Šta je novo?

Kako ubaciti besplatne kanale na tv?

Scorpi

Poštovan
Učlanjen(a)
11.04.2019
Poena
70
Skoro sam kupio televizor posle 10 godina nemanja televizora. Ne gledam televizor, i zato ga nemam. Ali sam odlucio da kupim cisto mozda po nekad da pogledam neki film ili seriju na veliki TV, a i kao ukras za dnevni boravak. I jos jedan razlog je kad mi dodje tako neko, nemam TV nemaju sta da gledaju.

Kupio sam Toshibu 50", smart tv. Nije prva klasa, ali je ok.

Zelim da ubacim neke kanale na tv. Ne interesuje me da imam 300 kanala i da placam mesecno itd. Ne gledam TV, ne trebaju mi kanali. Ali bi bilo lepo da na neki nacin ubacim makar one neke osnovne kanale koji su besplatni (nacionalna frekvencija? analogni? ne znam tako nesto).

Bilo bi lepo ako moze besplatno, nekako preko neta preko neke aplikacije. Ali cak i da treba da kupim neki uredjaj za par hiljada je ok, samo da ne placam mesecno.

Kako mogu to da uradim?

Hvala

Analogne su pogasili. Postoje digitalni besplatni, ima ih svega 10-ak, npr: RTS 1,2,3, STD B, Pink, Prva, B92, Happy... Zavisi i od lokacije. Treba, kao nekada, antena - krovna ili sobna. I pretraga na TV-u antenskih kanala. Nije Bog-zna-šta ali je to što se tiče besplatnih kanala.
Mogao bi da objaviš tačan model TV-a pa da se vidi šta sve još može, ako hoćeš. Verujem da će ti neko od kolega ovde dati savet oko aplikacija.

Analogne su pogasili. Postoje digitalni besplatni, ima ih svega 10-ak, npr: RTS 1,2,3, STD B, Pink, Prva, B92, Happy... Zavisi i od lokacije. Treba, kao nekada, antena - krovna ili sobna. I pretraga na TV-u antenskih kanala. Nije Bog-zna-šta ali je to što se tiče besplatnih kanala.
Mogao bi da objaviš tačan model TV-a pa da se vidi šta sve još može, ako hoćeš. Verujem da će ti neko od kolega ovde dati savet oko aplikacija.

Hvala na odgovoru, u 3 ujutru u Nedelju ujutru :D

Da evo ga - https://www.tehnomedia.rs/tv-video-i-foto-tehnika/televizor/toshiba-50ua2063dg-android.html

Da bas tih par kanala zelim sto si naveo (RTS 1,2,3, STD B, Pink, Prva, B92, Happy). Lokacija je Jug Srbije.

Voleo bih da izbegnem antenu ako je moguce. Ali ako nije, nema veze, kupicu neku antenu.

Odlucio sam malo da istrazim, i pokusao sam da instaliram aplikaciju KlikTV, ali izgleda moj TV ne podrzava.

Onda sam naso aplikaciju RTS Planeta, instalirao, aktivirao, i evo ga radi, imam RTS.

Svakako, bilo bi lepo ako moze preko jedne/iste aplikacije da se gledaju kanali, makar oni "besplatni" (RTS, Pink, Happy, la la la)

Imaš orion aplikaciju, tamo ima dosta free domaćih kanali sem pinka čini mi se pa probaj

Vidi ti od nekog prijatelja, da te ubaci za EON ili ovo sto drzi MTS/Supernova, ako mozes da instaliras na TV, pod uslovom da si na jednoj od tih mreza, da imas njihov net, bar kablovski net.

imas sve vrste Tunera u TV...pa mozda i neka Satelitska antena,ali ti se verovatno to ne cima...:)

Pošto ti je TV Android možeš da instaliraš STB Emu i da nadješ neku listu i da imaš 1000+ kanala besplatno.Pogledaj na Google Storu da li imaš tu app

Imaš orion aplikaciju, tamo ima dosta free domaćih kanali sem pinka čini mi se pa probaj

Ponadao sam se da ce moci, izgleda fino. Pokusao sam, ali nece da moze:

NAPOMENA: Besplatni DEMO paket nije dostupan za Smart TV uređaje

Vidi ti od nekog prijatelja, da te ubaci za EON ili ovo sto drzi MTS/Supernova, ako mozes da instaliras na TV, pod uslovom da si na jednoj od tih mreza, da imas njihov net, bar kablovski net.

Nemam prijatelje :confused:

Imam MTS opticki internet.

imas sve vrste Tunera u TV...pa mozda i neka Satelitska antena,ali ti se verovatno to ne cima...:)

Pa i ne cima mi se ako mogu da izbegnem cimanje.

Ne znam sta su Tuneri. Jel to nesto povezano za ako imam antenu pa onda iskoristim tuner da nadjem kanale, ili sta?

Pošto ti je TV Android možeš da instaliraš STB Emu i da nadješ neku listu i da imaš 1000+ kanala besplatno.Pogledaj na Google Storu da li imaš tu app

Instalirao sam. Ma necu brate 1000+ kanala. Necu da se cimam da instaliram 1000+ kanala.

Hocu 7-8 kanala onih osnovnih lokalnih, i da ugasim tv i da se vratim na lap top ko covek :D

Džabe možeš samo da se patis,
nisu ljudi blesavi što plaćaju bar osnovne kanale.

Valjda Orion IPTV aplikacija ima te osnovne kanale u free verziji

Ako ti je TV android, mogu da ti pošaljem na PP neku od ovih mac IPTV lista, pa ti isprobavaj šta i kako radi. Treba ti Ott Navigator ili TiVi Mate aplikacija, i onda u nju ukucaš ove MAC liste, pa ako ti se to svidi, imaš na Aliju kineske liste za 15e 6meseci, to je tipa 300din mesečno?

Nisam se udubio u temu, sad tek videh da čovek neće 1000 kanala 😢

Pošto već imaš DVB-T2 prijemnik (tuner, kao i satelitski DVB-S2), za zemaljsku televiziju ima potpuno pristojnih i nenametljivih pasivnih antena (kao na slici u prilogu, a može i da se priključi na USB pa da postane aktivna ako nema domet), a što se satelitske tiče, takođe postoji nešto skuplje, ali elegantnije rešenje poput Strong SlimSat i razlika je u dometu, odn. količini željenih LNB-a.

Prilozi

• 16586613569425056655548008067925.jpg
    16586613569425056655548008067925.jpg
    392.2 KB · Pregleda: 86
Koliko sam procenio kolegi bi najviše odgovarala sobna antena i ovih desetak kanala i to je to.

Neki izgleda zaboravili kako se koriste antene ili imaju 10-ak godina.:)
Sa Avale ide 10+3 radio kanala, negde je taj broj drugčiji i to je to. Krovna antena zgrade ili kuće, kao i sobna antena, rade posao. Postoji mogućnost za MTS Antena Plus ali to se plaća, ne mnogo ali ipak se plaća. Ili u kandže provajdera ko i svi.;)
Ostaje još preko aplikacija, možda Kodi da se proba?
Čuvajte svoje antene, čim dosegnemo vrhunac ovog ludila sa TV uslugama sledi dekadencija i povratak na staro.:p

..a za takav tv nisu potrebni oni set top boxovi od 15e ? ili jesu da bi nasao te free kanale? inace ako ima net kodi za jedno 30 e je dobro resenje

Za tvoj TV STB uređaj ne treba.;) Izvuci kabl od provajdera sa zadnje strane, uzmi antenski kabl i poveži antenu sa TV-om (sobnu ili krovnu), prebaci na TV-u izvor signala na Antensku TV (pretpostavljam da ti je na Kablovska TV) pa vidi. Možda se odmah pojave (što je malo verovatno). Ako nema ništa, pokreneš pretragu kanala.
Inače, imam u "rezervi" krovnu antenu spremnu za rad. Kad je bio kurcšlus pre neki mesec u trajanju 3-4 dana, imao sam signal preko krova a za Wi-Fi sam se komšiji tajno nakačio na ruter.:giggle:
STB treba za one TV aparate koji nemaju u sebi ugrađen tjuner za prikaz digitalnih kanala. Najprostije rečeno, stari TV aparati sa katodnim cevima. Ne znam da li se može naći u prodaji danas TV bez mogućnosti prikaza DVB sadržaja, mislim na novo ne na starudije.:unsure:

Pa možeš da kupiš TV koji ima DVB-T a nema DVB-T2 a u Srbiji se koristi naravno DVB-T2.
Tj to i jeste bila redovna pojava tamo 2015. beše kad je digitalizovan taj terestrijalni TV signal.
Pola moje rodbine pokupovali noge TV-ove bez DVB-T2 tjunera i onda kupovali i STB-ove 😂
Ja pošto sam matorcima kupovao TV na oglasima od "mađara" sam morao malo više truda da uložim da kupim model sa T2.

U redu pre sedam godina ali danas... Ima li danas u našoj prodaji toliko novih aparata koji ne mogu prikazati naše zemaljske kanale bez STB-a?
Moguće ali nisam natrčao na takav skoro.

Kako god... Nes, druže, ne brini. Tvoj TV podržava i prvu i drugu generaciju zemaljske i satelitske kao i kablovsku tako da nemaš frke. ;)

Poslednja izmena:
Nema
Sve što se danas prodaje je t2 i s2

Ovde malo više detalja i malo veća cena.:whistle:
Pravi monitor za zaposlene u Ljutice Bogdana 1A.:sneaky:

Bocni antenu obicnu sa pojacivacem i obavi pretragu za DVB-T2 programe i imaces 10-15 kanala besplatno.

Džabe možeš samo da se patis,
nisu ljudi blesavi što plaćaju bar osnovne kanale.

Nije problem da platim, jednom, za antenu na primer. Ali necu da placam mesecno nesto sto skoro uopste ne koristim.

Ako ti je TV android, mogu da ti pošaljem na PP neku od ovih mac IPTV lista, pa ti isprobavaj šta i kako radi. Treba ti Ott Navigator ili TiVi Mate aplikacija, i onda u nju ukucaš ove MAC liste, pa ako ti se to svidi, imaš na Aliju kineske liste za 15e 6meseci, to je tipa 300din mesečno?

Nije mi do 300 kanala niti mi je do stranih kanala. 10tak Srpskih kanala da ima da se pusti kad mi neko dodje u stan mi je sasvim dovoljno. Predpostavljam da te liste bi dobio neke leve desne strane kanale, ali ne nase.?

Pošto već imaš DVB-T2 prijemnik (tuner, kao i satelitski DVB-S2), za zemaljsku televiziju ima potpuno pristojnih i nenametljivih pasivnih antena (kao na slici u prilogu, a može i da se priključi na USB pa da postane aktivna ako nema domet), a što se satelitske tiče, takođe postoji nešto skuplje, ali elegantnije rešenje poput Strong SlimSat i razlika je u dometu, odn. količini željenih LNB-a.

Uradio sam google search za "pasivne antene" ali ne vidim nista. Daj neki link nesto?

Koliko sam procenio kolegi bi najviše odgovarala sobna antena i ovih desetak kanala i to je to.

Bocni antenu obicnu sa pojacivacem i obavi pretragu za DVB-T2 programe i imaces 10-15 kanala besplatno.

Samo da kazem, zivim u stanu, ne u kuci. I radije bih da ne vucem antenu na prozor ili na terasu. Mada terasa i prozor su mi tu odmah pored televizora (nije veliki stan :p )

Jel moze ovako nesto?

Nazad
Vrh Dno