Šta je novo?

Kako uploadovati msql database i website na eunet hosting

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Cao, svima moze li mi neko pomoci kako da uploadujem mysql database i website koji ide uz to na EUnet-ov server. Usao sam u njihov Cpanel X gde mogu da konfigurisem gomilu stvari, izmedju ostalog u sekciji database imam ove stavke
MySQL® Databases
MySQL® Database Wizard
phpMyAdmin
Remote MySQL

sad nov sam u ovome pa neznam sta kako. Znam preko ftp da prebacim fajl na host server ali je ovo prvi put da se srecem sa ovim nacinom prenosa sajta. Ako je mnogo komplikovano, da li bi neko bio voljan da mi pomogne preko teamviewera da to odradim.

Formiras bazu preko MySQL® Databases ili MySQL® Database Wizard. Onda udjes u phpMyAdmin, nadjes bazu koju si formirao, pa import baze koju si exportovao sa svog localhosta ili formiras tabele pa svaku importujes pojedinacno... Za fajlove, napravis FTP konekciju u recimo TotalCommander-u i uploadujes fajlove u public folder (tj ono sto ide u public, ovo ostalo drzis van public foldera). I to je to.

Ili se obrati podrsci, njihov posao je da pomognu 🙂

Da EuNet ppodrska je bas super - imali smo par klijenata kod njih - nije nam radio control panel pa nismo mogli da izmenimo name servere za domen koji je klijent kupio kod njih, trebalo im je 15 dana da reaguju da to odrade, jer nisu razumeli da se ne mogu promeniti name serveri iz naloga. Takodje smo imali i druge probleme koje ne bih sada da pisem da ne spamujem temu, ali u svakom slucaju ne bih se oslanjao na njih.

Nazad
Vrh Dno