Prvo bih zeleo da se zahvalim Paci sto nije obrisao ovaj thread i da zna (mada od toga nema neke vajde) da i ja kao i vecina posetilaca ovog foruma izuzetno cenim njegov trud i entuzijazam bez cega Benchmark ne bi bio to sto je sada. Ali isto tako moram da napomenem da sam ja ovaj thread zapoceo sa namerom da se vidi kakvo je stanje na trzistu (po mom misljenju krajnje nepovoljno po kupce). U tom smislu smatram da to sto je CL jedan od sponzora sajta neznaci da nemogu da se cuju i negativni utisci o pomenutoj firmi (i Telekom Srbija zajedno sa MTS 064 je bio sponzor mnogobrojnih kulturnih institucija (recimo da sponzorise predstave Narodnog pozorista i Ateljea 212 u vreme kada je sve manje interesovanje za kulturu i kada glumci svoj posao rade iz intuzijazma) i sportskih klubova i reprezentacija (koje prevazilaze znacaj igrzonica buduci da su od nacionalnog znacaja) pa se niko od moderatora nije setio da brise postove nezadovoljnih korisnika (analognih linija, digitalnih sa PCM-om ili onih koji nisu u mogucnosti da nabavke ISDN prikljucak) koji pljuju po tom preduzecu. Ili pak EPS (koji naplacuju unapred, a zna se ko to radi), RTS (koji uzima TV pretplatu a svaku utakmicu reprezentacije prekida reklamama svaki drugi minut) i da nenabrajam dalje. Ukoliko mislite da je u redu da imamo restrikcije struje, da nam veza puca svakih pet minuta, da ISDN pocne da se masovno uvodi kad bude prevazidjen onda slobodno brisite ovaj i slicne postove i "resili ste problem".
I na izborima svako od nas koji smo punoletni ima pravo jednog glasa bez obzira da li je predsednik drzave ili obican radnik. To sto si nam omogucio da na forumu pisemo ne znaci da mozes i da nam diktiras sta cemo da pisemo (dakle ovo je do sada bio a nadam se i da ce ostati demokratski forum

). Ili ako mislis da je to pravi put reci nam otvoreno "Nemojte kritikovati sponzore sajta jer se na taj nacin ugrozava egzistencija sajta" i to bi bilo posteno. Nesecam se da se iko od moderatora ili administratora pobnio kad su svojevremeno kritikovali Pakom zbog Hansol monitora (kad se neko od njihovih javio i rekao da samo treba da se odmota neka zicica ili sl. a ne navodeci zasto bi se kupac mucio i zezao sa tim kad je platio i ocekuje da koristi ispravnu stvar a ne da ispravlja greske Koreanaca). Dakle kao sto neko gore rece ako sam ja sve ovo nalagao onda eto super reklame za ComputerLand. Ali pre svega bih zeleo da cujem zasto bi neko bez razloga napao firmu koju je milion puta pre toga preporucio prijateljima i hvalio je svuda (i sto je prethodne nezgode samo smatrao slucajnoscu i aljkavoscu a ne necim gorim).
Svakako da je tvoje pravo da izneses svoje glediste i misljenje o znacaju CL-a za YU ali imam i ja isto tako pravo da iznesem svoje (kome se ne dopada nemora da ga cita). Po mom misljenju mislim da si cak i trebao da zoves Mikicu da odgovori na moj post jer plasio bih se samo da sam lagao. Dakle mislim da i ako si ga zvao nisi pogresio.
I za kraj da citiram: "Sta kada ovako prava istina izadje na videlo?" samo mogu da prokomentarisem da je ovo moja rec protiv Mikicine, na ljudima je da procene ko je u pravu a ko ne. Neko od nas dvojce ima potrebu i interes da modifikuje istinu a ko je to neka ljudi koji ovo citaju sami procene. Ipak ih ne treba potcenjivati tumacenjem istine i "istine".
A sada da odgovorim prvo drapinu:
Mislim da sam razjasnio i u prethodnom postu koliko je cena irelevantana (znaci li to da Mercedes-Benz Jugoslavija koji sada daje novogodisnji popust imaju pravo da uskrate rezervni tocak ili nesto od dodatne opreme (jer je direktor MB YU tako procenio)).
Za Ramone-a
I ja se bavim akvaristikom (kao sto i sam znas) pa neka ostali procene koliko je i to bitno u celoj prici (a sem toga jel' se ono i Nedeljkovoc bavi akvaristikom?). Ali mogao bi da se prisetis kad sam od tebe kupovao Axelrodov atlas da si mi odmah pokazo da je jedna strana malo pocepana. Nije mi smetalo jer si mi odmah ukazao na to a da si precutao to bi vec bilo podmuklo i moglo bi samo da izazove revolt.
Za Gedzu (a i MAMADZULU):
Da neko ne bi rekao da se krijem iza nick-a evo vam podataka:
Radlovic Vladimir, 23 godine, neozenjen, nije regulisao vojnu obavezu, student pete godine medicine. Mail je
[email protected] a ako neko zeli licno da me kontaktira poslacu mu i broj telefona na mail. Nadam se da su ti ovi podaci bitni u proceni da li lazem i zbog cega. A u ako mislis da sam lagao nemoras odgovarati na moje postove, nemoras ih ni citati, a da se povucem u ilegalu necu.
Ne trazim niodkoga da mi drzi stranu (nije ni driver pa je postao legenda foruma

) jer moj cilj nije bio da ispljujem CL vec da upozorim ljude koji ce mozda kupovati nesto od njih da znaju sta mogu da ocekuju. Nadam se ovaj thread imati efekat koji sam ja zeleo da ima i da se ovo vise ne ponovi ni sa jednim kupcem. Isto tako nisam zeleo da angazujem trzisnu inspekciju (ako nista drugo naplatili su mi robu u Dem a zvanicno sredstvo placanja u SRJ je dinar) jer nije poenta napraviti probleme bilo kojoj firmi (pa ni CL) vec alarmirati kupce da prilikom kupovine otvore cetvoro ociju.
Nekoliko vas me je okarakterisalo kao cepidlaku. Da nebude kako navodim ljude koje neznate edo vam dva primera.
Od Velje (sa ovog foruma) sam kupio letos MSI K7T Turbo RAID LE i u pakovanju sam zatekao samo jedan UATA66 kabl. U principu sve RAID ploce bi trebale da dolaze sa dva kabla. Velja mi je odmah rekao da je on plocu tako dobio i ja sam to tako i prihvatio i kupio. Bez kasnijeg prepucavanja. Ni cinjenica da mi je dao ispod dilerske cene u to vreme nije protumacio kao opravdanje da mi zapleni ranac (koji i je posteno dao) vec je dao ono sto je verovatno od PC Centra dobio (a ranac je mogao i da precuti jer je tada PCC prestao da ih deli). Primer ljutskosti i postenja.
Drugi primer je Milos iz M&S Comp. Svojevremeno dok je vladala nestasic Maxtor diskova on je dobio izvesnu kolicinu DiamondMax45 od 20 GB. Jedan sam rezervisao i dosao tek posle dva dana po njega (jer nisam bio u Beogradu). Naravno disk me je cekao. Pokazao mi je disk i na njemu nije bilo oznake modela te sam ja trazio potvrdu da je u pitanju model koji sam trazio. Pokazao mi je otpremnicu iz firme od koje je uzeo diskove gde je i pisalo (pored serijskog broja) da je u pitanju DM+45 serija diskova. Kad sam dosao kuci ispostavilo se da sam dobro predpostavljao i da je ipak u pitanju nesto starija DM+40 serija i kad sam ga pozvao telefonom ponudio mi je ili da mi da odgovarajuci Quantum i vrati razliku u ceni ili da mi vrati sve pare. To je za mene prava poslovnost (i ovde sam video sta kupujem tj. mogao je kasnije da kaze "Video si kako izgleda disk, sto si ga uzeo kad si sumnjao?", proizvod koji sam kupio je bio ispravan i nije bilo osnova za vracanje para ali to sto je njemu neka firma podvalila nije znacilo da i on treba da se vadi kod kupaca). I zato kod njega kupujem kad god ima robu koju trazim jer znam ko je i kako radi. To je i razlog sto ga hvalim u svakoj prilici.
A za one koji su se zabrinuli zasto se nejavljam moram napomenjem da ne sedim po ceo dan ispred kompa te da ne znaci da ako nisam odgovorio posle 5 minuta da sam u prvom postu lagao.
Uostalom ljudi ja sam umoran od svog ovog pisanja. Ja ako i lazem necu to materijalizovati i mislim da je jasno da nemam nikakve koristi od ovog ubedjivanja (a sami razmislite da li Mikica direktno ima koristi od "stimovanja" istine). Verujte kome god hocete, ne zanima me.Imam i preca posla nego da se prepucavam sa Mikicom (koji moze da me demantuje na najbolji nacin kao sto sam mu i predlozio u prethodnom postu (da mi proda slusalice sa daljincem za 1200 din ili 40 DM) i da dokaze svoju profesionalnost).
Toliko od mene.