Šta je novo?

Kako ukloniti google nalog sa android tableta?

Air-max

Cenjen
Učlanjen(a)
08.12.2010
Poena
199
Pozdrav,

Imam jedan problemcic - treba da vratim android tablet koji sam imao na testu, ali ne mogu da uklonim moj google nalog. Prvo dobijem poruku da neki servisi koriste podatke sa naloga. Deinstalirao sam sve aplikacije i pokusao ponovo, odgovor je isti. Zatim sam probao reset uredjaja, ali neuspesno, uredjaj se iskljuci i ostane iskljucen, kada ga ponovo ukljucim moj google nalog je jos uvek tu. Probao sam reset bar 5 puta i situacija je ista. Da li je neko imao ovaj problem, i kako ga je resio? Sve sto mi treba je da uklonim moj google nalog sa uredjaja, da ne bi bio dostupan nekom drugom.

Factory reset je uglavnom jedino rešenje.

Factory reset je uglavnom jedino rešenje.

Mozda nisam precizirao - probao sam FACTORY RESET 5 puta i uredjaj se samo iskljuci, kada ga ponovo ukljucim moj nalog je ponovo tu, sve normalno. Dakle, problem je sa factory resetom, da li neko zna kako ovo da resim?

Koji je tablet u pitanju? Factory reset mora da ukloni google nalog, tako je bilo kod svakog android tableta koji sam dobijao, uvek lupim factory reset pre nego što ga vratim. Nešto ga sprečava da uradi factory reset, čim se on samo isključi.

Ako je neki tablet koji je iole podrzan od community-a, flashuj stock tom i sigurno ce biti uklonjen.

---
- Sent from cheap chinese tablet.

Jesi li probao da odradis factory reset iz HBOOTa ili samo iz sistema?

Samo uklanjanje naloga: settings - accounts&sync - klik, tj touch na nalog pa ti se ogvori opcija remove account.

Nisi napisao koji je model, ali imas uputstva po celom netu za sve modele kako da udjes u recovery i odatle odradis hard reset. Ne bi nikako smeo da ti ostane nalog aktivan posle toga.

Pretpostavljam da je model novi Bluberi Netcat :) Posto sam ga i ja dobio na test i ne mogu da uradim factory reset. Samo se ugasi i ne obrise ama bas nista.

Pretpostavljam da je model novi Bluberi Netcat :) Posto sam ga i ja dobio na test i ne mogu da uradim factory reset. Samo se ugasi i ne obrise ama bas nista.

Da, Netcat je. Gledao sam po netu uputstva za ovo i nisam nista uspeo. Na kraju sam promenio sifru za google nalog i resio problem izokola.

Auuu, dobro je da sam video ovaj topic.
Kod mene je isto novi NetCat koji ima identičan problem. Zamalo da ga vratim ovako, nisam ni proverio da li je odradio factory reset kako treba :)

Da, Netcat je. Gledao sam po netu uputstva za ovo i nisam nista uspeo. Na kraju sam promenio sifru za google nalog i resio problem izokola.

Da, ali i dalje tablet pokusava da komunicira sa prvim nalogom koji je napravljen i ne moze se ulogovati na market. Ja sam cak obrisao gmail nalog ali i dalje ne dozvoljava da promenim bar podesavanja za market. I bukvalno sam sve probao, moguce i nemoguce kombinacije hard reseta i jedino sam uspeo da ga zakucam da je ekran upaljen ali samo sija pozadinsko osvetljenje (reseno bockanjem iglicom kroz rupu za reset sa zadnje strane).

Auuu, dobro je da sam video ovaj topic.
Kod mene je isto novi NetCat koji ima identičan problem. Zamalo da ga vratim ovako, nisam ni proverio da li je odradio factory reset kako treba :)

E ja sam ga vratio takvog jer nisam proverio nakon famoznog factory reset-a :) I ispao magarac kad je tablet prodat nekoliko dana posle jer je klijent video moj nalog i rekao da je uredjaj polovan.

Ovo uopšte nije mali problem...
Je l' pisao neko direktno njihovoj tehničkoj podršci?

Stavite ga na punjač pre nego što pokušate da odradite factory reset, pa javite kako je prošlo.

Takođe. Probao već, ne rešava ništa.

Ovo uopšte nije mali problem...
Je l' pisao neko direktno njihovoj tehničkoj podršci?

Koja bre tehnicka podrska, ja sam vratio vec dva felericna, a sta god sam pitao one u NS-u, odgovor je bio "nadjite uputstva za android", kao da uredjaj nema veze ni sa cim... dobro da ste nasli i tu rupicu za reset jer po njima ni ona ne postoji...

Poslednja izmena:
Ok, evo rešenja.
Tablet treba da je priključen na punjač i tokom factory reseta treba držati power dugme!

Ok, ali kada pritisnuti power dugme? Pre ili posle pritiskanja dugmeta "Erase all"? Ako ga pritisnem pre, ugasice se. :)

Kad stisnes erase all odmah pritisni power i drzi ga celim tokom factory reseta i jos 5-6 sekundi nakon sto se navodno ugasi jer ce se tad bukvalno resetovati.

Nazad
Vrh Dno