Šta je novo?

Kakva je razlika izmedju ITL i VCL?

Cartman

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Uvod:
Posto sam napukon nasao primer za Delphi gde se koristi ADO i istovremeno ne koristi DBGrid, provalio sam kasnije da prilikom probanja primera, paletu sa kontrolama nisam koristio, vec sam samo kucao kod (code), i to mi je bilo razumljivije nego primeri u kojima sam samo mis koristio. U tom primeru sam umesto ADOConnection-a koristio Import type library (Microsoft ADO 2.7).

Pitanje:
Kakva je razlika kada se u programu koristi "Import type library" u odnosu na VCL?

p.s. nisam programer

Bez psovanja molim :D

A ja ush`o da vidim sta je driver odgovorio :d

Broz je napisao(la):
A ja ush`o da vidim sta je driver odgovorio :d

Vidi sad kako sam sebi odgovaram :)

Rad preko VCL-a mi izgleda "klasicnije", tj. u Object Inspector-u mu podesim properties-e i events-e, i prilikom kucanja koda imam uobicajan autocomplete.

Kad uradim "Import type library", dadaje mi se novi Unit i u njemu brdo klasa i procedura, interfejsa. Kako su one dokumentovane i u kavoj su one vezi sa, recimo, msado15.dll-om?

ps
u medjuvremenu "prelistavam" www.google.com i linkove sa vrha prethodne strane :)

Čekaj, koja je biblioteka u pitanju? Ako si je importovao kako valja (instalirao, da tako kažem), trebalo bi da dobiješ neke nove stvarčice u paleti. I, nije mi skroz jasno zašto bi morao da instaliraš ADO kad isti već dolazi sa Delphijem...

Nisam isao na Install vec na Create Unit... a mene zanima zasto to vec nije u paleti?

Nisam ja neki strucnjak za programiranje, pa sam valjda nerazumnjivo postavio pitanje (nadam se da nisam i neke pojmove pobrkao) :) , dakle, nisam ja instalirao nikakav ADO, ono sto me zanima je, otkud onoliko dugacak spisak biblioteka (prakticno za svaku vecu stvar sto je instalirana na mom kompu)?

Pa, u os-u valjda postoji mogućnost registracije dinamičkih biblioteka. U nekima se nalaze ActiveX kontrole, u nekima ne. Nisam ni ja apsolutno siguran čemu ta registracija u stvari služi...

Vrh Dno