Evo jos jednog sa istim simptomima (IKOM, nema vidljivosti za wireless, dvojnik) samo je lokacija drugacija - Rakovica. :d
Prelazak kod SBB-a je nemoguca misija za pojedinacne korisnike pa cak i zgrade. SBB ima poslednje korisnike na 20m od moje zgrade, ima jos zainteresovanih za prelazak ali njih boli uvo. Valjda nece da se zameraju.
Ja sam se odlucio za cekanje na ADSL. I kod mene je ista situacija kao kod vas...prica se vec mesecima da samo sto nije a nikako da dodje. U svakom slucaju ja sam se spremio jos po useljenju (pre jedno pola godine). Dvojnika sam otkacio nikad lakse. Pozvao sam 9813 i za manje od nedelju dana sam dobio novu , cistu liniju koju sam kasnije prebacio na ISDN. Bez ikakve veze. Sad, naravno, nije to praksa ali moze da se desi. Tako da jedino sto mogu da vam preporucim je da okrenete 9813 i da se prijavite za novu liniju ili jos bolje ISDN. Trosak nije neki (4 rate po 1500 dinara uz telefonski racun) a ipak olaksava i telefoniranje i daje mogucnost za ADSL jednog dana kada se Telekom smiluje da instalira opremu u centrali. Ako moze da se kupi linija kod vas onda je to ipak najbolje resenje jer mislim da ce ipak pre Telekom pustiti ADSL nego sto ce se SBB resiti da krene u obracun sa IKOM-om. A ocekivati da ce Telekom u skorije vreme razdvajati dvojnike...mislim da nema sanse. Cak i da razdvoje obicno ex dvojnici idu na PCM i opet nista od ADSL-a.