Šta je novo?

Karaburma

djsp

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
650
Zivim na Karaburmi i na zalost imam dvojnika ,IKOM kablovski TV i nikakvu vidljivost za bezicni net tako da mi ostaje samo nada u razdvajanje dvojnika ili SBB kablovski net ako je moguce.Ako neko ima neku informaciju o ovome molio bih je objavi.

u istoj sam situaciji. dvojnik, ikom... jedino sto mozda i imam neke sanse za wifi.
sto se tice centrale pre par dana mi je bio neki lik iz telekoma zbog ulozene zalbe na racun od 8.000din koji sam dobio i kaze mi da je nova centrala postavljena ali je problem sto moraju da razvlace nove kablove pa zato su neki prebaceni na novu centralu a neki ostali na staroj kao ja. plan bio da se sve to resi jos prosle godine ali nista od toga za sada. :(

sto se tice sbb-a nemoj mnogo da se nadas posto kako sam skapirao ikom i sbb imaju dogovor da ne upadaju jedni drugima na teritoriju. jedino ako mozes da pokupis potpise vecine stanara iz zgrade da zele da se prebace na sbb pa da se obratis sbb-u.

gde si na karaburmi? mozda i imas neke sanse za wifi.

Poslednja izmena:
Već smo ovde pričali o karaburmi (a i drug kapetan nam je o tome govorio)
Što se tiče ADSL-a moji izvori od jednog provajdera kažu da ima šanse da se to desi u aprilu (imam čistu liniju za razliku od vas iako sam da staroj centrali)
To što će da vas prebace na novu centralu ništa ne znači jer nemaju dovoljan broj parica pa će te umesto dvojnika da popasete PCM.
Bežična varijanta mi se nikada nije sviđala zbog velike verovatnoće da dobiješ čir dok proradi a i kad proradi pitanje je kako, mada ima ljudi kod kojih radi OK.
SBB je jedina svetla tačka u zadnje vreme koja se desila u našem selu 3 kilometra od Terazija. SBB je skoro od IKOM-a preoteo deo Marijane Gregoran i razvlače kablove po okolini, ali ljudi to rade temeljno po samo njima znanoj logici i dinamici tako da to zna da potraje. Ali bar kad proradi radi dobro.
Do polovine aprila će da radi prihvatljiva satelitska varijanta, a onda se i oni pomeraju na 55E što je za mnoge pokretne antene nedostupno.
Šta da ti kažem da odeš lepo da zapališ sveću, pa ako Bog da i budeš imao malo sreće...

Evo jos jednog sa istim simptomima (IKOM, nema vidljivosti za wireless, dvojnik) samo je lokacija drugacija - Rakovica. :d

Prelazak kod SBB-a je nemoguca misija za pojedinacne korisnike pa cak i zgrade. SBB ima poslednje korisnike na 20m od moje zgrade, ima jos zainteresovanih za prelazak ali njih boli uvo. Valjda nece da se zameraju.

Ja sam se odlucio za cekanje na ADSL. I kod mene je ista situacija kao kod vas...prica se vec mesecima da samo sto nije a nikako da dodje. U svakom slucaju ja sam se spremio jos po useljenju (pre jedno pola godine). Dvojnika sam otkacio nikad lakse. Pozvao sam 9813 i za manje od nedelju dana sam dobio novu , cistu liniju koju sam kasnije prebacio na ISDN. Bez ikakve veze. Sad, naravno, nije to praksa ali moze da se desi. Tako da jedino sto mogu da vam preporucim je da okrenete 9813 i da se prijavite za novu liniju ili jos bolje ISDN. Trosak nije neki (4 rate po 1500 dinara uz telefonski racun) a ipak olaksava i telefoniranje i daje mogucnost za ADSL jednog dana kada se Telekom smiluje da instalira opremu u centrali. Ako moze da se kupi linija kod vas onda je to ipak najbolje resenje jer mislim da ce ipak pre Telekom pustiti ADSL nego sto ce se SBB resiti da krene u obracun sa IKOM-om. A ocekivati da ce Telekom u skorije vreme razdvajati dvojnike...mislim da nema sanse. Cak i da razdvoje obicno ex dvojnici idu na PCM i opet nista od ADSL-a.

za razdvajanje dvojnika sam odavno prijavljen
a za isdn od pre par meseci i nema tehnickih mogucnosti za sada.
tako da nista od toga.... :(

Ja sam isto na Karaburmi. IKOM, PCM ... Ali mi je vidljivost za WIRELESS izuzetna. Prvo sam bio na KBC-u, pobegao glavom bez obzira od njih, nakacio se na TEHNICOM i od prvog dana kad su me povezali do danas, nema ni jednog zastoja, problema itd. Gde si na Karaburmi ? Raspitaj se malo kod provajdera za Wireless, iznenadio bi se koliko ima AP na koje mozes da se kacis sa karaburme. Ja sam se prvi put povezivao na neki koji je jedno 3 km od mene sa signalom od 22% i radilo je OK.

Koji paket koristiš kod tehnikoma? Oni su od mene 200 metara ali ih ne vidim od nekog drveća a i morao bi antenu da stavim na krov kuće. Ako nađem negde neku antenu možda probam da vidim da li mogu da dobijem signal.

zna li neko koji provajder ima ap na inexu? a takodje me zanima i ona prva zgrada u 29. novembru, odmah posle pancevackog mosta sa leve strane. to je bas ugao gde se skrece iz 29. nov. prema kruznom toku (bogoslovija).

To kod Bogoslovije je čini mi se vojna zgrada, ona prepuna antenama.

merlin je napisao(la):
Koji paket koristiš kod tehnikoma? Oni su od mene 200 metara ali ih ne vidim od nekog drveća a i morao bi antenu da stavim na krov kuće. Ako nađem negde neku antenu možda probam da vidim da li mogu da dobijem signal.

Koristim onaj 256 full. Za 1.600 dinara neogranicen download.

velko je napisao(la):
zna li neko koji provajder ima ap na inexu? a takodje me zanima i ona prva zgrada u 29. novembru, odmah posle pancevackog mosta sa leve strane. to je bas ugao gde se skrece iz 29. nov. prema kruznom toku (bogoslovija).

Na INEX-u AP ima Tehnicom, ima ga i kod hale pionir. A ona zgrada na samoj bogosloviji sa cudnim terasama nema ni jedan AP (steta).

kakav je kvalitet veze sto se tice tehnicom-a i pravca prema bogosloviji sa nekom standardnom opremom? i gde im je ap kod pionira? koliko sam skapirao nije bas na pioniru vec na nekoj susednoj zgradi, nazalost neka devojka iz tehnicoma koja se javlja na fon nema pojma gde su tacno ap-ovi.

a za tu zgradu sa cudnim terasama mi je bas krivo sto niko nema ap na njoj. :( ogroman potencijal ali nista...

Okolina 29 novembra i deo stare karaburme je na dunav centrali koja ima mogucnosti za adsl. Velika zgrada na bogosloviji , tj njen krov :) koristi MUP zbog njene odlichne vidljivosti i samim tim ni jedan provajder nema nadleznost da postavi opremu. Tehnikom wireless radi prema mojim iskustvima chas loshe chas dobro. SBB i IKOM nemaju ama bash nikakav deal vec sbb gleda da preuzme celu karaburmu pod svoju uslugu [preshli su marijane gregoran ulicu i polako krecu da nude ljudima prelazak na njihove kablove, a stara karaburma zbog izgradnje mnogobrojnih stambenih zgrada je idealno mesto za profit]. Ostaje ljudima koji imaju dvojnika i ikom da se strpe za sbb poshto je centrala na karaburmi u uzasnom stanju [matora oprema, dvojnika koliko ocesh]. Zivi bili pa videli.

Meni TEHNICOM radi skroz OK. Nikakve zamerke. Sto se tice AP kod hale pionir, nisam bas siguran tacno gde je ali evo ti tel. tehnicke podrske i oni ce ti reci. 3060716

Ovo oko SBB i IKOM-a. Evo ovako, ja zivim na staroj karaburmi, kod OFK-inog stadiona u novim malim zgradama. IKOM je operater. Zvao sam SBB i rekli su mi da moju ulicu i okolne jos uvek nemaju u planu da preuzimaju. PCM mi je tel. znaci jedino mi je resenje bilo Wireless. Srecom pa oko mene sve vrvi od TEHNICOM AP-a, tako da mi sve ok radi.

Što se tiče SBB-a:
Ovo su njihove informacije pa ih smarajte :D

S obzirom na veliki broj zainteresovanih na podrucju Karaburme, stekli su se uslovi za prikljucenje svih potencijalnih korisnika koji su se sa tog podrucja prijavili nasem Call centru. Akcija prikljucenja je krenula 07.01.2006.

Za sve dodatne informacije mozete kontaktirati nas Call centar na broj 330 52 52 ili nase komercijaliste na terenu: Sasa Lazic-064 8126 577 ili Maja Radovic-064 8126 574 (podrucje ulica Mirijevski bulevar, Maljenska, Husinskih rudara), Djura ili Dane Miljkovic - 064 8126 541 (podrucje ostalih ulica na Karaburmi).

Ja sam ih zvao i kažu da za sada rade samo stanove a kuće tek od juna meseca. Bar će te dobiti informacuju iz prve ruke.

Juce su na staroj karaburmi kod OFK-inog stadiona bili ljudi iz MAKSNET-a i uvodili kablovski net !? Sad, ja sam ih zvao i pitao sta je to, a oni mi kazu da imaju antenu na onoj crvenoj zgradi kod bogoslovije i da okrenem svoju WIRELESS antenu !? E sad, kakakv je to kablovski net ja pojma nemam !! :wall: I pitali su može li kabal sa te zgrade da se fizički prebaci na moju zgradu.

bežični kablovski, to mora da jede malu decu

fanatic je napisao(la):
...kazu da imaju antenu na onoj crvenoj zgradi kod bogoslovije...

mislis na onu zgradu bas kod stadiona? sa lokalima i restoranom bas kod parkinga stadiona na kruznom toku. na sajtu nema informacija.

ako je ovo tacno onda uzumam wifi cim dobijem platu. :D

Da bas tu. Ja je odlicno vidim sa krova mada mi je TEHNICOM na mnogo boljoj poziciji.

Kao što ste primetili a možda i niste telekom kopa i postavlja kablove na Partizanskom putu i u Marijane Gregoran jer nikakve koristi od nove centrale ako će ljude sa dvojnika da prebace na pcm. Radi se, znači ima nade...

Vrh Dno