Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Malo sam zbunjen odgovorima gore;

Oko 4 meseca uplacujem Apple Care One preko US Paypala koji napravljen sa laznim brojem ali mi je nedavno Paypal samo javio da je taj nalog ugasen.
Koja mi je sad najbolja opcija da nastavim da uplacujem Apple Care One?

Verovatno da napraviš novi PayPal nalog ili nađeš nekog ko ima njihovu karticu i sa njim dogovoriš kako da mu plaćaš, a da njegovu karticu povežeš sa tvojim nalogom. Koliko znam, za sad, za Apple Care One mora da bude validan neki konkretan način plaćanja, PayPal ili kartice.

Samo napomena, ne vredi PayPal nalog sa balance-om, mora biti i kartica na njemu povezana.

Na PP? Meni nije, Visa Gift sa recharge, tif 25$ ne znam gde da potrosim, ponesto hteo da platim sa njom, nigde ne prolazi. A apple gift mozes dodati samo na Apple balance, za iCloud i vec postojece AC+ ugovore, itd..

Ne preko PayPala nego bih probao da je direktno povezem na account, kao sekundarni nacin placanja - trenutno je banovani PayPal prvi nacin..

Preko U.S Paypala mi je radila domaća OTP virtuelna kartica, ni ona neće direktno sada

Kako misliš da direktno dodaš našu karticu na US Apple nalog? Ovo je ako sam dobro shvatio šta pišeš 😃 To nikad nije moglo i, skoro sigurno, nikad neće ni moći da se odradi.

^Pa da, zato je moja sledeca ideja-pitanje bilo da li mogu da povezem virtuelnu US karticu sa https://www.recharge.com/en/us direktno? (a ne preko Paypala jer mi je banovan)

I da li mogu da nastavim Apple Care One pretplatu sa Apple gift karticama?

Ja cu preko Nemacke da aktiviram AC+.
Njihova kartica, pa onda gift (Nemacki) i cao.
Ziveo zenin brat.
Imam druga bauštelica koji je na godinu dana pošao u DE, posle par mjeseci mu otvorili račun u banci tamo i dobio Visa karticu. Preko njega bih mogao uplatiti AC+, ne treba biti njihov državljanin i slično? Prije toga otvorim DE Apple Store, dam njemu kredencijale i on mi kupi kroz browser pretplatu ? Posle se ja logujem, aktiviram pretplatu na telefonu i to je to, plaćao bih mjesečno ? Uz DE nalog može da se regularno koristi i USA (pretpostavljam da najviše aplikacija ima na njemu) ? Pitanje upućeno svima

Imam druga bauštelica koji je na godinu dana pošao u DE, posle par mjeseci mu otvorili račun u banci tamo i dobio Visa karticu. Preko njega bih mogao uplatiti AC+, ne treba biti njihov državljanin i slično? Prije toga otvorim DE Apple Store, dam njemu kredencijale i on mi kupi kroz browser pretplatu ? Posle se ja logujem, aktiviram pretplatu na telefonu i to je to, plaćao bih mjesečno ? Uz DE nalog može da se regularno koristi i USA (pretpostavljam da najviše aplikacija ima na njemu) ? Pitanje upućeno svima

Otvoris DE apple id.
Za AC+ dodas DE karticu i DE adresu > aktiviras AC+
Posle toga dodas iskljucivo DE gift card > namestis da se odavde skidaju pare > DE kartica (od prijatelja) mora da ostane kao backup

Sto se tice US naloga i veceg izbora aplikacija, ja sam otvorio US nalog.
Kada mi je trebao app koji srpski nalog ne vidi, samo prebacim na US nalog - skinem app, i vratim na srpski nalog - app i dalje radi.

Jedina stvar u koju nisam siguran (jer nisam nikada radio do sad) jeste kupovina aplikacija sa US naloga samo sa US gift card...
tj da li moze da se doda samo US gift card bez real US kartice na US nalog i da se plati neka app ?

Da li mogu ja to odraditi odavde sa njegovom karticom ili je bitno da on odradi sa teritorije DE ?

Nije bitan redosljed, mogu recimo otvoriti danas US nalog, koristiti telefon par dana pa onda otvoriti DE nalog i aktivirati AC+ sa DE karticom? Koliko sam skapirao kolegu @Makindzo napuni se DE gift kartica željenim iznosom a DE Visa se stavi kao backup za plaćanje. Pretplata će se obnavljati svakog mjeseca bez potrebe da cimam ovog druga više ?

Nije bitan redosljed, mogu recimo otvoriti danas US nalog, koristiti telefon par dana pa onda otvoriti DE nalog i aktivirati AC+ sa DE karticom? Koliko sam skapirao kolegu @Makindzo napuni se DE gift kartica željenim iznosom a DE Visa se stavi kao backup za plaćanje. Pretplata će se obnavljati svakog mjeseca bez potrebe da cimam ovog druga više ?

Tako je, jedino sto DE Visa mora da ostane kao backup kada se aktivira AC.
Dokle god imas sredstava sa gift kartice Apple ce ti skidati prvo odatle pare, u protivnom skidace sa bekapa.
Imaj u vidu da ako drugar odluci da ugasi taj visa racun da ces morati drugi backap da dodas. Ne znam sta se desava kada bekap vise nije valid a ti imas jos para od gift-a - neka neko da vise detalja ovde...

Meni bi trebao sutra da stigne MBP, a sledece nedelje cu probati da aktiviram AC+.

Jedina stvar u koju nisam siguran (jer nisam nikada radio do sad) jeste kupovina aplikacija sa US naloga samo sa US gift card...
tj da li moze da se doda samo US gift card bez real US kartice na US nalog i da se plati neka app ?
Da, tako vecina i radi sa USA nalogom, nikada ne dodajem karticu, samo USA gift card dodajes. Mozes sve da placas sem novog AC+, za to traze pravu USA karticu.

iCloud placas, aplikacije itd.. I postojeci AC+ takodje (ako si kupio AC+ u radnji pri kupovini uredjaja). Kartica ne treba uopste.

Da, tako vecina i radi sa USA nalogom, nikada ne dodajem karticu, samo USA gift card dodajes. Mozes sve da placas sem novog AC+, za to traze pravu USA karticu.

iCloud placas, aplikacije itd.. I postojeci AC+ takodje (ako si kupio AC+ u radnji pri kupovini uredjaja). Kartica ne treba uopste.
Super!
Hvala za info! 🍻

^Pa da, zato je moja sledeca ideja-pitanje bilo da li mogu da povezem virtuelnu US karticu sa https://www.recharge.com/en/us direktno? (a ne preko Paypala jer mi je banovan)

I da li mogu da nastavim Apple Care One pretplatu sa Apple gift karticama?

Apple Care One ne podržava obnavljanje pretplate skidanjem novca sa Apple accounta? A stanje na Apple accountu dopunjuješ slanjem uplate na Apple gift karticu sa random platne kartice (konkretno srpske)? Tako meni funkcioniše Apple Care+ za telefon, sve se skida sa Apple account-a, tako da se potpuno zaobilazi Paypal i potreba da se ima registrovana US kartica.

edit: Sad sam video komentar kolege @iOS na temi Apple Care One. Izgleda da nije podržano obnavljanje pretplate preko Apple Gift kartice. Tako da zaboravi šta sam gore napisao. Sori.

Može da se desi ako se izloguješ sa jednog naloga da posle na drugom nalogu ne nudi ac+ uopšte. Najbolje od starta uratiti šta je najbitnije pa posle se šaltati sa nalozima kako želiš.

Ovo nisam probao, ali sta ako odes u bilo koju Apple prodavnicu u Evropi i trazis da kupis AC+ za telefon recimo (pod uslovom naravno da imas pravo jos uvek, da nije proslo 60 dana). Da li moze da se plati direkt karticom ili kesom?

Mislim da ovako moze, bez obzira na Apple nalog koji imas. Samo telefon ne sme biti ostecen naravno.

Za nove uređaje, AirPods Pro može, US nalog, a kupljene u Apple prodavnici u Evropi. Dovoljan je bio mail za Apple nalog i samo su dodali na ukupnu cifru za plaćanje karticom. Verujem da je tako i za, uslovno rečeno, polovne uređaje koji se uklapaju u vremenski period u kome je moguća kupovina Apple Care plus plana.

Tako je, jedino sto DE Visa mora da ostane kao backup kada se aktivira AC.
Dokle god imas sredstava sa gift kartice Apple ce ti skidati prvo odatle pare, u protivnom skidace sa bekapa.
Imaj u vidu da ako drugar odluci da ugasi taj visa racun da ces morati drugi backap da dodas. Ne znam sta se desava kada bekap vise nije valid a ti imas jos para od gift-a - neka neko da vise detalja ovde...

Meni bi trebao sutra da stigne MBP, a sledece nedelje cu probati da aktiviram AC+.
On meni šalje gift card kod i ja ga reedimujem na svom DE accountu sa kojim onda aktiviram AC+ ?

Pa ako može i našom karticom, čemu zavrzlama sa DE? Kao bekap payment mora da stoji kartica od Store-a od zemlje gdje je AC+ legalno podržano? Da li u bilo kojoj varijanti mora da stoji bekap njegova kartica jer mi nezgodno čovjeku da tražim podatke o kartici.

Pa ako može i našom karticom, čemu zavrzlama sa DE? Kao bekap payment mora da stoji kartica od Store-a od zemlje gdje je AC+ legalno podržano? Da li u bilo kojoj varijanti mora da stoji bekap njegova kartica jer mi nezgodno čovjeku da tražim podatke o kartici.
Da ali samo za gift card.
Srbija nije eligible zemlja za kupovinu AC+.

Iz tog razloga i postoji ovaj podforum 🙂

Postoji i ova opcija kao sto je Nenad22 napisao - da odes direkt u DE i kupis AC+ ako nije proslo 60 dana.

Ovo nisam probao, ali sta ako odes u bilo koju Apple prodavnicu u Evropi i trazis da kupis AC+ za telefon recimo (pod uslovom naravno da imas pravo jos uvek, da nije proslo 60 dana). Da li moze da se plati direkt karticom ili kesom?

Mislim da ovako moze, bez obzira na Apple nalog koji imas. Samo telefon ne sme biti ostecen naravno.

Negde sam procitao da ponekad Apple dozvoli AC+ coverage cak i kada je proslo 60 dana al' iskljucivo ako je uredjaj u mint stanju. Ovo uzmi sa rezervom.

Ako ti je dobar prijatelj, daj mu podatke za nalog, neka se uloguje u browser i nek plati prvu ratu ako se slaze sa bekapom posle prve rate, a ti posle samo promeni pw.

Ja sam se iz tog razloga i javio, znam da je Balkan isključen što se tiče AC+ pa gledam kako da iskoristim druga koji je u DE ali izgleda nikako da se razumijemo 😀

Da sumiram, mogu i ja da kupim gift DE, bitno je da on sa teritorije DE ga reedemuje na mom accountu (pošalje mi ga direktno na mail naloga) ili on ne mora ništa da radi pak ako mi da njegovu DE karticu gdje ja reedemujem gift card a kao backup stavljam tu njegovu karticu? 🙂 Hoću reći teritorija nije bitna dokle se god VISA poklapa sa podobnom zemljom, tj. gdje je AC+ podržan?

Ja sam se iz tog razloga i javio, znam da je Balkan isključen što se tiče AC+ pa gledam kako da iskoristim druga koji je u DE ali izgleda nikako da se razumijemo 😀

Da sumiram, mogu i ja da kupim gift DE, bitno je da on sa teritorije DE ga reedemuje na mom accountu (pošalje mi ga direktno na mail naloga) ili on ne mora ništa da radi pak ako mi da njegovu DE karticu gdje ja reedemujem gift card a kao backup stavljam tu njegovu karticu? 🙂 Hoću reći teritorija nije bitna dokle se god VISA poklapa sa podobnom zemljom, tj. gdje je AC+ podržan?

Ne mozes sa gift karticom da aktiviras AC 🙂
Za ovo ti treba real DE kartica sa validnom DE adresom.
Tek kada aktiviras AC, onda na mesecnom nivou mozes da placas sa redeem gift karticom - ali real DE kartica mora da stoji kao backup imao/nema dovoljno sredstava sa gift kartice.

Nadam se da ti je sada jasnije. 🙂

Od pre nekoliko meseci mora da postoji validan način plaćanja na Apple nalogu, PayPal te zemlje odakle je i nalog ili kartice iz te zemlje, ako želiš da kupiš Apple care 😃 To je bitno samo za prvu uplatu, posle skida sa balansa koji dopunjavaš gift karticama koje kupiš u aplikaciji na telefonu, Apple store aplikacija. Obavezno proveriš da si i u njoj logovan na taj nemački App store ošto su gift kartice vezane za svaki poseban App Store, mislim za svaku posebnu zemlju gde postoje, nisu univerzalne. Na primer, ako ih kupiš na US Apple Store aplikaciji ili američkom Amazonu, ne možeš da ih ubaciš na tvoj Apple nalog koji je registrovan na drugu državu 😃

Gift kartice možeš ti da kupiš i platiš našom karticom, nije bitna geolokacija 😃 Možš da ih kupiš preko sajta ili njihove već navedene aplikacije, ne treba ti za to njegova kartica 😃 Kad ti dodje kartica na mail, ideš na reedem card i pri tome si ulogovan na nemački, pošto to kupuješ za njega, App Store na telefonu.

Hvala ljudi, sve jasno sada 🙂

• Like
Reagovanja: iOS
Nazad
Vrh Dno