Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li za 17 pro postoji opcija AC+ na tipa GB nalogu? Imam USA nalog i izbacuje mi samo AC+ sa Theft and Loss. Hocu da uplatim na godinu dana, a ne bih bezveze placao vise ako ne moram.

Inace, ne razumem zbog cega se mucite i pravite PP i pokusavate nasim karticama da platite. Jednostavno uplatite novac na gift card, posaljite sebi na mail i reedemujte sa telefona. Ja tako radim zadnjih par godina, uvek sve prolazi.
“Da li za 17 pro postoji opcija AC+ na tipa GB nalogu?” Postoji.

“Inace, ne razumem zbog cega se mucite” Zato što prva uplata više ne prolazi sa “gift card”.

Prilozi

• IMG_0429.jpeg
    IMG_0429.jpeg
    100.4 KB · Pregleda: 53
Nisam znao to. Auu znaci moram sad da se drndam sa paypalom...

Poslednja izmena:
Curice, dječaci, studenti, đaci, milicajci... Da se ne mučimo sa PayPal.

Ovako može da se kupi USA Visa virtual gift card:
1. pokreneš USA VPN.
2. Ideš na recharge.com
3. Kupiš karticu (treba ubaciti USA adresu).
4. Sa kupljenom karticom kupiš AC+ (obavezno koristi USA VPN kad plaćas sa USA Visa virtual gift card) i meni kafu (za to ti ne treba VPN) 🙂 😎.

P.S.
Kartica važi do 2033.
Upravo sam probao ovo, kupio ovu karticu od $25 i probao da aktiviram AC+ preko browsera, izbacuje mi error: "

We’re Sorry​

Sorry, but we are unable to process your request. Please try again later or contact us.
Contact Apple Support"

Ja i dalje ne mogu da nađem način da otkažem ovu pretplatu... Šta god kliknuo bilo gde ne dobijam nikakvu opciju da sa nekim pričam, neki online chat ili šta već. Našao sam neke brojeve telefona, zvao UK i HR i nisam uspeo nikoga da dobijem, najdalje što sam dobacio je da ostavim glasovnu poruku na UK broj, videćemo hoće li mi se neko javiti.

Kad probam da addujem karticu direktno, dobijam ovo
IMG_2036.jpeg

Ja i dalje ne mogu da nađem način da otkažem ovu pretplatu... Šta god kliknuo bilo gde ne dobijam nikakvu opciju da sa nekim pričam, neki online chat ili šta već. Našao sam neke brojeve telefona, zvao UK i HR i nisam uspeo nikoga da dobijem, najdalje što sam dobacio je da ostavim glasovnu poruku na UK broj, videćemo hoće li mi se neko javiti.
A jesi probao da se ulogujes na cloud preko pretrazivaca,ne aplikacija? Tamo mora biti mesto da se procacka.

Upravo sam probao ovo, kupio ovu karticu od $25 i probao da aktiviram AC+ preko browsera, izbacuje mi error: "

We’re Sorry​

Sorry, but we are unable to process your request. Please try again later or contact us.
Contact Apple Support"
Možda nisi video post #1495. VIše ne prolazi ni ta kartica.
Ja sam još uspeo (24.02.2026) da uplatim AC+ sa virtual visa karticom, ali 08.03.2026 već nije radila ta "fora" nažalost...
Neki su uspeli sa USA PYP, ali mene su odmah banovali... kao da igramo Loto.

Nisam ispratio… Iskoristicu onda za nesto drugo ili za AC+ nakon aktivacije ako uopste uspem da aktiviram…

Pošto sam u gužvi sa renoviranjem, ne stižem da mnogo pratim temu.
Ja sam pravio dva PayPal-a oko nove godine. Malom je banovan u roku od skoro neki dan po pravljenju. Ali je uspešno iskoriščen da se ukloni burazerova regularna USA kartica sa naloga. Možda je i to OK, jedno ime na nalogu, drugo na kartici itd...
Drugi nalog, moj, na moju @icloud adresu i dalje radi, na moje ime sve potrebno, Visa gold RF... Uspešno i dalje radi.
Nisam ni znao od obaveza da sam pao na 0,xx USD na balansu. Uredno je za glupavi google one skinuo tih 0,xx sa balansa i dodao ostalo preko Paypal-a do 1,99USD.
Naravno, nakon toga PayPal ostao jedini način plačanja. Dopunio balans sa gift card-om i opet sve kako je bilo, prvo balans, dalje PayPal.
Oba PayPal sam pravio kao što je već pisano, vpn, virtual sms za verifikaciju itd... ima negde malo unazad.

Nađi uputstvo, neko ih je lepo složio koju stranu unazad, napravi PayPal, aktiviraj odmah sa njime i posle kada ti ga banuju nije ti uopšte bitno. Skidaće ti sa balansa. Malom se već evo nekoliko meseci tako uspešno skida sa balansa i pored banovanog PayPal-a.

Koji sajt provereno radi za PP sms verifikaciju? Probao sam par i ne stize nista…

Edit: Nasao al nece da prihvati nasu vozacku sto mi i donekle ima logike

Poslednja izmena:
Uspeo! Morao sam pasos da koristim da bi me verifikovali. Nakon toga sam povezao Intesinu Visa karticu i bez problema uplatio AC+ za celu godinu. Skapirao sam da telefon sigurno necu menjati pre februara/marta sledece godine pa mi se na godinu dana vise isplati.

Inace sve odradjeno preko Safarija uz VPN, nisam instalirao PP aplikaciju.

Možeš zbog svih koje zanima ova tema da napišeš kako si uspeo, koji sajt, kako nisi išao preko otvaranja PayPal, za šta treba pasoš, kod kakve verifikacije, da li misliš na neku virtuelnu američku karticu na koju si povezao Intesinu karticu 😃

Uspeo sam da otkažem AC+, našao sam neki broj da zovem, prvo zvao Hr, pitali me gde sam bio kad sam aktivirao AC 🙂 ja rekoh u USA, kaže morate zvati njih, mogu da vas prebacim ali nisu još radili. Posle sam zvao USA broj, trebalo mi je nekih 40min na telefonu sa njima ali su završili na kraju, uradiće I refund za ovu godinu. Zvao sam da Viber out, iskoristio free trial. Eto da znate ako se nekome desi, moguće je rešiti. Traže vam samo agreement number kada je uplaćena polisa, valjda da bi dokazali da je vaš uređaj.

Možeš zbog svih koje zanima ova tema da napišeš kako si uspeo, koji sajt, kako nisi išao preko otvaranja PayPal, za šta treba pasoš, kod kakve verifikacije, da li misliš na neku virtuelnu američku karticu na koju si povezao Intesinu karticu 😃
Pa mislio sam da sam dovoljno jasno napisao sta sam uradio al ajde opet cu. Morao sam da otvorim PayPal naravno, nego sam isao preko Safarija, ne preko njihove aplikacije. Uglavnom, evo step by step:

-Posto imam US nalog, skinuo sam SurfShark VPN i konektovao se na NYC
-Nakon toga sam otvorio PayPal preko Safarija, registrovao se i verifikovao sa pasosem jer mi vozacku nije prihvatao nekoliko puta
-Za SMS verifikaciju sam koristio ovaj sajt: https://www.textverified.com/free
-Nakon sto je PayPal bio verifikovan, povezao sam Intesinu Visa karticu onu najobicniju koja ide uz svaki paket
-Nakon povezivanja kartice, otisao sam da kupim AC+, izabrao PayPal, ulogovao se i to je to, pare su skinute sa kartice i AC+ je aktiviran
-Napominjem da je sve radjeno preko telefona i browsera, u mom slucaju Safari, nisam koristio PayPal aplikaciju

Ako nekome treba ona Visa Prepaid kartica koja je uzeta preko Recharge.com, neka se javi na PM pa da se dogovorimo. Uplatio sam $25 ne znajuci da ne mogu da je koristim za aktivaciju pa mi je sad visak jer sam uplatio AC+ za godinu dana.

Da sačekamo ipak i vidimo šta će biti sa tvojim nalogom:
Poruka u temi "Kako kupiti Apple Care +"
https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/post-7690176

Šalu na stranu, mada nije šala, javi ako se i tebi ovo dogodi.

Ja za MB pro koji sam skoro kupio nisam hteo da se cimam oko toga jer nikada nijedan laptop nisam razbio, pa računam da neću ni ovaj. Za telefone, sat i iPad regularno uplaćujem, a pretplatu sam počeo odavno (pre ovog novog pravila).

Koliko vidim on je koristio PayPal koji nije na njegovo ime. Al ajde videcemo. Nadam se da nece doci do toga

Pokusavao sam da vratim nalog preko support-a zvao telefonom, povezali se i na moj telefon. Pa otvoren novi slucaj, ali zavlacenje samo, kazu to je to trajna zabrana zbog krsenja pravila koriscenja. Ja onda trazim da istraze i da hocu neki konkretan razlog i sta da uradim da vratim nalog. Dalje pa me prosledili nekim tehnicarima, pa oni istrazuju. Kucaju gledaju pola sata, stalno neka pitanja. Sve otvoreno govorim sta sam radio (ja sam i bio u USA kada sam otvorio nalog davno, ali nemam karticu, pa sam preko prijeteljevog PP-a uplatio AC+)

Uglavnom sam se zeznuo - ovo je automatska stvar, sistem je verovatno video nesto sumnjivo, da li dodavanje gift Visa kartice ili placanje preko tudjeg PayPal-a ili koriscenje VPN-a. nesto od toga.

Tako da moram novi AppleId, pa cu paziti. Sta mi savetujete, ja sam navikao na USA nalog, da li se moze otvoriti sada bez kartice i samo apple gift kartice da koristim za iCloud ili bolje nas nalog, sta gubim tada?

Nego imam par pitanja ako neko moze dati savet za kreiranje novog AppleId:

1. Da li da otvorim USA/Serbia nalog, koja je mana naseg naloga?
2. Sta da radim sa brojem telefona koji je na starom Apple nalogu. mogu nekako li da ga skloniti pa koristiti na novom nalogu posto nemam drugi?
3. Sta da uradim sa starim Apple nalogom, da li mogu osloboditi tu email adresu da mi posle bude primarna opet nekako za iMessages, negde pise da posle 30 dana se oslobadja itd...?
4. Na sta da obratim paznju da ne izgubim nesto, recimo keychain ceo bi trebao ostati, slike, sve sto imam lokalno sinhronizovano sve na Macbook-u.

Poslednja izmena:
Razlika je što naš nema neke Google aplikacije i više ih je generalno na američkom. Na srpskom nmaš Apple TV, ako te zanima
Možeš isti telefon da koristiš za two factor authentication.
Ako nije kompletan nalog blokiran, i možeš da pristupiš tvom, kako se nekad zvao, Apple ID nalogu, a sad je, terminološki, Apple Account, onda pokušaj da zameniš glavnu email adresu. Ne mogu da garantujem, ali probaj svakako.
Da bi sve zadržao, što je na telefonu, kad napraviš novi, preko kompa, izloguj se sa telefona i idi na opciju da kopija svega ostane na telefonu, uloguj se na novi, uključi sync za sve što uobičajeno radiš, napravi backup i trebao bi da si miran.
Posle se izloguj i sa MBP i loguj na novi nalog.

-Nakon toga sam otvorio PayPal preko Safarija, registrovao se i verifikovao sa pasosem jer mi vozacku nije prihvatao nekoliko puta
Ja ovog dela ne mogu da se setim, da je tražio bilo šta od dokumenata.
Mada jedino ako nije u pitanju potvrda identiteta. I dalje mi stoji da potvrdim, ali ja sam mislio da mi za to treba neki USA dokument.

Razlika je što naš nema neke Google aplikacije i više ih je generalno na američkom. Na srpskom nmaš Apple TV, ako te zanima
Možeš isti telefon da koristiš za two factor authentication.
Ako nije kompletan nalog blokiran, i možeš da pristupiš tvom, kako se nekad zvao, Apple ID nalogu, a sad je, terminološki, Apple Account, onda pokušaj da zameniš glavnu email adresu. Ne mogu da garantujem, ali probaj svakako.
Da bi sve zadržao, što je na telefonu, kad napraviš novi, preko kompa, izloguj se sa telefona i idi na opciju da kopija svega ostane na telefonu, uloguj se na novi, uključi sync za sve što uobičajeno radiš, napravi backup i trebao bi da si miran.
Posle se izloguj i sa MBP i loguj na novi nalog.
Hvala da. USA cu ponovo onda, i gift kartice, to je bezbedno.

Ima par caka, da bi sve ostalo. Promenio sam email, telefon, kopirao iCloud drive, sreca sve slike/muzika su mi na laptopu svakako lokalno. Mislim da ce sve ostati kao sto je bilo. Za 30 dana cu mozda moci da vratim i isti email.

Malo cimanja ali sta da se radi.

• Like
Reagovanja: iOS
Ja ovog dela ne mogu da se setim, da je tražio bilo šta od dokumenata.
Mada jedino ako nije u pitanju potvrda identiteta. I dalje mi stoji da potvrdim, ali ja sam mislio da mi za to treba neki USA dokument.
Mislim da za otvaranje bilo kog naloga gde postoji transfer novca kroz banku mora da se uploaduje dokument inace bi bilo ko mogao da otvara naloge na bilo cije ime i pere lovu.

@Nenad22 Posle koliko dana nakon uplate su ti blokirali nalog?

Sve to sam radio u roku od nedelju dana, pa ne znam koji je tacno uzrok. Ali posle neka 2-3 dana od placanja AC+ sa PP-om sam primetio da ne mogu da update-jem neku aplikaciju. Verovatno je to bio okidac.

Tako da ne znam tacno ali u toku te nedelje. Dosta brzo.

Mislim da za otvaranje bilo kog naloga gde postoji transfer novca kroz banku mora da se uploaduje dokument inace bi bilo ko mogao da otvara naloge na bilo cije ime i pere lovu.

@Nenad22 Posle koliko dana nakon uplate su ti blokirali nalog?
Vidiš meni nije tražio a otvorena su dva naloga od kojih jedan i dalje radi normalno. Meni je pasoš istekao malo pre NG, vozačku nisam obnavljao neku godinu a ličnu mislim da ne bi prihvatili. Tako da sigurno nisam unosio dokumenta.
Ako si regularno otvorio paypal, kao što si i pisao ne bi trebalo da imaš problema. Banovaće eventualno samo paypal. Malom je banovan, mislim da nije prošlo sedam dana. Sve ostalo netaknuto.

ja sam takodje u januaru otvarao PP zbog uklanjanja kartice sa kojom je placen ac + nije mi trazio nikakva dokumenta...vpn+sms virtual broj ubacena rajfajzen virtuon kartica...
pre 15 ak dana sam ulazio u PP i dalje je aktivan

Nisam stigao da ispratim celu temu, vidim da su ljudi uglavnom pravili US naloge da bi kupili AC+, meni je nalog na indijskom vec godinama i nikada nisam kupovao AC+ ali sada za iPhone 17 Pro Max bih kupio, 1000rs mesecno kosta ili 11k za godinu dana, dopunjujem nalog preko gift kartice, da li ce priznati u Srbiji AC+ ako se nesto desi?

Poslednja izmena:
Priznace se ali ne moze vise prvi put da se kupi preko gift kartice, mora kartica ili PP.

Za AC+ sa USA nalogom, najbezbednije uzeti odmah ako se nov uredjaj kupuje iz AppStore-a. Ostale metode vise ne diram, samo gift kartice 🙂.

Ja sam sve namestio na novi Apple nalog, bilo jos malo egzibicija. Uplasio se, sve uradim, odem na update uplikacije, ono poruka opet "account is locked". Ali samo mora da se obrise aplikacija i instalira ponovo jer pamti nalog sa kog je instalirana. Jedino cu videti da li mogu da vratim stari email za primary posle 30 dana. Ovaj zakljucan nalog necu ni brisati.

Ja cu preko Nemacke da aktiviram AC+.
Njihova kartica, pa onda gift (Nemacki) i cao.
Ziveo zenin brat.

Da li mogu da AirPods aktiviram na bratovom nemačkom nalogu i da ga onda prebacim na svoj bez problema? Prebacio bih generalno svoj nalog na Nemačku sa USA ali je problem što neću moći da kupim opet AppleCare za telefon...

Da li mogu da AirPods aktiviram na bratovom nemačkom nalogu i da ga onda prebacim na svoj bez problema? Prebacio bih generalno svoj nalog na Nemačku sa USA ali je problem što neću moći da kupim opet AppleCare za telefon...
ja koliko sam razumeo svu ovu peripetiju - nije bitno sa kog naloga je aktiviran AC+, ti mozes da koristis bilo koji drugi nalog na pokrivenom uredjaju.
Jedino payment ako se zezne na AC+ nalogu, onda moze da se iskljuci.

Ja cu da napravim germany apple id samo za AC, a onda bih koristio USA, koji vec imam zbog opcije da mi se prikazuje telefon na MBP.

Nazad
Vrh Dno