Šta je novo?

Kako ubaciti besplatne kanale na tv?

Necu da placam mesecno

Necu to komsije prijatelji ne zna se ko pije ko placa, ne volim to

Morace antena neka da se kupi onda. Samo nemam pojma koju. Ono kupim neku i onda provalim da hvata samo ako visi na terasi. A voleo bi da je stavim tu pored televizora i da bude tu. Na prvom spratu zivim. Nisam u centru grada, ali nisam ni na njivi.

Postoji i cetvrta opcija, da se gleda samo RTS preko RTS Planeta :p
Moze da se gleda jos uvek ORION aplikacija ali je fora da mora da se skine aplikacija za mobilni telefon pa se onda instalira na TV, tada radi u tom demo modu besplatno. APK koja se skida sa stora za Tv nece u demo mod. Pored toga ima sada i telebox on je besplatan i ima K1, tanjug, kazbuka i dr.

Moze da se gleda jos uvek ORION aplikacija ali je fora da mora da se skine aplikacija za mobilni telefon pa se onda instalira na TV, tada radi u tom demo modu besplatno. APK koja se skida sa stora za Tv nece u demo mod. Pored toga ima sada i telebox on je besplatan i ima K1, tanjug, kazbuka i dr.

Telebox imam na tv-us, radi jeste.

A ovo za ORION. Znaci skines apk na telefon, pa na flesku, pa na TV, pa install. To?

Nisam probao, ali pretpostavljam da je kolega mislio da verzija za telefon ima demo mod, skines tu verziju. Ne moras na telefon, mozes i na racunaru. Samo pitanje je kako radi sa daljinskim, bez misa.

Poslednja izmena:
Kako kome, nisu svi isti. Covek zeli mozda samo da koristi daljinski. Ne zeli da budzi nista. Najbolja solucija je neki air mis..

Nisam probao, ali pretpostavljam da je kolega mislio da verzija za telefon ima demo mod, skines tu verziju. Ne moras na telefon, mozes i na racunaru. Samo pitanje je kako radi sa daljinskim, bez misa.

Ko da je problem koristiti misa.

Kako kome, nisu svi isti. Covek zeli mozda samo da koristi daljinski. Ne zeli da budzi nista. Najbolja solucija je neki air mis..

Mis je super. Nisam ni znao da moze mis u TV. Ovo je fantasticno :D

Koristeci daljinski (za neke stvari) na televizoru je kao da koristis touchpad na lap topu. Nije normalno haha. Mis je 100 puta bolji.

---

Skinuo sam apk, nakacio na flesku, gurnuo flesku u TV. Ali nisam znao kako da dodjem do apk da bi ga instalirao.

Onda skinem neki File Manager app, da bi mogo da explore USB drives etc. Krenem da udjem u USB drive, kaze mi ne moze. Kaze mora da je USB drive the default drive for my device. Odem da ga napravim default drive, kaze mi da mora da ga formatuje.

Kazem dobro, neka ga formatuje (prazna fleska), pa cu onda na lap top da stavim apk na flesku, i onda fleska u TV opet i da ga instaliram. Kad ja gurnem flesku u lap top, kaze mi ne moze da se koristi tako kako je. I daje mi 2 particije. Znaci ne mogu da stavim apk na flesku sad, jer samo TV moze da je koristi.

Odem u cmd i ispratim neki tutorial na netu, i vratim flesku da ima 1 particiju i formatujem je.

Tako da, ne znam kako da instaliram apk na TV :(

Ok uspeo sam da instaliram. Koristio sam neki AManager, i onda kazem da probam nesto drugo. Pa instaliram neki File Manager. Preko njega uspem da dodjem do APK-a i da ga instaliram.

E sad, nakon instalacije, ja ne mogu aplikaciju nigde da nadjem.

Pa sam otiso i instalirao ponovo. Tu me pitalo da li zelim da instaliram update preko moje existing application, sto znaci da je aplikacija negde u TV-u. Tako bi trebalo.

Instaliram ja ponovo, i uradim open. Ali bukvalno vidim samo jedno 20% slike. Kao da je dimenzija slike mala jer je apk za mobilni. Pokusam misem i daljinskim da odem levo desno, i ne mogu. Pokusam da uvelicam sliku na televizoru, nisam uspeo.

Mogu da koristim app, cujem kako ako idem daljinskim gore dole, on skace sa opcije na opciju. Ali ja vidim samo jedno 20% slike na ekranu, ostalo je crno.

Tako da...

1) Ne mogu da nadjem app na TV-u. Mogu samo da ga otvorim nakon instalacije pa da kliknem open
2) Vidim samo 20% slike app-a

Ima li resenja?

---

EDIT:

1) Ne mogu da nadjem app na TV-u. Mogu samo da ga otvorim nakon instalacije pa da kliknem open

Otiso sam na guglu, naso ovo - https://www.makeuseof.com/tag/access-sideloaded-apps-android-tv/

Instalirao aplikaciju "Sideload launcher" na TV-u, i uspeo preko nje da otvorim aplikaciju. To sam sredio.

2) Vidim samo 20% slike app-a

Aj sad ovo da vidim kako cu...

Ovo nije moja slika, ali ovo je moj problem

444.PNG

Trazim resenje sad. Ne znam dal postoji...

Dobro ljudi, reseno i to.

Skinuo sam ovo - https://m.apkpure.com/set-orientation/com.googlecode.eyesfree.setorientation/download?from=details

Instalirao sa fleske.

Selektovao "Automatic mode (full)"

I sad mi se Orion otvara u full screen.

E, sta sad? U aplikaciji imam ove opcije:

I have an account
New to Orion
Try it for free

Uso sam sa "Try it for free"

Samo Radio radi. Sve ostalo, kad kliknem da pustim bilo sta, vrati me nazad na pocetnu.

Uso sam i preko telefona. Preko telefona mogu da gledam kanale.

Tako da, ne znam...

Pokusao sam ponovo da pustim neki kanal, ali nece. Cim pustim neki kanal, vrati me na pocetnu.

Ok, pokusao sam, nije uspelo. Ako neko ima neku ideju sta jos moze da se pokusa, javite.

Pokusao sam ponovo da pustim neki kanal, ali nece. Cim pustim neki kanal, vrati me na pocetnu.

Ok, pokusao sam, nije uspelo. Ako neko ima neku ideju sta jos moze da se pokusa, javite.
Trebalo bi radi ali nece da rade svi kanali nego samo oni koji su dati u toj demo varijanti, ima ih preko 30, sto se tice orjentacije to moze da se podesi u podesavanjima u samoj apk. I da lakse je sa misem ali ima neka emulacija misa koja od daljinca napraci misa ili zgodno je koristiti cetus play apk tada imas daljinac preko mobilnog i imas vise opcija da je koristis, kao mis, kao touch pad, da koristis i tastaturu sve u svemu jako je zgodna apk mora biti instalirana na TV i na mob tada se upari i fercera za 10

Trebalo bi radi ali nece da rade svi kanali nego samo oni koji su dati u toj demo varijanti, ima ih preko 30, sto se tice orjentacije to moze da se podesi u podesavanjima u samoj apk. I da lakse je sa misem ali ima neka emulacija misa koja od daljinca napraci misa ili zgodno je koristiti cetus play apk tada imas daljinac preko mobilnog i imas vise opcija da je koristis, kao mis, kao touch pad, da koristis i tastaturu sve u svemu jako je zgodna apk mora biti instalirana na TV i na mob tada se upari i fercera za 10

Nece meni da rade na TV ni ti koji su dati u demo varijanti. Na mobilni hoce, ali na TV nece. Cim pustim neki, samo me vrati na pocetnu.

Sredio sam orijentaciju, i nije problem da koristim misa.

Nego...

apk mora biti instalirana na TV i na mob tada se upari i fercera za 10

Aplikaciju sam skinuo na telefonu pre par meseci, a apk za TV sam skinuo prekljuce. I na mob i na TV, kad pogledam profile u aplikaciji, pokazuje da sam na Demo/User/oriondemo4

Mozda mi verzija aplikacije nije ista na telefon i na TV, pa zato zeza? Mozda sam trebao nekako drugacije da odradim proces?

Mogu da izbrisem aplikaciju i sa telefona i sa TV-a, onda da uradim jedan restart routera da dobijem novu IP adresu (cisto radi reda), i onda da uzmem da instaliram i na telefon i na TV isti apk. Sta mislis, vredi li probati to?

Proslo vreme za edit. Malo sam testirao kako radi, dosta je bagovita aplikacija, ume da izbaci error, ali izadjes pa udjes opet, i rade kanali. Ne treba nista od ovoga sto si pisao gore, aplikacija je vec u portrait modu. Moze i daljinski da se koristi, ali mnogo je lakse kada imas misa.

@Scorpi Probaj ovu verziju https://apkpure.com/orion-tv/rs.maketv.oriontv/download/171-APK

Sad sam je instalirao i radi normalno na android TV boxu.

Proslo vreme za edit. Malo sam testirao kako radi, dosta je bagovita aplikacija, ume da izbaci error, ali izadjes pa udjes opet, i rade kanali. Ne treba nista od ovoga sto si pisao gore, aplikacija je vec u portrait modu. Moze i daljinski da se koristi, ali mnogo je lakse kada imas misa.

Opa batooo :D

Necu da kazem dal radi ili ne, jer, ono, they're watching us haha. Ali moglo bi da bude da radi. Sve kako si reko.

Super e, hvala :)

Opa batooo :D

Necu da kazem dal radi ili ne, jer, ono, they're watching us haha. Ali moglo bi da bude da radi. Sve kako si reko.

Super e, hvala :)
Мислим да ти се исплати да купиш DVB T2 уређај. Ја га имам већ годинама. Имаш око 20-30 канала, рачунајући разне локалне канале и наравно треба ти антена.
Трошак је једнократан, нема уплате, претплате, доплаћивања и слично.
Велика је предност што утакнеш USB флеш у декодер и снимаш емисије.
Ja имам овај модел
Само не испоручују каблове, потребан ти је један кабл да повежеш уређај са ТВ-ом.

Мислим да ти се исплати да купиш DVB T2 уређај. Ја га имам већ годинама. Имаш око 20-30 канала, рачунајући разне локалне канале и наравно треба ти антена.
Трошак је једнократан, нема уплате, претплате, доплаћивања и слично.
Велика је предност што утакнеш USB флеш у декодер и снимаш емисије.
Ja имам овај модел
Само не испоручују каблове, потребан ти је један кабл да повежеш уређај са ТВ-ом.
Postovanje jeste odavno vas post, ali da se nadovezem na sve ovo znacilo bi mi, babi u selu ne mogu da nadjem nijedan vise kanal na starom njenom tvu pa sam joj dao moj koji ima ugradjen u sebe dvbt2 a ima i risiver onu kockicu, kupio sam i sobnu antenu i problem je sto nece nikako da se poveze ni na kockicu ni preko dvtb2 koji ima u sebi, nema sta nisam probao nece nijedan kanal da uhvati

Postovanje jeste odavno vas post, ali da se nadovezem na sve ovo znacilo bi mi, babi u selu ne mogu da nadjem nijedan vise kanal na starom njenom tvu pa sam joj dao moj koji ima ugradjen u sebe dvbt2 a ima i risiver onu kockicu, kupio sam i sobnu antenu i problem je sto nece nikako da se poveze ni na kockicu ni preko dvtb2 koji ima u sebi, nema sta nisam probao nece nijedan kanal da uhvati
Можда да пробате са одвојеним DVB T2 уређајем јер вероватно нисте у прилици да носите ТВ код мајстора ?

Kakva kockica? Scart ulaz? Ako ima SCART ne znaci da ima DVB T2 proveri na sajtu proizvodjaca tv , ako nema kupi DVB T2 , uzmi bilo koji https://www.eponuda.com/digitalni-prijemnici-dvb-cene/redline-prijemnik-zemaljski-dvb-t2-c-full-hd-h-265-hevc-wifi-scart-s30-hevc-cena-24056
Imam DVB T2 u televizoru proverio sam, imam i resiver nov kupljen i nece na 3 televizora sam kacio i scart ulaz i hdmi i menjao antene i nece nijedan jedini program da uhvati, jedino mi preostaje da joj kupim antenu za na krov i tako probam.

@Manaus tema za DVB-T2, koja uključuje i antene

Nazad
Vrh Dno