Šta je novo?

Kakvi su Verbatim DVD-R

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Korisitim ih samo za snimanje filmova,pa mi je vazno da "potraju" tj.da im vek rada bude dugacak.

Inace cena im je 35 din+10 din kutija.
TO su oni sa ljubicastom podlogom,inace su 4-oro brzinski.

Kakvi su ima li neko problema sa njima.
Pitam to jer su mi najpovoljniji,pa me interesuje i kakav im je kvalitet

Ja ih sa LiteOn-om 1213s režem na 8x bez ikakvih problema, do sada mi ni jedan nije "puko".

sjajni su ;) Mislim, zaista nisam strucnjak u ovoj oblasti, ali sam bas primetio da su ovi diskovi citljiviji na razlicitim, starijim, losijim citacima nego neki drugi koje sam narezao...

Ali ipak ostaje nelogicno zasto Verbatim DVD+R je oko 55 din a DVD-R oko 35.
Po onom testu u Digitalu test primerci su prosli DVD+R 4 od 4, a DVD-R 3 od 4
:trust:

a kako stvari stoje sa standalone DVD playrima

JA ih jos nisam probao,ali moj ortak koji snima na Pioneeru 107,kaze da su mu se najbolje pokazali do sada

Ja snimam na Nec 2500 na 4X,valjda ce i moji da budu citljivi i dugotrajni

Poslednja izmena:
Ma, ne isplati se dati 20 dinara vise... Snimajte na 4x ono sto vam je bitno, a ako snimate igre ili nesto sto necete cuvati dugo, rezite na 8x ili 12x. Ima i firmware koji omogucava da na 4x diskovima sa 108-icom rezem na 16x... Necu to da radim, kada stignu medije, stigle su - kome se toliko zuri?

Moze li neko da da media code za te DVD-ove? Jednostavno ne zelim da rezem na bilo sta osim TY (mislim na stvari koje treba da potraju).

MCC 01RG20

kakvi su za standalone?

za comp su i vise nego dobri... snima ih 106D na 4x, cita ih liteon combo sa otkljucanom brzionom do 12x

Bas sam juce narezao burazeru 1 film na Verbatim (35 din sa stapa) dvd-r 4x. Rezao sam na 1x (citav sat je rezao) i kada je probao film u kucnom stand-alone uredjaju, kaze da mu se desavalo da se film zaglavi pa je morao malo da preskoci da bi nastavio da ga gleda. I tako par puta. Cak sam probao onaj DVD speed test iz nera, i primetio sam dva (doduse mala) spica na mediju i smanjenje brzine na kraju diska. Inace rezao sam na Pioneer 108. Ali i njegov citac je neki stari Pioneerov pa mozda i to ima neke veze. Probacu da kupim za par dana neke druge verbatime (u kutiji ili dvd+r) pa da na njih narezem. Javicu rezultate.

Lukija je napisao(la):
Moze li neko da da media code za te DVD-ove? Jednostavno ne zelim da rezem na bilo sta osim TY (mislim na stvari koje treba da potraju).

I ja najvise volim Taiyo Yuden ali su ovi Verbatim DVD-R diskovi odlicni. Uz to kostaju samo 35 dinara.

TY mnogo skupo... ovi minus nisu ty... meni su zasad super...
sto se rezanja na 1x tice, to je cak STETNO... lepo na 4x i kraj... eventualno ukljucena verifikacija...
po meni, posto su dvd rezaci relativno losi citaci, sto prodje verifikaciju, citace se i inace...
sto se trajnosti tice... to samo moze u bob da se gleda |>

opusten je napisao(la):
Bas sam juce narezao burazeru 1 film na Verbatim (35 din sa stapa) dvd-r 4x. Rezao sam na 1x (citav sat je rezao) i kada je probao film u kucnom stand-alone uredjaju, kaze da mu se desavalo da se film zaglavi pa je morao malo da preskoci da bi nastavio da ga gleda. I tako par puta. Cak sam probao onaj DVD speed test iz nera, i primetio sam dva (doduse mala) spica na mediju i smanjenje brzine na kraju diska. Inace rezao sam na Pioneer 108. Ali i njegov citac je neki stari Pioneerov pa mozda i to ima neke veze. Probacu da kupim za par dana neke druge verbatime (u kutiji ili dvd+r) pa da na njih narezem. Javicu rezultate.
Nesto tu nije u redu... Probao sma svasta, boljih od Verbatima "35" ~ nema. Na Pioneer 107 su postojale primedbe da postize slabiji kvalitet snimaka kod dvd-r Verbatima, ali sumnjam da su to dozvolili i kod novog modela.

I probaj da ih nasnimis na sertifikovanoj brzini 4x, a padova kod Read-testa ne sme biti ni u tragovima i nit' u jednom jedinom primerku (tol'ko su dobri ;)).

danijel00 je napisao(la):
TY mnogo skupo...

Neka je. Jevtinije izadje posle nekoliko godina. Ja sam tako rezao na neke noname diskove, posle 3 godine su jako tesko citljivi , neki i parcijalno necitljivi. Dok je Philips zeleni (by TY) 2x stariji sa kolicinom C1 gresaka koje mozes izbrojati na prste!

Jel' postoji neki program poput cdid koji moze da odredi kvalitet zastitnog sloja dvd-a? Ili jos nema potrebe brinuti oko toga?

ja rezem samo na tom verbatimu (pioneer 106) i do sada nisam imao nikakvih problema.

U Arkadama (gde svi i kupujemo valjda :)), sam u redu pricao sa tri tipa, svi su ispljuvali Taiyo Yuden koji se tamo prodaje - kazu krsh najgori. U Verbatim se kunu... Tamo je i dalje 35 dinara, kesica 2 din, kutija (slim) - 4 din.

poz.

Ti "tipovi" verovatno kupuju Taiyo za 22 dinara sa sve omotom Alfavisiona, ako shvatas sta hocu da kazem...

Verbatim se mnogo "sprda" sa DVD-R diskovima. Ovoj kompaniji je trenutno mnogo vaznije da gura DVD+R standard, posto je on i brzinski i tehnoloski daleko superiorniji. Ako se ima u vidu da je Verbatim glavni tvorac DVD+R DoubleLayer standarda, onda je proteziranje "+" mnogo jasnije.

Bane je napisao(la):
Verbatim se mnogo "sprda" sa DVD-R diskovima. Ovoj kompaniji je trenutno mnogo vaznije da gura DVD+R standard, posto je on i brzinski i tehnoloski daleko superiorniji. Ako se ima u vidu da je Verbatim glavni tvorac DVD+R DoubleLayer standarda, onda je proteziranje "+" mnogo jasnije.

Dal se sprda ili ne, + su 2 dinara skuplji od -, tako da pretpostavljam da su dobri i jedan i drugi :)

Jel ima razlike u kvalitetu snimaka izmedju Verabtima + i - ?

Brate, prvo kupi taj rezach... :D Cisto ono, za pocetak ;)

Kupio juce ja Pioneera A107,ali se snalazim bas najbolje sa medijima,ne budi surov

meni su i (+) i (-) mediji sasvim ok snimljeni i za sada su bili svuda citljivi....

Moram da budem surov! Uzeo si 107-icu i koliko si ustedeo u odnosu na 108-icu - 20evra? Pa to su jedva dve vecere... Ja bih uvek uzeo bolji hardver kad je mala razlika...

Nazad
Vrh Dno