Šta je novo?

Kakve brige more Bilija iliti...

darth zool

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2004
Poena
319
Microsoft founder too rich for tax computer to handle

LISBON (AFP) - Microsoft founder Bill Gates, the world's richest man, said the tax office in the US has to store his financial data on a special computer because his fortune is so vast.

"My tax return in the United States has to be kept on a special computer because their normal computers can't deal with the numbers," he said at a Microsoft conference held in Lisbon.

"So I am constantly getting these notices telling me I haven't paid something when really it is just on the wrong computer," he added in comments broadcast on television.

"Then they will send me another notice telling me how bad they feel they that they sent me a notice that was a mistake," he said

Gates's fortune is put at 47 billion dollars (38.9 billion euros), according to the latest list of the world's rich published by Forbes magazine.

misim šta reći...

A kad pomislish kako je doshao do tih para...

Ima mnogo gorih nachina da se dodje to para...

Zamo prvi milion je zaradio prljavo, ostalo je došlo samo :)

>

driver je napisao(la):

Tipican milioner - skroman, vredan, posten, ... :trust:

A sto se tice inicijalnog teksta vise mi zvuci kao da se
zali da ga cak i poreznici mrze... :d

My tax return in the United States has to be kept on a special computer because their normal computers can't deal with the numbers

"special computer" - nije nego...
Pre ce biti da je njegov RECORD, kao i ostalih milionera, na izdvojenom
kompjuteru....

"driver

Kako misliš, kako !???

Napravio :) je operativni sistem (DOS) koji su slučajno koristili i poreznici.
DOS je sadržao jedan slučajan bug i... :D

PS Bili je počeo naglo da se bogati otprilike u isto vreme kada je Intel izbacio svoj famozni Pentium sa aritmetičkom greškom :D:D:D

Poslednja izmena:
Kakav bug? O cemu pricas?
Obogatio se tako sto je za*ebao coveka koji je napravio DOS! Kupio od njega za pisljivih 50.000$ i doradio ga,zatim ga prodao u IBM-u(u kojem je radila njegova tetka<<puka slucajnost :) ) i zaradio pocetni kapital(par miliona).
Inace,tip koji je napravio DOS se kansije obesio :)

Znate kako se kaže: Ko je bezgrešan neka baci prvi kamen...

Mislim, neka dignu ruku oni koji nebi postupili isto da ste bili na njegovom mestu.

Prvo pravilo biznisa: Kupi jeftino, prodaj skupo.

Obogatio se tako sto je za*ebao coveka koji je napravio DOS! Kupio od njega za pisljivih 50.000$ i doradio ga,zatim ga prodao u IBM-u(u kojem je radila njegova tetka<<puka slucajnost ) i zaradio pocetni kapital(par miliona).
Inace,tip koji je napravio DOS se kansije obesio

@Raasta
U poruci ima 5 smajlija, a ti si to shvatio ozbiljno !?

Da je Bili prodao DOS, umesto što je isti licencirao, verovatno bi se i on obesio.
Posao sa kompjuterimaje je krenuo "malo" bolje nego što je očekivano i...
...tako je i zaradio prve milione...
...dalje svi znamo šta je bilo

dexx je napisao(la):
Mislim, neka dignu ruku oni koji nebi postupili isto da ste bili na njegovom mestu. Prvo pravilo biznisa: Kupi jeftino, prodaj skupo.
:wave:

Raasta je napisao(la):
Obogatio se tako sto je za*ebao coveka koji je napravio DOS! Kupio od njega za pisljivih 50.000$ i doradio ga,zatim ga prodao u IBM-u(u kojem je radila njegova tetka<<puka slucajnost :) ) i zaradio pocetni kapital(par miliona).
Inace,tip koji je napravio DOS se kansije obesio :)

Gary Kildall / Digital Research je napravio CP/M, lik koji je radio za njega (Tim Paterson) je kasnije napravio osakacenu verziju CP/M i nazvao je QDOS "Quick and Dirty Operating System". Jedina novina je bio FAT (koji M$ danas licencira proizvodjacima CF memorija) i koji je losiji od originalnog CP/M filesystema.
M$ je kupio QDOS, preimenovao ga u MS-DOS, zaposlio Tim Paterson da ga portuje na IBM-PC, posle ga nije unapredjivao decenijama, Timu platio 50.000$, i prodavao ga kao OS za IBM-ov PC.
Lepo se sve sklopilo ko tangram: g*vno g*vnima :D (DOS+PC)

Poslednja izmena:
ljudi taj bill gates je napravio prvi operativni sistem, tj.stvorio je progrmiranje, to da ga je kupio nije u radio, to su reci zlobnika.Covek i treba da ima para, kada je genije,mozda se posluzio i nekikim trikom.Ja ga cenim,jer je uspeo

Ma šta ti mislio, taj čovek nije genije (barem ne kompjuterski). Zna se bre šta je genije. Tesla je genije, John Carmac je (verovatno) genije. Bil nije. Njega je jednostavno ukenjalo. Nemam ja ništa (naročito) protiv njega, al ne dižite ga u nebesa.
Njemu treba da se dive menadžeri i ekstraprofiteri, a ne programeri i inženjeri.

Poslednja izmena:
veske est loco! idi zaposli se u microsoft i josh malo unisti nase divno drustvo :wave:

veske je napisao(la):
ljudi taj bill gates je napravio prvi operativni sistem, tj.stvorio je progrmiranje

Stvarno svasta!
Cuo sam dosad toliko gluposti da sam mislio da sam oguglao
ali ovo tvoje stvarno prevazilazi sve sto sam dosad cuo.

veruj mi da bih odma isao,da mi daju ponudu.daj bre ljudi to su ciste spekulacije da je neko drugi napravio DOS.a drustvo nam je vec unisteno, svi gledaju lovu niko ne gleda ljudske vrednosti(osetio na svojoj kozi) tako da se pridruzujem MICROSOFTU ako dobro plate

veske je napisao(la):
veruj mi da bih odma isao,da mi daju ponudu.daj bre ljudi to su ciste spekulacije da je neko drugi napravio DOS

Sve nešto mislim da ovde fali par smajlića. :D . Kakve spekulacije?, pa nije to neka tajna pa da se sad nagađa.

Što se tiče zaposlenja u MS-u, pa normalno da bi prihvatio i to sa kesom od uva do uva. :d

veske je napisao(la):
svi gledaju lovu niko ne gleda ljudske vrednosti

A Bill i Micro$oft su tu prvi...

veske: sve da je macro$shit napravio DOS to mu je opet minus jer je 1980 postojalo mnogo bolje resenje od tog DOS-a.
mozda sam ja previshe treki ali jeb*te: "svi gledaju lovu niko ne gleda ljudske vrednosti" - *****i sve ostalo - ovakvo razmisljanje vodi samo ka samounistenju, napred nikako. logika - kud svi turci tu i mali mujo - :) :) tesko da je dobra i da ce doneti napredak.

pobednici pisu istoriju... gubitnici imaju prava da se ljute
life is a beatch
unix je sve vreme bio tu negde... i ostao tu negde

veske je napisao(la):
ljudi taj bill gates je napravio prvi operativni sistem, tj.stvorio je progrmiranje
Ovoliku glupost nisam čuo sto godina. Ja da sam admin sad bih te banovao na jedno mesec dana, majke mi rođene. Al sreća pa nisam.

bar... :D

Lepo rece neko da treba menadzeri da mu se dive. 99% ljudi da dobije 10 miliona startnog kapitala ne da ne bi uspelo da od njega napravi 45 milijardi nego bi ga potrosilo na kokain i kurve ili stavilo u banku i gurnulo glavu u pesak.

napravio prvi operativni sistem, tj.stvorio je progrmiranje
"gresis sinak,ovaj,silno gresis".....napravio prvi operativni sistem???a na taj nachin "stvorio programiranje"////e sad si ga prosuo kao nishta :D.

A jel neko mrzi ovde Paris Hilton? Pa ona je izmislila hotele,sobe,i sve ono u njima :D :D :D
Zakljucajte temu,ili ode ovo bestraga

A Billi je kao nesto izmislio :D :d

Nazad
Vrh Dno