Imam XP na C. Hocu na D, probe radi, da stavim Win2003... E, posto ce me verovatno 2k3 smoriti brzo, interesuje me kako je najbolje posle ukloniti dual boot, tj. 2k3? Mogu da iz XPa formatiram D particiju... i verovatno treba da obrisem jos nesto?
Imam XP na C. Hocu na D, probe radi, da stavim Win2003... E, posto ce me verovatno 2k3 smoriti brzo, interesuje me kako je najbolje posle ukloniti dual boot, tj. 2k3? Mogu da iz XPa formatiram D particiju... i verovatno treba da obrisem jos nesto?
imam windows 2003 i linux sa grub loaderom
na win2k3 instalacionom disku nemam repair console, ali imam na winxp instalacionom disku.
mogu li iskoristiti repair consolu sa winxp-a za popravljanje mbr kako bi se dizao win2k3?
Ako si vec izbrisao drugi sistem, a zelis samo da maknes boot meni, samo skines chekiranje sa opcije "Show list of operating systems " u Systems Properties> Advanced>Setup and Recovery>Settings-i nema potrebe da menjas boot.ini ako si ogranicenih hakerskih sposobnosti, kao ja naprimer. :d
Postoji, aman
fdisk /mbr
'fdisk' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.a fdisk /mbr ?![]()
Ja sam instalirao Vistu, koristio malo, formatirao particiju i sada ne mogu da uklonim Windows Boot Manager.Izbacuje mi sledecu poruku iz boot.ini datoteke :
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
Pokusam sa BCDEDIT.exe i on samo izbacuje poruke.
Kako da ga uklonim?
bcdedit /default {ntldr}
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari