Šta je novo?

Kakve brige more Bilija iliti...

ljudi kada covek uspe svi ostali mu zavide,ja sam citao njegovu biografiju i slazem se da je tu i tamo zezno nekoga, ali da nije genije, nemojte tako.ipak 39 milijarda je nesto,nema o n vremena sada da programira i ostalo :)

veske je napisao(la):
ljudi kada covek uspe svi ostali mu zavide

Njemu ne zavide. Mrze ga. To su dve razlicite stvari.

ja sam citao njegovu biografiju

Jel' onu koju je on narucio da se napise ?

i slazem se da je tu i tamo zezno nekoga

Zeznuo je sve nas.

nema o n vremena sada da programira i ostalo

On se nikada i nije bavio programiranjem.
Sve svoje vreme posvecuje tome kako sto vise para
da uzme od ostalih ljudi.

Ljudi, ne budite tako zavidni i zlobni.
Tom coveku ljudi jednostavno zavide sto je uspeo u zivotu. Prosto je neverovatno kako ljudi uvek smatraju da nesto sto je necije, zbog nekog razloga bi trebalo da bude njihovo, a osecanja prema tom nekome ce uvek nazvati drugacije, samo nece ljubomora.
Ja tog coveka postujem, i sta ima lose u tome sto je on kupio nesto pa posle zaradio milione?! Jel neko onoga ko ga je prodao terao da ga proda (ako je to uopste tacno, ja sam drugacije citao)?! To je samo los poslovni potez.
Nije ga bili obesio i prisvojio sors kod...

Ne kazem ja da ne bi voleo da imam te milione, ali nije mi sigurno Bili kriv sto ih nemam.

Lik je faca, i svi ostali mogu samo da mu zavide, a to ce naravno nazvati nekako drugacije i navesti neki nebulozan razlog za to.

@nIce Cream: jel ti citas? "sta ima lose u tome sto je on kupio nesto" - nije kupio "nesto" nego je kupio g*vno i uvalio ga svima nama!

Poslednja izmena:
Pa tim pre. Mislim dobru stvar je lako uvaliti ali ***** na ovaj nacim. Za to jedino da mu svi skidamo kapu. :smash:

kovacm je napisao(la):
@nIce Cream: jel ti citas? "sta ima lose u tome sto je on kupio nesto" - nije kupio "nesto" nego je kupio g*vno i uvalio ga svima nama!

A cekaj, sto si ti kupio to isto *****?! Sto ga nisi prvo pomirisao? :d
Tebi je verovanto bilo bolje, da u to doba, pises komande masinskim jezikom na nekom drugom tadanjem OSu? :S:

bili moj dobar drug, zelim ovim putem da mu porucim da i dalje napreduje i da ne zabusava.

nIce Cream je napisao(la):
Tebi je verovanto bilo bolje, da u to doba, pises komande masinskim jezikom na nekom drugom tadanjem OSu? :S:
Uprkos uvreženom mišljenju da je DOS prvi OS, to naprosto nije tačno.

Koji je prvi OS, ja mislim da je bily ipak genije, i u racunarskom i u menadzerskom smislu.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Uprkos uvreženom mišljenju da je DOS prvi OS, to naprosto nije tačno.

Nisam rekao da je dos prvi os, nego sam spominjanjem masinskog jezika hteo samo da docaram jednostavnost koriscenja ostalih tadasnjih OSova.

Pa dobro Bili je ovakav i onakav. Mozda nije on kriv sto mu operativni sistemi smrde. Nije ih sigurno on sam kuckao. Jednostavno on je covek pametan za zaradjivanje love i to je to. A mi ostali mozemo samo da ga pljujemo i to je to...
Mada, ipak onaj Win 3.1 i tako to i multitasking i graficki os, pa to i nije bilo tako lose, a tek sto je sa 95-icom totalno porazio OS/2 Warp... Pa ipak mu se mora priznati da je u necemu uspeo. Ali da nije monopola mozda bismo do sada imali neki mnogo bolji OS, a ovako moramo da cekamo sta ce Bili novo da smisli...
Ja inace kuckam ovo iz Linuxa, ne zato sto ga volim nego zato sto nemam hard na masini da instaliram Win :)

pogledaj moj avatar. i to ***** (DOS) nikada ni nisam kupio! od 1986 u kuci imamo Atari tako da sam preskocio kuckanje komandi (ok pre toga jesam kuckao na ZX Spectrumu ali samo LOAD "" :) ).

@Voodoo_NBGD procitaj sta je DOS a sta CP/M:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=777117&postcount=10

Nisam rekao da je dos prvi os, nego sam spominjanjem masinskog jezika hteo samo da docaram jednostavnost koriscenja ostalih tadasnjih OSova.
takodje procitaj moj prethodni post. vec 1985 je postojalo bar 4 OS koja su koristila mis i ikone. M$ je u svemu kasnio i to bar 5 godina! nikako nije bio inovator ili neko ko je vukao razvoj unapred i postavljao trendove. a to sto je zgrnuo toliku lovu a nas sve ojadio... ne mogu da razumem da mu se neko divi chak ni iz tog "menadzerskog" ugla; mislim ako je ideal zaraditi novac po svaku cenu... :wall:

n_131 je napisao(la):
Mada, ipak onaj Win 3.1 i tako to i multitasking i graficki os, pa to i nije bilo tako lose, a tek sto je sa 95-icom totalno porazio OS/2 Warp... Pa ipak mu se mora priznati da je u necemu uspeo.
multitasking i graficki os :) :) :) prvo Win 3.1 (1992. godina) nije video ni M od multitaskinga - pogledaj AmigaOS iz 1985! referenca za narednu deceniju (slobodno i duze)!
graficki OS pa dobro, nije ni tako lose za 1990 godinu (Win 3.0) osim ako pre toga niste videli MacOS ili AmigaOS ili TOS i to pre 5 godina!... :-devil-:
EDIT: zaboravih josh samo da napomenem da jedino shto je M$ uspeo je da zaj*be IBM u vezi OS/2. krenuli su zajedno da ga razvijaju pa je M$ izasao iz projekta jer je znao da nema cega da se plashi posto je 100% tadasnjih IBM-PC kompatibilaca radilo pod njegovim DOS-om i da bi migracija na OS/2 trajala i trajala... pokupio je "know-how" od IBM iz OS/2 projekta i nastavio sa svojim Windows 3.x smecem... svako ko uporedi OS/2 i Windows 3.x (1990. godina) videce da je OS/2 bio svetlosnu godinu ispred potonjeg.

Poslednja izmena:
Ljudi, ne budite tako zavidni i zlobni.
Tom coveku ljudi jednostavno zavide sto je uspeo u zivotu.
....
Lik je faca, i svi ostali mogu samo da mu zavide, a to ce naravno nazvati nekako drugacije i navesti neki nebulozan razlog za to.

Kao sto rekoh, vecina ljudi mu ne zavidi. Mrzi ga.

Ne zato sto je, kako ti kazes, uspeo u zivotu.
(Pretpostavljam da uspehom nazivas gomilu para
koju Bill ima. Samo, vecina ljudi gomilanje takve
kolicine para ne naziva uspehom, vec gramzivoscu
i megalomanijakalnom zeljom za moci).

Vec zato sto je M$ monopolista najgore moguce vrste.
M$ trenutno drzi preko 90% OS trzista.

Da upotrebim analogiju, kako bi ti se svidelo da u jedinoj
pekari u gradu imas samo jednu vrstu hleba, koja se prodaje
ne po 23 vec po 100 din ?

Ja vise volim postojanje slobode izbora izrazenu u postojanju
vise pekara i vise raznih vrsta hlebova u svakoj pekari.
I postojanju slobodnog a ne monopolistickog trzista u
kome je cena hleba nenaduvana.

n_131 je napisao(la):
...A mi ostali mozemo samo da ga pljujemo...

Nije bas tako.
Tu je Linux. Tu je OpenSource zajednica.
Ne budite M$-ovi robovi. Ako nemate znanja da kao programeri
ucestvujetu u nekom OpenSource projektu, mozete barem da
probate ono sto drugi ljudi naprave. I da, ako vam se svidi,
to pocnete da koristite i da preporucujete drugim ljudima.
Prestanite svoj kompjuter da koristite samo kao igracku.
A sto se tice M$ i njegovih proizvoda: neprijatelja treba
sto bolje znati.

@veske, @face
Zelim vam priliku da se zaposlite u M$. Tamo cete moci
do mile volje da se klanjate Billu i njegovim parama.

Nije on kriv sto je napravio nedostizan OS.
Jel on sada treba da ga osakati i napravi losijim samo da bi ostali mogli da mu preuzmu deo trzista?
Niko ne sabotira ostale OSove, niko ih ne sprecava ka putu da postanu bolji od MS-ovog proizvoda.
To sto je linux za desktop 10 godina iza windowsa, je isto kao sto je srbija 200 godina iza amerike, pa ne vidim da su oni usporili razvoj da bi mi mogli da ih stignemo.

Uostalom, B je covek koji najvise na svetu daje u dobrotvorne svrhe.

Nije on kriv sto je napravio nedostizan OS.
Jel on sada treba da ga osakati i napravi losijim samo da bi ostali mogli da mu preuzmu deo trzista?
Niko ne sabotira ostale OSove, niko ih ne sprecava ka putu da postanu bolji od MS-ovog proizvoda

Ranije sam pomenuo tekst sa zvanicnim cinjenicama ustanovljenim
prilikom antitrust postupka koji je vodila americka drzava protiv M$ na
http://www.usdoj.gov/atr/cases/f3800/msjudgex.htm
Stavka III B, The Applications Barrier to Entry
Danas je situacija jos gora nego kad je vodjen taj postupak.
Jedino Kina i Rusija imaju ekonomski potencijal i razlog da krenu u
pravljenje OS-a koji bi bio konkurencija M$.

To sto je linux za desktop 10 godina iza windowsa, je isto kao sto je srbija 200 godina iza amerike, pa ne vidim da su oni usporili razvoj da bi mi mogli da ih stignemo

Gresis. Linux je u mnogim stvarima ispred Winblowsa.
Problem koji imaju obicni ljudi s njim je nedostatak znanja.
Da se vratim na moju analogiju s hlebom, Linux ne dolazi
u formi gotovog hleba, vec u obliku komponenti. Od korisnika
se ocekuje da ga sam umesi i ispece.

Ma daj molim te nIce cream,jel ti znas o cemu pricas!?Koji je to operativni sistem toliko savrseno dobar!?XP?98?Jel citas sta uceniji i iskusniji od tebe (a vecina i od mene) govore,nije nista izumeo,uglavnom je ukrao,kupio ili"pozajmio"u stilu:"Ajde da saradjujemo,samo vi meni dajte sredstva i svu vasu tehnologiju",a onda lepo noz u ledja (kao IBM-u) i eto njemu para a ostalima sipak!
Uzmi procitaj na onim silnim sajtovima koliko je softverskih firmi ugasio kad je zeznuo IBM,pokupio im sve i otisao,jel mozes da zamislis tu stetu i koliko je ljudi ostalo bez posla a vi ga slavite kao boga zato sto je najbogatiji covek na svetu!?NIJE moguce zaraditi tolike pare posteno,jednostavno je za tako kratko vreme nemoguce a za njega nije uopste tajna da ih je prljavo zaradio!
A ko te je to slagao da je Linux 10 godina iza Windows-a,nisi ti to lepo cuo,mozda je koju godinu i ispred a za MacOS je smesno porediti sa Windows-om,kad bi samo cika Steve omogucio da MacOS radi na svim platformama UGASIO bi Windows u roku od godinu-dve,zato ne pricaj bezveze o stvarima kojim malo ili nimalo znas!
Pozdrav ,)

VGagi je napisao(la):
Gresis. Linux je u mnogim stvarima ispred Winblowsa.
Problem koji imaju obicni ljudi s njim je nedostatak znanja.
Da se vratim na moju analogiju s hlebom, Linux ne dolazi
u formi gotovog hleba, vec u obliku komponenti. Od korisnika
se ocekuje da ga sam umesi i ispece.

Znam ja dobro sta je linux, i koje su njegove nezamenjive prednosti.
O tom problemu sam ti i pricao. 95% cine "obicni ljudi" koji misle da se to maze na hleb.
Za njih treba napraviti OS koji je dovoljno jednostavan i koji se lako maze za win. Nazalost, u tome je MS jos uvek prvi, i bice jos dugo.
Nisam probavao sarene distribucije, i ne pamtim kada sam poslednji put digao X tako da stvarno ne znam kakvo je stanje sada.

Lomnica_city je napisao(la):
Ma daj molim te nIce cream,jel ti znas o cemu pricas!?Koji je to operativni sistem toliko savrseno dobar!?XP?98?Jel citas sta uceniji i iskusniji od tebe (a vecina i od mene) govore,nije nista izumeo,uglavnom je ukrao,kupio ili"pozajmio"u stilu:"Ajde da saradjujemo,samo vi meni dajte sredstva i svu vasu tehnologiju",a onda lepo noz u ledja (kao IBM-u) i eto njemu para a ostalima sipak!
Uzmi procitaj na onim silnim sajtovima koliko je softverskih firmi ugasio kad je zeznuo IBM,pokupio im sve i otisao,jel mozes da zamislis tu stetu i koliko je ljudi ostalo bez posla a vi ga slavite kao boga zato sto je najbogatiji covek na svetu!?NIJE moguce zaraditi tolike pare posteno,jednostavno je za tako kratko vreme nemoguce a za njega nije uopste tajna da ih je prljavo zaradio!
A ko te je to slagao da je Linux 10 godina iza Windows-a,nisi ti to lepo cuo,mozda je koju godinu i ispred a za MacOS je smesno porediti sa Windows-om,kad bi samo cika Steve omogucio da MacOS radi na svim platformama UGASIO bi Windows u roku od godinu-dve,zato ne pricaj bezveze o stvarima kojim malo ili nimalo znas!
Pozdrav ,)

Pre svega, ne obracaj mi se tim tonom, kao neki nevaspitani seljak.

A sada da nastavimo mirno.
Ja sa aspekta korisnika tvrdim da je win najbolji OS i ne postoji bolji OS od njega za prosecnog wordasa i internetasa.

I nemoj molim te da pricas o stabilnosti linuxa ako ga nisi nikada koristio. Linux je u deamonima i serverima nezamenjiv ali su graficka okruzenja i software koji stize u paketu bagovit do zla boga, da se svaka sesija sa vise prozora zavrsi sa killall.
O tome koliko ja znam ili ne znam, ti nisi kompetentan da pricas. Kada zavrsim fax cu sigurno imati papir sa kojim ce pisati da znam.
To da li je billy posten ili je ko karic, mene ne zanima. Ja samo znam da taj te iste milione koje je zaradio deli beskucnicima i bolesnoj deci.

O tom problemu sam ti i pricao. 95% cine "obicni ljudi" koji misle da se to maze na hleb.
Za njih treba napraviti OS koji je dovoljno jednostavan i koji se lako maze za win. Nazalost, u tome je MS jos uvek prvi, i bice jos dugo.

Ti kazes: 95% ljudi je nepismeno. Sta ce im knjige?
Ja kazem: Hajde da opismenimo koliko mozemo.
Koji stav je bolji ?

VGagi je napisao(la):
Koji stav je bolji ?

Izvini, ali ne znati pisati .conf skripte i ne znati gomilu terminalnih komadni napamet ne smatram za nepismenost!
Oces da kazes da moja keva, koja koristi komp za word/excell/IE, treba da nauci da rekompajlira kernel kada izadje novi ili da instalira 4 paketa koji fale da bi mogao da kompajliras drajver za zvucnu?
Ne, ne znati osnove linuxa je daleko od nepismenosti.

Ja samo znam da taj te iste milione koje je zaradio deli beskucnicima i bolesnoj deci.

U Americkom poreskom sitemu dobijas znacajne poreske
olaksice kad dajes dobrotvorne priloge. Stoga ga davanje
dobrotvornih priloga na cini dobrotvorom.

Dobrotvor se postaje kad se opsta korist stavi ispred licne.
Bill to ne radi.

Oces da kazes da moja keva, koja koristi komp za word/excell/IE, treba da nauci da rekompajlira kernel kada izadje novi ili da instalira 4 paketa koji fale da bi mogao da kompajliras drajver za zvucnu?

Da li tvoja keva zna da instalira Windows i Office ?
Ili joj ti to uradis kad sistem pukne ?

Poslednja izmena:
VGagi je napisao(la):

Bill to ne radi.

Da, da, uvek neka dlaka u jajetu.

Verovatno zelis da priznam da je on luciferov sin i da je dosao na ovu planetu da gusi male firme u sve pare ovog sveta prisvoji za sebe...
Preterujes.

I da ima poreske olaksice, to mu sigurno nece ustedeti milione koje deli okolo.

Ti pretpostavljam da pre nego sto sednes da rucas, setis se dece na kosovu koja nemaju sta da jedu, pa umesto da ti pojedes nesto posaljes njima pare. Ne mogu sebi da priustim da doniram u dobrotvorne svrhe 1000 eura mesecno, i da li to mene cini losim i zlim covekom? Mozda planiram umesto toga detetu da kupim patike (nemam dece cisto da ne bude zabune).
On ima para, kako je stigao do njih samo on zna, ali ne mozete da ga prikazujete kao Sadama u South Parku.
Znas kako kazu: "Poznat je, pa mu trazis mane!".

VGagi je napisao(la):
Da li tvoja keva zna da instalira Windows i Office ?

Keva ne zna da instalira windows, ali office zna. Sta je problem kliktati next i ukucati SN? Toga na linuxu nema.

svaka cast VGagi. jako lepo receno.

@nIce Cream nemoj se ljutiti ali nachin na koji pishesh..; tvoji pogledi se ocigledno drasticno razlikuju od pogleda ljudi koji imaju "duze" iskustvo u IT svetu i koji su videli/ispratili genezu M$-a.
meni licno moze samo da bude žao sto ljudi danas vide stvari (pogotovo doprinos M$-a celokupnom drustvu) na nachin na koji si ti vec opisao ovde.

Koji stav je bolji ?

Bill to ne radi.

Poslednja izmena:
Ja sa aspekta korisnika tvrdim da je win najbolji OS i ne postoji bolji OS od njega za prosecnog wordasa i internetasa.
To je upravo ona najlosija strana windowsa. Jedina stvar za sta jos uvek koristim win su igrice i to one iz perioda 1998-2003. Maltene sve do '98-me rade pod DOS BOXom, a sve (bolje) od 2003 pa nadalje vec rade i na linuxu. Za text edit i internet je linux par svetlosnih godina ispred M$!

Inace, i ja se divim coveku koji je uspeo da plasira g*vno i da nam svima servira tako da uvek trazimo jos. Covek je zaista genije, ali u prevarantskom smislu. Inace, koliko sam ja upoznat, DOS je kostao 20 somova a ne 50; graficko okruzenje je ukradeno od MAC-a, ideja misa od Xeroxa a sve ostalo od ko zna kojih nepoznatih prevarenih jadnika.

Snimljen je i film na ovu temu. Inace, uzrecica i Bilija i cika Stiva (koji nije nista bolji):
Veliki umetnici stvaraju... najbolji KRADU!

Pozdrav :wave:

Dobro kovac, razlikuju nam se misljenja i to je normalno.

Jedna stvar koju ne mozete da osporite da ni jedan derivat linuxa nije dovoljno jednostavan i stabilan za osnovne potrebe, koje npr, moja keva ima.
Nema nigde duplog klika, i 5x next, nakon cega se pojavi ikona na desku koju opet 2x kliknes, i eto programa.
./xxxxxx ne spada u jednostavna resenja.

Poslednja izmena:
Da, da, uvek neka dlaka u jajetu

Nije dlaka u jajetu, to bih mogao i da progutam.
Jaje je mucak.

Verovatno zelis da priznam da je on luciferov sin

Ne, on je :-devil-: licno.

Dokle cemo da se prepucavamo ?
Pocinjem i ja da se smaram.

Vrh Dno