, samo kesiras i ne mislis.:)

A sta mislite o neki externim resenjima sto se vezuju preko USB? Predlozio mi drugar recimo E-Mu 0202. Kaze da je oko 100e. Jel to moze da se meri sa STx?

Zasto stx forsirate ? Zar nije bolja varijanta st ? On nema prevodioca sa pci na pci express, koliko je meni poznato, a samim tim je i manje zagrevanje ili sta vec, uglavnom, bolje je bez tog prevodioca ?!

Zasto stx forsirate ? Zar nije bolja varijanta st ? On nema prevodioca sa pci na pci express, koliko je meni poznato, a samim tim je i manje zagrevanje ili sta vec, uglavnom, bolje je bez tog prevodioca ?!

Ja je ne forsiram. Kazem da ima svasta za te pare. I ST i STX su ti isti djavo sto se toga tice.

Pa ne bas st je losiji nazalost

ST je isto sto i STX samo bez prevodioca za pci express. Tako da moze da bude samo bolji, zato je i skuplji.

Koliko znam ST i STX su iste karte, jedna za PCI druga za PCI-E, ne vidim razlog zasto bi ijedna od njih bila bolja/losija od druge.
STX ima taj cip prevodilac i zbog toga dodatni konektor za napajanje.

Ista je situacija za Xonar D1 i DX.

Cime se objasnjavaju ove razlike, ako su cujne uopste?
Ako je ovo tacno, sramota za ASUS. :S:

Poslednja izmena:
Razlike su u ne bas istim komponentama (a moguce je i da taj dodatni konektor doprinosi tome , video sam modove sa baterijskim napajanjem na doticnom i tvrdi se da su razlike drasticne) a razlike su cujne ;)

Poslednja izmena:
Civi, koje kompenente se razlikuju?

JRC2114D operacioni razlicite verzije a i steta sto nisu ubacili dac sa ekspanzione kartice PCM1796 (H6 Board)

The H6 DAC expansion board uses a different model of DAC then that of the Essence ST. This unit offers a dynamic range of 123dB with an excellent THD+N rating of 0.0005%. This unit also contains an 8X oversampling filter as seen on the PCM1792 above.

PCM1796 Specification Sheet

Nasao sam i ovo:
Jitter Reduction

This is one of the main variations between the Essence STX and the Essence ST. The ST has precision timing made possible by the CS2000 chip. For those interested we will explain a little about jitter and timing.

The CS2000 is used on the ST to clean-up the clocking signal from the main XO.

The actual clock is the same on both the STX and ST, however the ST has this extra IC to "fine tune" the signal by reducing jitter in the clock signal. To put it simply, Jitter is a term used to describe discrete timing errors on the rising and falling edge of the clocking signal.

Ja bi pre ST uzeo? Ovaj mini pci express mi je tako gadan, da mi se cini da ne moze da primi nista vrednije od 3000din :d

Ala ti je vrhunsko objasnjnenje nemam reci... inace pametniji je pcie x1 zbog novijih ploca sa kojih se polako izbacuju pci slotovi

Ma znam. Ali vidim da gro novih ploca ima 2x pci a 1x pcie x1. Jos je kod mene taj pcie 1 na katastrofa mestu, totalno bez veze...

pa pcie x1 karticu mozes da ubodes u bilo koji pcie slot :)

kod mene konkretno stx je zaboden u x16 :)

Nazad
Vrh Dno