veske je napisao(la):ljudi kada covek uspe svi ostali mu zavide
ja sam citao njegovu biografiju
i slazem se da je tu i tamo zezno nekoga
nema o n vremena sada da programira i ostalo
kovacm je napisao(la):@nIce Cream: jel ti citas? "sta ima lose u tome sto je on kupio nesto" - nije kupio "nesto" nego je kupio g*vno i uvalio ga svima nama!
Uprkos uvreženom mišljenju da je DOS prvi OS, to naprosto nije tačno.nIce Cream je napisao(la):A cekaj, sto si ti kupio to isto *****?! Sto ga nisi prvo pomirisao? :d
Tebi je verovanto bilo bolje, da u to doba, pises komande masinskim jezikom na nekom drugom tadanjem OSu? :S:
Voodoo_NBGD je napisao(la):Uprkos uvreženom mišljenju da je DOS prvi OS, to naprosto nije tačno.
pogledaj moj avatar. i to ***** (DOS) nikada ni nisam kupio! od 1986 u kuci imamo Atari tako da sam preskocio kuckanje komandi (ok pre toga jesam kuckao na ZX Spectrumu ali samo LOAD ""nIce Cream je napisao(la):A cekaj, sto si ti kupio to isto *****?! Sto ga nisi prvo pomirisao? :d
Tebi je verovanto bilo bolje, da u to doba, pises komande masinskim jezikom na nekom drugom tadanjem OSu? :S:
takodje procitaj moj prethodni post. vec 1985 je postojalo bar 4 OS koja su koristila mis i ikone. M$ je u svemu kasnio i to bar 5 godina! nikako nije bio inovator ili neko ko je vukao razvoj unapred i postavljao trendove. a to sto je zgrnuo toliku lovu a nas sve ojadio... ne mogu da razumem da mu se neko divi chak ni iz tog "menadzerskog" ugla; mislim ako je ideal zaraditi novac po svaku cenu... :wall:nIce Cream je napisao(la):Nisam rekao da je dos prvi os, nego sam spominjanjem masinskog jezika hteo samo da docaram jednostavnost koriscenja ostalih tadasnjih OSova.
multitasking i graficki osn_131 je napisao(la):Mada, ipak onaj Win 3.1 i tako to i multitasking i graficki os, pa to i nije bilo tako lose, a tek sto je sa 95-icom totalno porazio OS/2 Warp... Pa ipak mu se mora priznati da je u necemu uspeo.
nIce Cream je napisao(la):Ljudi, ne budite tako zavidni i zlobni.
Tom coveku ljudi jednostavno zavide sto je uspeo u zivotu.
....
Lik je faca, i svi ostali mogu samo da mu zavide, a to ce naravno nazvati nekako drugacije i navesti neki nebulozan razlog za to.
n_131 je napisao(la):...A mi ostali mozemo samo da ga pljujemo...
nIce Cream je napisao(la):Nije on kriv sto je napravio nedostizan OS.
Jel on sada treba da ga osakati i napravi losijim samo da bi ostali mogli da mu preuzmu deo trzista?
Niko ne sabotira ostale OSove, niko ih ne sprecava ka putu da postanu bolji od MS-ovog proizvoda
To sto je linux za desktop 10 godina iza windowsa, je isto kao sto je srbija 200 godina iza amerike, pa ne vidim da su oni usporili razvoj da bi mi mogli da ih stignemo
VGagi je napisao(la):Gresis. Linux je u mnogim stvarima ispred Winblowsa.
Problem koji imaju obicni ljudi s njim je nedostatak znanja.
Da se vratim na moju analogiju s hlebom, Linux ne dolazi
u formi gotovog hleba, vec u obliku komponenti. Od korisnika
se ocekuje da ga sam umesi i ispece.
Lomnica_city je napisao(la):Ma daj molim te nIce cream,jel ti znas o cemu pricas!?Koji je to operativni sistem toliko savrseno dobar!?XP?98?Jel citas sta uceniji i iskusniji od tebe (a vecina i od mene) govore,nije nista izumeo,uglavnom je ukrao,kupio ili"pozajmio"u stilu:"Ajde da saradjujemo,samo vi meni dajte sredstva i svu vasu tehnologiju",a onda lepo noz u ledja (kao IBM-u) i eto njemu para a ostalima sipak!
Uzmi procitaj na onim silnim sajtovima koliko je softverskih firmi ugasio kad je zeznuo IBM,pokupio im sve i otisao,jel mozes da zamislis tu stetu i koliko je ljudi ostalo bez posla a vi ga slavite kao boga zato sto je najbogatiji covek na svetu!?NIJE moguce zaraditi tolike pare posteno,jednostavno je za tako kratko vreme nemoguce a za njega nije uopste tajna da ih je prljavo zaradio!
A ko te je to slagao da je Linux 10 godina iza Windows-a,nisi ti to lepo cuo,mozda je koju godinu i ispred a za MacOS je smesno porediti sa Windows-om,kad bi samo cika Steve omogucio da MacOS radi na svim platformama UGASIO bi Windows u roku od godinu-dve,zato ne pricaj bezveze o stvarima kojim malo ili nimalo znas!
Pozdrav ,)
nIce Cream je napisao(la):O tom problemu sam ti i pricao. 95% cine "obicni ljudi" koji misle da se to maze na hleb.
Za njih treba napraviti OS koji je dovoljno jednostavan i koji se lako maze za win. Nazalost, u tome je MS jos uvek prvi, i bice jos dugo.
VGagi je napisao(la):Ti kazes: 95% ljudi je nepismeno. Sta ce im knjige?
Ja kazem: Hajde da opismenimo koliko mozemo.
Koji stav je bolji ?
nIce Cream je napisao(la):Ja samo znam da taj te iste milione koje je zaradio deli beskucnicima i bolesnoj deci.
nIce Cream je napisao(la):Oces da kazes da moja keva, koja koristi komp za word/excell/IE, treba da nauci da rekompajlira kernel kada izadje novi ili da instalira 4 paketa koji fale da bi mogao da kompajliras drajver za zvucnu?
VGagi je napisao(la):U Americkom poreskom sitemu dobijas znacajne poreske
olaksice kad dajes dobrotvorne priloge. Stoga ga davanje
dobrotvornih priloga na cini dobrotvorom.
Dobrotvor se postaje kad se opsta korist stavi ispred licne.
Bill to ne radi.
VGagi je napisao(la):Da li tvoja keva zna da instalira Windows i Office ?
To je upravo ona najlosija strana windowsa. Jedina stvar za sta jos uvek koristim win su igrice i to one iz perioda 1998-2003. Maltene sve do '98-me rade pod DOS BOXom, a sve (bolje) od 2003 pa nadalje vec rade i na linuxu. Za text edit i internet je linux par svetlosnih godina ispred M$!nIce Cream je napisao(la):Ja sa aspekta korisnika tvrdim da je win najbolji OS i ne postoji bolji OS od njega za prosecnog wordasa i internetasa.
nIce Cream je napisao(la):Da, da, uvek neka dlaka u jajetu
Verovatno zelis da priznam da je on luciferov sin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari