Šta je novo?

Kako stampati nalepnice na matricnom stampacu??

dral

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
U starom Unix okruženju štampanje nalepnica (Avery 88.9x35.7mm) je rađeno sa escape sekvencama (širina, visina, linefeed, formfeed). Sada se uvodi Navision(windows okruženje), epson drajveri ne podržavaju custom size paper format. Postoji li neki način osim da se u Acrobat-u (koji košta) daje custom size (usput ne radi dobro jer posle par nalepnica tractor krene da povlači više papira). Znači, trebao bi neki programčić koji bi se startovao po potrebi, postavio custom size, posle štampe bi se ugasio. Našao sam nesto u C#-u ali ne funkcioniše. Pozdrav,

ajmo ljudi

Ima li neko neku ideju?

A neka varijanta da stampac instaliras kao generic text ili tako neki, i onda nastavis da radis sa escape sekvencama?

Pozdrav

rafiki je napisao(la):
A neka varijanta da stampac instaliras kao generic text ili tako neki, i onda nastavis da radis sa escape sekvencama?

Pozdrav
stari program nisam ja radio, tako da nisam familijaran sa escape sekvencama i ne znam kako bi ih uveo u C/Al jezik za Navision programiranje. ..
generic text stampac ?? sta mislis pod tim? epson 24-pinac?

jos neki savet..?

Cek, ti to iz Navisiona hoces da stampas nalepnice?

Nalepnice avery 88,9x35,7

silverglider je napisao(la):
Cek, ti to iz Navisiona hoces da stampas nalepnice?
Da, iz Navisiona.
Mislim da je neprakticno raditi sa externim programom i davati mu stampe koje su svakodnevne (rade se deklaracije kod uvozne robe i slicne stampe). Mislim da smo nasli resenje koje je bilo pred nosom....
Samo da se malo podese pocetne strane i stampaci i bice OK.
Znaci, u prozoru printers & faxes -> desni klik ..Server properties .. sve ce vam se samo kasti...
pozdrav,

Mozda ce ti ovo pomoci. Ja sam imao slican problem kako da podesim stampu virmana na jednom stampacu koji nije imao "custom size" velicinu papira u opcijama.

1. Start\Settings\Control Panel\Printer and Faxes
2. Oznaci se zeljeni printer
3. Sa padajuceg menija File odabrati opciju Server Properties
4. Dobija se maska Print Server Properties
5. Na prvom jezicku Forms, chekirati opciju: Create New Form

sada konkretno se odnosi na formu Virmana

6. U polje Form name: upisati Virman (uneses naziv po zelji)
7. U donjem delu Form description uraditi sledece:
Units: prebaciti na Metric
Paper size: Width: 21.59cm; Height: 10.18cm (uneses zeljene vrednosti)
8. Nakon ovoga snimiti formu Save Form
9. Sada u opcijama printera osim default velicina koje idu uz drajvere, imamo i velicinu Virman, ona se podesava na svim mestima standardardno u Windows XP okruzenju (mislim da se podesava na 3 mesta)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno