Šta je novo?

Kako su me provalili?

JHBX

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2006
Poena
304
Interesuje me donji mail.
Poslan je preko yahoo email web forme.
Kako su nadležni mogli saznati provajdera preko koga sam konektovan na yahoo sajt i vrijeme, da li se to vidi iz ovog dole, ili su ovi kontaktirali yahoo?
Hvala

Status: U
X-UIDL: 1140031745.4153.ogre,S=1791
Return-Path: <[email protected]>
Delivered-To: [email protected]
Received: (qmail 23636 invoked from network); 15 Feb 2006 19:29:05 -0000
Received: from web35805.mail.mud.yahoo.com ([66.163.179.174])
(envelope-sender <[email protected]>)
by ogre.blic.net (BLIC.NET EMS Incoming MX) with SMTP
for <[email protected]>; 15 Feb 2006 19:29:05 -0000
Received: (qmail 22043 invoked by uid 60001); 15 Feb 2006 19:29:03 -0000
DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
s=s1024; d=yahoo.com;
h=Message-ID:Received:Date:From:Subject:To:MIME-Version:Content-Type:Content-Transfer-Encoding;
b=s4KaGRl50eqgGX2aLdPuPI3llSiH91FvOvSdhB3Y1ONuCfcqa8wdtPbdAu3ATJv2ApeY1QhDioq/feSDh2hsHNZCiPsITgDQr9ziGGP/uQ5avuQjhaKmkZZXo7zBlvrHexYP5SVBBz6S1byWVZ59msUPJwxfOWCll7N9YqV+kAI= ;
Message-ID: <[email protected]>
Received: from [81.93.93.108] by web35805.mail.mud.yahoo.com via HTTP; Wed, 15 Feb 2006 11:29:03 PST
Date: Wed, 15 Feb 2006 11:29:03 -0800 (PST)
From: Kovac Sasa <[email protected]>
Subject: test
To: [email protected]
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative; boundary="0-2134946943-1140031743=:20382"
Content-Transfer-Encoding: 8bit

--0-2134946943-1140031743=:20382
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1

test

---------------------------------
Relax. Yahoo! Mail virus scanning helps detect nasty viruses!
--0-2134946943-1140031743=:20382
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

test<p>
<hr size=1>Relax. Yahoo! Mail
<a href="http://us.rd.yahoo.com/mail_us/taglines/virusall/*http://communications.yahoo.com/features.php?page=221">virus scanning</a> helps detect nasty viruses!
--0-2134946943-1140031743=:20382--

Pretpostavaljam da se iz IP adrese moze tako nesto prepoznati...

Da li ti je provajder teol.net ?
Sad znam i gde živiš :D

I situacija (gore pomenuti log):
Kovac Sasa sa prebivalištem u Republici Srpskoj. Internet provajder blic.net.

II situacija:
Kontaktiraju Yahoo i zatraže log file za korisnika [email protected]. Utvrde da IP adresa dolazi sa provajdera blic.net. Obrate se njima i zatraže podatke o korisniku kojem je u to i to vreme bila dodeljena ta i ta IP adresa.

Poslednja izmena:
Šta bre pričaš ti?
Kovac Sasa sa prebivalištem u Republici Srpskoj. Internet provajder blic.net.
Mail je prosleđen na blic.net, a ne sa blic.net

Kontaktiraju Yahoo i zatraže log file za korisnika [email protected].

Ajde ti kontaktiraj yahoo.com i traži sve moje logove. Pa znaš kad bi dobio? Nikad, a možda ni tad. A i zašto bi morali da kontaktiraju YAHOO?

Utvrde da IP adresa dolazi sa provajdera blic.net.
Kako da ne :D
Obrate se njima i zatraže podatke o korisniku kojem je u to i to vreme bila dodeljena ta i ta IP adresa
Ma može da se obrati kome hoće. Provajder ne sme da daje nikakve podatke bez sudskog naloga, a i ako izda bilo kakve podatke, oni se smatraju nevažećim na sudu.

kako su saznali preko koga si konektovan i vreme? pa ostavio si previse tragova :)

po RIPE -tu tvoj provajder je Telekom Srpske, mail je poslat 15 Feb 2006 19:29:05

JHBX je napisao(la):
Kako su nadležni mogli saznati provajdera preko koga sam konektovan na yahoo sajt i vrijeme, da li se to vidi iz ovog dole, ili su ovi kontaktirali yahoo?

Da vidi se. Pise IP adresa sa koje je dosla konekcija na yahoo mejl i vreme. Ne vidi se ko je to bio, to moze da utvrdi provajder. Ako su te oni odrukali, presavi tabak, pa na sud, sem ako je policija trazila podate , i to po zakonu :)

JHBX je napisao(la):
Message-ID: <[email protected]>
Received: from [81.93.93.108] by web35805.mail.mud.yahoo.com via HTTP; Wed, 15 Feb 2006 11:29:03 PST

Opet, ako su tvoji podaci sasa kovac, onda moze covek da te nadje preko telefonskog imenika ;)

Sledeci put samo posteno!

Pozdrav, Nikola.

Šta bre pričaš ti?

Pričam šta se može saznati iz loga koji je on post-ao. Normalno da se vidi da je sam sebi slao mail, doduše zaboravio sam reći da bi se inače mogla saznati samo njegova yahoo adresa. Mada kao što komad kaže ako mu je kovač pravo prezime... :wall:

Ajde ti kontaktiraj yahoo.com i traži sve moje logove...

Čovak je napomenuo 'nadležni' što verovatno podrazumeva policiju i sudstvo. A oni mogu doći do traženih podataka.

kako da ne, šta?

Poslednja izmena:
ma da je samo yahoo, nego skoro svaki mail server :) cini mi se da sam do sada primetio samo na google-u da nema ip-a

Ma chova je dilea :)
Sledeci put kad shaljesh inkrimirajucu poshtu idi u neki E klub koji nema kamere. Otvorish mail acc, poshaljesh, gotovo

JHBX je napisao(la):
Date: Wed, 15 Feb 2006 11:29:03 -0800 (PST)

--

Ovo je ono sto te definitivno otkriva ukoliko koristis modemsku vezu ka svom provajderu .

Ima, ali neki kao ja idu preko proksija, tako da za nas 150 ide isti proksi, ali sve je to uzalud kad postoje mac aderse, zar ne. Sve se da proveriti.

A mac adresa se nemoze promeniti :D

Imaju softver za tu vrstu. Jedan od mocnijih je "Ca unicenter". Sve se belezi, samo je pitanje dali to nekom treba ili ne.Sve to u startu izgleda bezazleno, te beta ova, beta ona.Kada ispeglaju bugove, izbace razne Skypove, googletalkove. Mi se odusevimo ko kučići, a u stvari je prava namena svega globalna kontrola ljudi, od mobilnih telefona do inetrneta.

Joker je napisao(la):
Daleko bilo. Ali obrati paznju na prosecne korisnike, da ih pitas sta je mac adresa, oni bi ti rekli da je to mesto gde se nalazi MC Donald's, zar ne?
:p

a stvarno sta je to Mac adresa, ozbiljno

okmijun je napisao(la):
a stvarno sta je to Mac adresa, ozbiljno

Najjednostavnije rečeno to ti je jedinstveni identifikacijski 'kod' koji poseduje svaka mrežna karta. Ne bi se trebalo moći menjati ali... ;)

Poslednja izmena:
Interesuje me ima li dobrih mail naloga gdje se moze biti anoniman osim googla, jer google je sad zatvoren za registraciju, dakle ima li webmail koji ne prikazuje moj IP, a i da ljudi sa tog webmaila nisu laki na davanju IPa

Hvala na odgovorima, meni je inace krivo sta se dogodilo, ali nema veze, mada volim anonimnost, tu ima izvjesne pozitivnosti.

Mali dečače, nemoj to raditi.

JHBX je napisao(la):
Interesuje me ima li dobrih mail naloga gdje se moze biti anoniman osim googla, jer google je sad zatvoren za registraciju, dakle ima li webmail koji ne prikazuje moj IP, a i da ljudi sa tog webmaila nisu laki na davanju IPa

Hvala na odgovorima, meni je inace krivo sta se dogodilo, ali nema veze, mada volim anonimnost, tu ima izvjesne pozitivnosti.

Nije zatvoren. Oces pozivnicu za googletalk?

Joker je napisao(la):
Ma jok!
A šta kažeš na ovo:
Kod:
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX
ifconfig eth0 up
Sam se uveri ovde

P.S. nemoze se piše odvojeno! Gramatikica malo, ovo, ono...

Pozdrav,
Daniel

dr.Tiristor je napisao(la):
Ima, ali neki kao ja idu preko proksija, tako da za nas 150 ide isti proksi, ali sve je to uzalud kad postoje mac aderse, zar ne. Sve se da proveriti.

Moderniji provajderski proxiji ne maskiraju korisnike istog na jedan IP, vec su transparentni.
Kod vecine ozbiljnih provajdera je proxy transparentan, tako da ce tvoja IP adresa biti prijavljena iako si neke stvari vukao iz cache-a proxija i mislis da si bezbedan.

SurvivoR je napisao(la):
Ma jok!
A šta kažeš na ovo:
Kod:
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 up
Sam se uveri ovde

Pozdrav,
Daniel

Ne mozes na svim mreznim interfejsima tako menjati MAC. Za neke vrste interface-a je proces mnogo slozeniji. Ovaj primer sto si naveo prodje kod generickih eternet kartica.

SurvivoR je napisao(la):
Ma jok!
A šta kažeš na ovo:
Kod:
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 up
Sam se uveri ovde
Moras podesiti web browser da ti prikazuje smajlije :d jer ocito nisi video smajlija kojeg sam stavio :)

Pozdrav,
Daniel
Hvala na primeru kako se pise :D :d

Ljudi treba malo da citate novine. U NIN-u je pisao o privatnosti mail-ova i o tome kako je popularni Yahoo dao podatke korisnijka koje je trazila Kineska vlada. Tu je jos pisao o tome kako je Gmali-ov jedan od aduta to sto nece dati podatke o korisnigu niti njegove mail-ove tek tako. Ako bi neka vlada malo ozbiljnije prisla Gmail-u (narocito ameicka) Verovatno bi i on dao podatka i mail-ova na citanje.
A sto se tice MAC adrese, manjanja je toliko prosto da cak neke ploce imaju i iz biosa opciju za promenu MAC adrese!?
U tom clanku NIN-a je pisalo jos o nekoma web-mail koji ima maksimalnu zastitu privatnosi. Ne mogu da se setim kako se zvao, a ako nekog bas zanim amogu a pogledam. Pozdrav

Vrh Dno