Šta je novo?

Kakvi su Verbatim DVD-R

Ustedis jednu veceru i uzmes NEC 3500 :)

P.S. Zna li neko jos neki TY DVD + medijum, za sada sam nasao samo Verbatim Pastel za 85din ?

byMaX je napisao(la):
Moram da budem surov! Uzeo si 107-icu i koliko si ustedeo u odnosu na 108-icu - 20evra? Pa to su jedva dve vecere... Ja bih uvek uzeo bolji hardver kad je mala razlika...
Uzeo sam i ja...

Razlika je bila 30€ (65 <> 95) ili 45%. Kada se budu DL mediji pojavili i pojeftinili - kupicu i DL rezac.

byMaX je napisao(la):
Moram da budem surov! Uzeo si 107-icu i koliko si ustedeo u odnosu na 108-icu - 20evra? Pa to su jedva dve vecere... Ja bih uvek uzeo bolji hardver kad je mala razlika...

Uzeo sam ga jer sam ga dobio po VP ceni od 61evro,a 108-iz nisu imali,jedino sam mogao da je kupim kod dilera kod kojih je 90-95evra.
Razlika od 30evra,a i ti i ja rezemo na 4x koliko sam video u tvojim postovima,a DL neces rezati sigurno jos godinu dana zbog cene

da, ali je meni smor da kupujem 8x dvd pa ga prodajem u bescenje posle i onda kupujem dl - otprilike koliko sam sada doplatio (dobio sam 108icu nesto povoljnije), toliko bih kasnije izgubio, ako uracunam i cimanje za prevoz za prodaju i kupovinu i instalaciju... tako da ono. uzivancija ;)

Piatcu te kad mi za godinu dve kupimo DVD rezac koji reze DL diskove 8 ili 12x ,da li neces da da predjes na njega,jos kad uracunam da ce sigurno biti mnogo bolji citaci od ovih sadasnjih...

Calibra 4WD je napisao(la):
Piatcu te kad mi za godinu dve kupimo DVD rezac koji reze DL diskove 8 ili 12x ,da li neces da da predjes na njega,jos kad uracunam da ce sigurno biti mnogo bolji citaci od ovih sadasnjih...

Za godinu-dve DVD neće ni biti interesantan, otprilike kao sada što je slučaj sa CD-ovima :)

NE mislim bas tako,verujem da ce tranzicija sa DVD na novi standard(Blue Ray ili onaj drugi),trajati duze,setite se koliko je vremena proslo odkad su se pojavili prvi DVD citaci do sada kada su aktuelni DVD pisaci-oko 5godina

Pa taman ce tranzicija na blu ray (bez E) trajati 2-3 godine... Ja sam mnogo platio i DVD citac 106, i nikad se nisam pokajao. Radi vec 4-tu godinu i ne buni se, a shije ove nove za klasu ;) Kad kupis nesto dobro, onda ocekujes da te to sluzi dugo vremena... a ne kao procesori, koji se menjaju minimum godisnje...

Teoretski razlike izmedju "+" i "-" ima. "-" standard je cudovisni Frankestajn po pitanju nekih resenja (pre svega za vodjenje racuna o adresama). Sa druge strane, "+" standard je skoro u potpunosti kopija strukture CD-R-a, sto uz kombinaciju sa nekim novim tehnologijama, treba da da znatno bolje rezultate. Ova razlika izmedju 2 standarda je i glavni razlog sto je "+" otisao toliko ispred "-".

alfa

Da li neko koristi Alfa vision ili kako se vec zovu, DVD medije. Ja sam na tome nasnimao mnogo filmova,a bilo je problema kod nekih ljudi,mada sam mislio da je do MSI rezaca. Juce sam uzeo Sony ,ovaj sto reze dual layer dru 700a.

www.alfamedia.co.yu Tamo sam kupio neka najeftinije, za 27 dinara > Ne znam jel sa kutijom il bez, mislim da je bez, ne mogu da se setim.Sta mislite o tome?

..nego, koja je razlika sada izmedju serija, isti Verbatim, ranije sam uzeo tajvanski i bio je ok, sada mi nude indijski, a malo sam skeptican zbog loseg iskustva sa indijskim CDovima... ???

petarg je napisao(la):
Da li neko koristi Alfa vision ili kako se vec zovu, DVD medije. Ja sam na tome nasnimao mnogo filmova,a bilo je problema kod nekih ljudi,mada sam mislio da je do MSI rezaca. Juce sam uzeo Sony ,ovaj sto reze dual layer dru 700a.

www.alfamedia.co.yu Tamo sam kupio neka najeftinije, za 27 dinara > Ne znam jel sa kutijom il bez, mislim da je bez, ne mogu da se setim.Sta mislite o tome?

Evo ukratko ovako, Alfa vision diskove sam ranije rezao na Pioneer 106D rezacu, od 5 narezanih samo je 1 bio bez greske, a ostatak je uvek imao greske na kraju diska (dakle bio je necitljiv pred kraj). Sada imam Pioneer-a 108 i ista se stvar desila kao i sa prethodnim pisacem. Moj drugar ih je bez problema rezao na Asus-ovom rezacu sa firmware-om od Pioneer-a 106D, svi su bili citljivi. Tako da na osnovu toga predpostavljam da je meni uletela neka budjava serija Alfa vision diskova. Poucen losim iskustvom njih sam batalio i sada rezem na Verbatimu (onaj na stapu), svi su citljivi, bez gresaka, rezem ih 8x i nemam nikakvih problema sa njima. Eto. Pozdrav.

petarg je napisao(la):

Alfa Vision :smash: je jedan on najgorih diskova koji je usao u moj rezac, uspeli su jednom da me prevare i nikad vise. Od sipke sa 25 diskova 7 mi je prijavilo gresku u poslednjoj trecini diska, a od ostatka 4 nisu mogla da se citaju. Zaobilazi u SIROKOM luku.
Ako oces solidan a jeftin (mnogo jeftiniji) disk idi na ugao Slobodana Penezica i Visegradske, pa kupi BUDGET (50 diskova - 999 dinara). Do sada sam pazario preko 200 komada i imao samo 2 neispravna. Rade bez problema na 4X!. A ako oces 100% siguran disk imas BULKPAQ 4X Oranz, pakovanje 25 komada 600 din. do sada sprzio preko 300 bez ikakvih problema na 4X sa 107com.

Nazad
Vrh Dno