Ne znam jesam li ja postao gluv u međuvremenu... Eno u potpisu dva ista Maxtora, kupljeni u različito vreme na različitim mestima. Ja bukvalno ne čujem ni jedan. Neki se žale da su im ti Maxtori baš bučni. Ne bih rekao da sam baš sasvim ogluveo jer stari Quantum i te kako čujem da tandrlja.Shang Tsung je napisao(la):Brate, pravo da ti kazem moj hard Maxtor 9+ 80GB kao da ore njivu...
animaN je napisao(la):Mozda vam ovo reshi problema a i svkako bi dobro doshlo neshto gumeno sa starne![]()
imam jedan maxtor od 40gb i SATA maxtor od 160 i ni jedan se ne pojavljuje na spiskuanimaN je napisao(la):Mozda vam ovo reshi problema a i svkako bi dobro doshlo neshto gumeno sa starne![]()
Stvorenje je napisao(la):Jel ste čuli vi za stirotpor? Uz malo mozganja i uradi-sam majstorije može lako, brzo i jeftino da se utiša hard.
Druga varijanta je da se hard ne šrafi već se veže nekim elastičnim trakama.....
Stvorenje je napisao(la):Jel ste čuli vi za stirotpor? Uz malo mozganja i uradi-sam majstorije može lako, brzo i jeftino da se utiša hard.
Druga varijanta je da se hard ne šrafi već se veže nekim elastičnim trakama.....
velkod je napisao(la):@vule
gde ima hdd silencer? moze li neka slika?
Svi Maxtor DiamomdMax+9 su liquid.ToxiC je napisao(la):ako ti je HDD ball-bearing od stisavanja nema nista, ako je pak kao meni liquid - necujan je
Napravi se od stiropora da bude u obliku slova U a od gore se postavi hard i to je to. Ovim načinom ili modom se ostvaruje strujanje vazduha preko elektronike i upijanje svih vibracija i buke od harda.raindog je napisao(la):zar stiropor nece raditi kao izolator toplote?
Stvorenje je napisao(la):Napravi se od stiropora da bude u obliku slova U a od gore se postavi hard i to je to. Ovim načinom ili modom se ostvaruje strujanje vazduha preko elektronike i upijanje svih vibracija i buke od harda.
I moj se cuo, stavio sam program SysTool i u njemu ima HDD Acoustic Manager i postavio sam AAM na najtise i sada ga ne cujemShang Tsung je napisao(la):Brate, pravo da ti kazem moj hard Maxtor 9+ 80GB kao da ore njivu...
I meni treba savet kako da se ovo sredi, a mozda je jednstavno bio pokvaren od samog pocetka... Radi mi tako vec 20 meseci....((
Nemam al' mogu da opravim.raindog je napisao(la):imas li neku sliku toga
Stvorenje je napisao(la):Samsung sa Nidec motorom koji tenutno važi za najtiši disk sam jedino uspeo da utišam kada sam ga stavio na stiropor.
Vule je napisao(la):E ***, znam da su ga neke firme reklamirale u Svetu Kompjutera... I kao, super se pokazao, ali ne mogu sad da se setim ko je prodavao.
Ma moze isto to sa malo truda i volje da se napravi...
Stvorenje je napisao(la):Evegu fotke na HDD sa sve pratećom ekipom.
Ova žica koja se vidi sa strane na hardu je uzemljenje koje treba da se stavi ako hard nije u direktnom kontaktu sa kućištem.
Dok je hard bio u kavezu temperatura je bila ~37°C a sada je ~39°C.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari