Šta je novo?

Kako pronaci ukraden auto?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E to sam i ja hteo da pitam, ako se zameni taj OBD priključak na neki nestandardni, jel to njima mnogo otežava da preseku žice i spoje na svoj konektor?

Neko napisao ne kradu manje poznate i popularne marke? Pa sta je Kia? Sve se krade...

Po meni jednostavno, ako pikiraju vas auto tu nema spasa... Sve zastite, blokade koje se stavljaju mogu samo da lopovima otezaju posao da ce im malo, ali bas malo vise trebati vremena da odrade sta su zamislili, ali ne i da spreci...

Ozbiljni lopovi su uvek korak ispred svih mogucih zastita.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Ranije kad sam vozio skuplja kola skidao sam sa njih 5releja i 2 kabla ,cak i sa jednim od tih skinutim auto nikako nije mogao da upali

Poslednje 24 god vlasnik raznoraznih automobila, parkiran uvek u getu i samo jednom '95 su mi digli kasetofon. Glupo mi da pisem marke i starost. Poslednjih 7 godina vozim isti automobil i trazio sam pri kupovini da mi alarm, koji je bio gratis, ne ugradjuju, vec odbiju od cene auta. Nemam nikakvu zastitu jer me boli q i da ga ukradu, iskreno. Ali prvu godinu jeste bila frka, posle sam se pomirio sa sudbinom i shvatio da mi to nije dete, vec parce lima..

A zasto deo? Valjda ugovorenu sumu zar ne?

Pa deo u smislu, procenat koji stoji u ugovoru

Minus amortizacija za starost tih par meseci od kad je kasko potpisan. Mada imaju oni tu raznih fora da zavrnu korisnike. Nadam se da ce od dobijenih para moci da uzme auto slicne starosti. Srećno

Ne mozes da menjas raspored na OBD dzeku, jer su strikno postavljeni, pin 1 i pin 16 su plusevi 4 i 5 su minusi, ostalo su CAN linije, zamisli sta bi se desilo sa dijagnostickim interfejsom u nekom servisu ako bi dosao auto sa okrenutim zicama..
Fora je u pravljenju adaptera, uzmes ovako nesto MXT100XXMBK.main.jpg , preseces svoj OBD na jedan kraj vezes jedan deo ovog kabla, na drugo drugi i ovo ti je bukvalno most.. Jedan deo koji ti je vezan za auto, ostaje na autu a drugi se sakrije negde u autu, evo kako to izgleda 40571.jpg . . Lopov ne sme da rizikuje ubadanje cak i da ima ovakav adapter jer nikad ne zna kakav je raspored zica i vrlo lako moze da ubije svoj alat..

Poslednja izmena:
Ovo je prilično elegantno i jednostavno. Čak ne vidim razlog i zašto rizikovati i drugi deo ostavljati u autu. Može i kući da stoji, eventualno u torbici kad se ide negde dalje od kuće, tipa drugi grad ili odmor. Za lokal može i kući pa ako nedaj bože zatreba, doneće se.

Pa na ovome je 9 pinova samo

Sent from my Z5

Pa na ovome je 9 pinova samo

Sent from my Z5

Toliko i treba 8 ili 9 , govorim o (Peugeot-Citroen) vozilima, 16 pinova postoji ali nisu svi popunjeni.. Evo, ovde se vidi gde ima pinova gde nema.. maxresdefault.jpg

Cak je pozeljno i sakriti i ovaj deo koji se vidi na onoj slici gore, cisto da lopov ne krene da trazi po autu adapter, pa mozda ga i nadje..

Poslednja izmena:
Znaci to je resenje protiv lopova:

1.Kupiti Flashlight Taser

2.Spojiti taser sa OBD konektorom

3.Staviti kameru da snima unutrasnjost kabine vozila i zatim reakcije lopova kada shvati sta je uradio

4.Pre svakog ostavljanja vozila izrecitovati par ocenasa da se lopov ne seti da iskoristi teaser na elektronici naseg auta

Cini mi se da sam procitao lane da je elektricna zastita dozvoljena samo u japanu - struja koja udara lopova poput shocker-a. Svugde u svetu se to vodi kao napad na lopova te bi ste mu snosili ogromne troskove oporavka i slicno, blagodeti ljudskih prava, EU i "civilizovane evrope". Jedna stvar koju ja licno zavidim ovima sto postuju serijat - krao ? ruku na panj.

Brate ja bi mu postavio i zamku za medvede pa kad sedne da mu jajca otfikari, više mu ne bi palo na pamet da pomisli o krađi nečije imovine.

Sent from Yuga

Pošto pričate kako je lavlja kandža prevaziđena, molio bih za neki video koji to dokazuje?

Pa to se skida tečnim azotom valjda, i to prilično brzo koliko je znam..

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Kako se tema "Kako pronaci ukraden auto?" pretvorila u GTA savete?

Ja mislio da je kradja kola u Beogradu postala retka pojava zadnjih 10 godina kad ono........

^ :D

Jos samo da nam objasni kako je u kini krao automobile i to je to

A zato je trazio da mu se objasni sta je zapravo alternator. :D

Nemoj tako,on je to znao pod pojmom generator struje... on ne zna za nase seljacke izraze...

Znaci,rezime:
- ako ti maknu auto u Srbiji,brzo nestaje tj ako imas dobre veze u muriji ili underground odmah reagovati i onda ima neke nade...
- lopovitze ocigledno idu na odmeravanje vozila pre maznjavanja da se upoznaju sa terenom,procena pristupu vozilu i navike vlasnika,menjati parking mesta ili dodatno osigurati garazu
- kod novijih najbolje izmestiti OBD + neka dodatna zastita,kod starijih vaditi akumulator
- ako su se bas nameracili,nema spasa,pre ili kasnije pada...
- Yugo/Stojadin na gas rulz

Ja se izvinjavam - a kako je to moj post GTA style a par strana pre toga ljudi otvoreno govorili o stavljanju trokrakih udica direktno lopovu u guzicu i to u par stotina komada ? Ja sam rekao za shoker koji je neko drugi spomenuo kao resenje PRE mene, dakle to nije dozvoljeno jer se smatra kao da si postavio zamku nekome (iako on de fakto krade tvoj auto) i taj neko posle ima pravo da te tuzi zbog nanosenja povreda ovakvih i onakvih.

Haha nije to zamka :) Ja volim da me shoker razbudi ujutru kad krenem na posao :)

Aaaaaa ti si taj šta posuđuje avte u komšiluku :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno