Šta je novo?

Kako se salje paket preko kuriskih sluzbi?

vatrogasac53

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2008
Poena
395
Ne zamerite glupom pitanju stvarno nikad nisam nista slao preko kurira u unutrasnost Srbije.Mislim konkretno, na prodaju neceg preko oglasa npr hocu da posaljem nesto iz Bg u Nis.Dakle kako mi kupac placa jel pouzecem,tj kad primi paket? Kako ja uzmem novac od kurira? Sa kojom sluzbom ima najmanje cimanja i jel postarinu placa kupac ili prodavac(stvarno ne znam nisam nikad slao ***;)).Ako ima jos nesto molim recite..

Hvala na odgovoru

Po meni najbolja i jedina je posta srbije. (mozda zato sto mi je posta odma tu iza coska pa mi nije veliko cimanje;)).
Rasprodao sam svoj stari komp tako,delovi su zavrsili od Subotice do Nisa i ni u jednom slucaju nisam imao problema.Slao sam kao otkupni paket(valjda se tako zove), stim sto ti postarinu odma platis u posti a oni posle naplate od kupca vrednost paketa + postarina. U svim ovim slucajevima paket je stigao kupcu odma sutradan od slanja a meni je postar donosio otkupninu prekosutra.
Po meni tu je jos jedna pogodnost jer u slucaju da postar ne zatkne kupca kod kuce ostavi mu neko obavestenje sa kojim on moze da pokupi taj paket u posti,mislim u roku od 5 dana,sto nije slucaj sa kuriskim sluzbama-za ovo nisam siguran al ispravite me ako gresim.

Za PostEkspres možeš pozvati 011/36-07-607 i njihova služba dolazi po paket.
Ne moraš im odmah ništa plaćati, reci da će poštarinu platiti primalac. Napomeni da je otkupnina u pitanju.
Pošiljka obično stigne sutra, a novac za 2 dana (nekad Ti samo ostave obaveštenje pa podižeš novac u pošti.

U atačmentu je Cenovnik PostEkspres usluga.

Prilozi

• Cenovnik Postekspres usluga.pdf
    104.7 KB · Pregleda: 531
Imaš danas dosta tih kurirskih službi,ali ja sam najčešće koristio city expres i post expres,obe službe su veoma poslovne i ekspeditivne.Nešto ti je povoljniji city (jeftiniji),a telefon im je 011 3093000.

Kakva je procedura prilikom zamene, posto treba da menjam telefon uz odredjenu doplatu?

Hvala everton i Censi mislim da sam skapirao..
Pozdrav

Ako si prodavac, onda idi preko Post Expressa, zato sto najbrze donose lovu.
Ako si kupac, biraj Aks ;), eventualno City/Daily Express, zato sto su najjeftiniji.

Kakva je procedura prilikom zamene, posto treba da menjam telefon uz odredjenu doplatu?

2 nacina.
I: Npr, ako je doplata 20e. On tebi proda/posalje svoj telefon za 100e. I ti onda njemu posaljes svoj telefon i stavis otkupninu 80e.
II: Posalje ti on sa otkupninom 20e, znaci on tebi posalje telefon ti platis postarinu + 20e. Onda ti posaljes svoj telefon njemu i stavis BEZ otkupnine i on plati samo postarinu.

Ili u oba slucajeva ti prvi saljes :), al treba imati poverenja ;).
Ako ima manjka istog, onda prodajte po trzisnoj ceni telefone, on tebi, pa ti njemu minus dogovorena doplata.
Ili ko kome vec doplacuje, u svakom slucaju msm da sam ti objasnio dobro.
A realno i nisam izmislio neku nauku ovim postom :D.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo.... Pa, posaljes paket sa otkupninom i kada paket stigne primaocu on pare za otkup preda kuriru. Pare tom istom kurirskom sluzbom posle dolaze tebi, tj. kurir ih donese tebi na adresu koju navedes.

A postarinu naravno placa kupac :).
To se podrazumeva.

Najjednostavnije - odnesi u bilo koju postu i oni ce te uputiti sta i kako treba da uradis. Trebas znati ime i prezime primaoca, adresu, grad i postanski broj. Odnesi paket fino zapakovan, popuni obrazac i plati odredjenu sumu novca.

A DHL ili Fedex imaju mogucnost dolaska na adresu, pa ako ti je lakse, zovi ih :)

Nazad
Vrh Dno