Da ne zaboravimo i dodirnu povrsinu izmedju hladnjaka i procesora!!!
Odusevio me Optimusov odgovor, pa ga (uz njegovu saglasnost) stavljam kao post
Naravno, ako vam se dopadne NJEGOV odgovor, uplatite 500 din na MOJ ziro-racun [4499-550-845125] da bih proveo bezbrizno leto na havajskim ostrvima.
:wave:
Originally Posted by CoR
U jednom postu si pomenuo da ti je smirglanje kulera pomoglo?
Koja smirgla, sta si smirglao?
Predpostavljam da si 'uglacao' deo koji naleze na procesor
Written by Optimus Prime:
Da smirglanje mi je cak i neocekivano puno pomoglo.Citao sam neke stare postove na benchu i naleteo na ovaj
http://www.benchmark.co.yu/forum/sh...postcount=38.To mi je dalo neke veoma dobr ideje i prionuo sam na rad.Posto nisam imao smirgle razne finoce kao jaksa, upotrebio sam smirgle za drvo posto su one blage i sigurno ne ostecuju bakarno podnozje kulera kakvo je i moje kod tr2-m4.Dakle niposto nemoj koristiti neke ,,tvrde,, smirgle jer ce ti totalno izgrebati kuler i napraviti jos vecu stetu.Da kazem i VAZNU stvar tj. razlog zasto se smirglanjem dobija snizavanje temperature je sto se tako izravnaju sitne(skoro nevidljive) pukotine na donjem telu kulera koji se ponasaju kao neka vrsta ,,vazdusnog cepa,, u kojima se on gomila i zadrzava toplotu sto je naravno lose.E pa smirglanjem se te pukotine ipak poprilicno izravnaju i dobija se barem u mom slucaju 5-7 stepeni nize sto je sigurno vredno truda pogotovo sto on nije veliki i ja sam ceo posao zavrsio za oko 10-15 minuta ocistio sve sa alkoholom(to i ti obavezno uradi) i ako imas stavi termalnu pastu ali u maloj kolicini jer u ovom slucaju mnogo ne znaci i bolje vec gore.Znaci da sumiram:smirgla za drvo se koristi,smirgla se deo koji naleze na procesor(eventualno od bakra)kao sto je kod mene ali isto vazi i za aluminijum) i spretne ruke.Kada budes stavio kuler pod jako svetlo i bude ti se ucinilo da je povrsina dovoljno glatka onda si zavrsio posao.Naravno ako su ti dostupne smirgle razlicitih finoca obavezno ih upotrebi jer ce rezultat biti jos bolji.Nadam se da ce ti ovo biti od pomoci,a ako treba jos nesto pitaj.
P.S Izvini na duzini posta ali sam hteo sve da kazem sto mi je palo napamet pa se to malo oduzilo.
Pozdrav.