Šta je novo?

Kako se pravilno sklapa kompjuter?

da li je moguce da su se ljudi, i to iskusni ovde svadjali o redosledu ... totalno nebitno, ako se lepo sastavi ...

Naravno da se niko nije svadjao nego je par ljudi dalo savete kako da se sklopi naravno bilo je razlicitih misljenja oko pojedinih detalja ali uglavnom to je to.

Stvarno je lep osecaj kad sve sam sklopis (naravno uz vasu pomoc), pa sad imam potrebu da jos nesto picnem. Hvala svima na savetima.

Vazno je da to sve funkcionise.
 
bravo placebo !
obrati paznju kada budes menjao kuler na proc( skidao ) da okrenes "nogice"od kulera tako da zarez ( - ) na njima ne gleda vise u proc, ( znaci okreni ih 90 stepeni ) pa tek onda skini kuler
 
Ja bih dodao samo jednu ispravku na gore pomenuti način sastavljanja kompa oko instalacije procesora i hladnjaka:
Dok ti je ploča van kućišta utakni CPU, i tako montiraj cooler. Tako ćeš biti 100% siguran da si sam cooler dobro montirao. Imao sam slučaj kada je jedan lik sam montirao svoj cooler na CPU i kad ga je montirao i uspravio ploču posle par dana cooler je otpao pošto nije bio dobro pričvršćen.
Takođe da bi izbegao lomatanje unutar kućišta moj ti je predlog da sve što možeš (CPU, mem, pa čak i front panel ako ima dovoljno dugačke kablove) utakneš dok ti je ploča van kućišta.

Meni se ovo upravo desilo. Zato preporučujem da procesor i kuler montiraš na ploču PRE stavljanja u kućište da bi proverio da li je kuler dobro montiran(ako ima žabice kao kod intela) da posle ne bi bilo problema. Meni jedna žabica nije uopššte htela da nalegne. Posledica - procesor na 100oC.
 
Cime da skinem zvaku sa procesora i kulera? Acetonom? Da li treba da podignem onaj metalni deo koji pritiska procesor u socket da bih sve lepo ocistio?
 
Poslednja izmena:
Ja sam skidao pamucnom krpicom, vlaznom(NE MOKROM) na jednom kraju i posle obrisao sa drugim suvim krajem.
 
Cime da skinem zvaku sa procesora i kulera? Acetonom? Da li treba da podignem onaj metalni deo koji pritiska procesor u socket da bih sve lepo ocistio?

Najbolje po mom misljenju ide sa medicinskim benzinom ili alkoholom. Ne bi bilo lose da izvadis procesor iz socketa bolje i lakse ces ocistiti CPU i neces rizikovati da ti neka kap ode u socket a i benzin ce lakse i brze ispariti. Jedna napomena nemoj da nakvasis puno krpicu samo malo i polako izmenjas nekoliko krpica i kad vise ne bude sivo ocistio si.

Ja sam skidao pamucnom krpicom, vlaznom(NE MOKROM) na jednom kraju i posle obrisao sa drugim suvim krajem.

Pa gde vodom. Voda se dugo zadrzava na procesoru dok benzin i alkohol brzo isparavaju i svakako su bolja solucija od vode.

Medicinski alkohol se moze uzeti u svakoj apoteci, a za benzin vec treba da imate nekog da vam donese iz neke medicinske ustanove.
 
Žvaku ćeš najlakše skinuti sa vizit kartom.
Prvo sa njom sastružeš sa coolera i CPU-a, a potom recimo toalet papirom (nemoraš ga ni kvasiti), ali samo da je BONI, skineš ostatak. Ako baš hoćeš da ideš do detalja onda uzmi alkohol, poprskaš na toalet papir i onda skineš baš sve.
 
Nazad
Vrh Dno