Skupo si ti to data platio, sudeci da znam sta sam ja tad vozio za nesto malo vece pare.
@Corvus i Vuk_
Koje su to zverke bile u ono doba (burzujcine

), ja se secam da smo u to doba (97.) kod drugara jedva terali Tomb Rider 1 na Pentiumu I, plus nije ni imao diskretnu zvucnu pa smo igrali bez zvuka, a platio je preko 1000 DEM, da bi vec krajem 2000. ja uleteo u PC vode uzevsi neuporedivo brzu masinu za to vreme u poredjenju sa ovom prethodno pomenutom (500-600 DEM).
To je cini mi se vreme kada su cene racunara drasticno pale u odnosu na prethodne godine i pamtim da je dosta ljudi tada prvi put i kupilo i doslo u posed racunara. Do tada je tako nesto smatrano i luksuzom, sto nije ni za cudjenje kad sam se u ovoj temi prisetio cena iz toga doba. Pocele su masovno i da se otvaraju PC igraonice, a i oni sa konzolama su investirali u PC. Bilo je i vise entuzijazma, nekako smo svi voleli da cackamo oko racunara u to doba, bilo to softver ili hardver, tako da uvek kad bi otisli kod nekoga kuci on bi pokazo sta je radio, bilo to paint najobicniji ili photoshop i cakcanje sa gradijentima, ili bi ulazili u bios pa i gledali unutrasnjost kucista kako bi poredili zverke

. Casopisi i TV emisije su bile izvor informisanja o novim igrama i hardveru, dial up internet se i pored stare centrale i ljutih 33.6 kbps retko koristio

.
Kako je desktop postao pristupacna roba, tako je notebook tj. laptop originalni naziv bio u domenu luksuza. Danas se isti moze uzeti za 200 E, sa boljim performansama nego i najskuplja desktop konfiguracija koja se mogla sastaviti do pre 4-5 godina, i postalo je pomodarstvo posedovati ga.
Kada pogledam unazad i te masine i njihove mogucnosti i za sta smo ih koristili, i uporedim sa danasnjim i za sta ih koristi vecina (Facebook), ne mogu a da ne pomislim da je nesto poslo naopako u racunarskom svetu.
Mozda nekom i deluje malo isfrustrirano ovaj moj post, ali stvarno sam i razocaran celom situacijom i tim pomodarskim trendovima.
Sve je to pocelo od crnih kucista i periferija drugih boja. Do tada je bila uobicajeno na pitanje koji imas komp dobijes odgovor: veliki i beli

.