Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Imam problem sa dodavanjem Intezine Visa electron debitne kartice na GP, probao sam i preko telefona i preko računara ali neće. Izbacuje mi "Invalid card number" iako sam broj dobro ukucao. Da li je ovo neki opšti problem ili je nešto do mog naloga? Tema je velika pa nisam uspeo da nađem nešto o tome. Da li je za registraciju kartice potrebno da postoje neka novčana sredstva na njoj?

Da, potrebno je da postoje sredstva na kartici, dovoljno je nekoliko eura, jer da bi verifikovali karticu, "naplate" oko 1 eur, pa vrate.

Jel moguće iz eBay aplikacije kupiti nešto bez da se dobije greška: sorry you cannot buy this item with eBay app.
Pokušao sam 6 artikla i ni jedan nije prošao. Koji q onda služi app?

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Jel moguće iz eBay aplikacije kupiti nešto bez da se dobije greška: sorry you cannot buy this item with eBay app.
Pokušao sam 6 artikla i ni jedan nije prošao. Koji q onda služi app?

Tek sad vidim u kojoj temi sam napisao. :-D Molim moderatora da obriše.

Bez problema sam kupovao aplikacije prethodnih godinu i po dana, poslednji put 26. aprila, ali danas šta god hoću da kupim dobijam na računaru 'Invalid payment method' a na telefonu 'purchase currency is not supported' poruku. Ista je kartica, nije istekla, kažem bez problema je ranije prolazila. Je l' neko imao/ima sličnih problema i je l' zna koje je rešenje?

Bez problema sam kupovao aplikacije prethodnih godinu i po dana, poslednji put 26. aprila, ali danas šta god hoću da kupim dobijam na računaru 'Invalid payment method' a na telefonu 'purchase currency is not supported' poruku. Ista je kartica, nije istekla, kažem bez problema je ranije prolazila. Je l' neko imao/ima sličnih problema i je l' zna koje je rešenje?

Kod mene isto. Kartica Visa electron - Banca Intesa, koristim je godinama.

Kod mene isto problem poceo da se desava pre neki dan 'purchase currency is not supported'... U pitanju je strana kartica, koja je funkcionisala super do sada... I jos jedan problem, kad odem na Google Wallet pod stavkom Payment methods kazu "We're experiencing a temporary problem. If the problem persists, report this issue. Reload Report issue" Poslao sam im vec tri zalbe, ali nikakvih odgovora nema... Ne mogu ni da dodam, ni da obrisem karticu sa Google Wallet-a... Sta sad raditi?

Meni nije :( Koja zemlja vama stoji tamo u adresi? Srbija ili...???

Izgleda da je upravo ubačena opcija, pošto nisam ranije primetio - Send gift.

be6aedfda12e143175be8199694ae47b.jpg

Aaaa bogu hvala pa se i setili! Zanima me da li moze sa drugog regiona npr da se posalje gift (primer good lock samsung aplikacija koja kod nas nije podrzana)?

Nije još uvek slanje aplikacija u pitanju (nažalost), već slanje gift kartica (vidi se u pozadini mogućnost izbora vrednosti).

Najzad sam uspeo da promenim adresu sa CS na RS, posle više godina agonije :) Da li je jos nekome ovo pošlo za rukom?

Izgleda da sam i ja uspeo. Sad probao, posle tvog posta....
Sad sam uzeo i free trial na music, ranije nije htelo...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
jedno skroz noob pitanje, stize mi prvi android danas, imam google account, zanima me koji store je najbolje otvoriti, us ili srb ako ga ima i mogu li povezati intesa internet karticu sa google play-om i da normalno kupujem?

hvala, pogledacu ovu temu i uporediti malo sa us store-om jer su mi njega uglavnom preporucili. pazim samo da ne napravim neku pocetnicku gresku u startu pa da posle ne mogu da ispravim jer ne znam nista o androidima...

Ja bih ipak isao na USA store. Ipak tamo imas i njihove komentare i sve popuste, praznici njihovi itd itd. Ne trebaju mi Indijci i njihovi 1* Plz halp mi dis daznt wrk

Lol, kakav su faktor komentari, njih moze procitati i izlogovan? Popusti na USA su isti i na IN - jedino je sve daleko jeftinije, zato sam to i preporucio.

hvala ljudi ali napravio sam acc, mislim da je ipak us, nasao sam sve sto mi treba i za probu sam kupio jednu aplikaciju i proslo je sve bez problema sto mi je najvise i trebalo.

Nisam dugo pratio situaciju:
Jel postoji trenutno neki bezbedan način da se Play Store zaključa na USA?
Znam da je pre postojala mogućnost da Google trajno zaključa nalog na državu u kojoj se uređaj nalazi, jel i sada takva situacija?

Evo ja sam izgleda malo glup za ovo... :d
Hoću da kupim Nova Prime i pošto nisam do sada ništa kupovao sa Play Store hteo sam da podesim načine plaćanja... Međutim kad preko Play Store app odem u "account" pa "Add payment method", aplikacija se isključu, a kad odem preko kompa u podešavanja stoji mi lepo "Add payment method", ali nemam na šta da kliknem. :(

Nisam dugo pratio situaciju:
Jel postoji trenutno neki bezbedan način da se Play Store zaključa na USA?
Znam da je pre postojala mogućnost da Google trajno zaključa nalog na državu u kojoj se uređaj nalazi, jel i sada takva situacija?
Nacin koji je opisan vise puta ovde na forumu ,ja sam 2 god na usa ps i nemam nikakvih problema.

LG

Vrh Dno