Pozdrav svima.
Uspeh nekako nakon dva dana muke i dosta gresaka da kupim AppleCare+ za svoj MacBook Pro M4. Na kraju je ispalo lakse nego sto sam mislio, posebno kada znas sta radis. Evo koji su bili moji koraci, updatovano za Jun 2025. pa mozda nekom pomogne.
1) Izlogovao sam se sa svog pravog Apple Account-a na MacBook-u.
2) Napravio sam novi Apple Account specificno za potrebe kupovine AppleCare-a direktno iz MacBook interfejsa.
On je po defaultu stavio da je region Srbija, verovatno na osnovu unesenog srpskog mobilnog telefona, a mozda i lokacije uredjaja.
3) Otisao sam na Apple Account (
https://account.apple.com/account/manage/section/information)
Ovde sam kliknuo na Country/Region ->> Change country or region i promenio na US. Uneso sam podatke koji imaju smisla, nasao sam na netu neku validnu adresu u CA.
Kao payment method sam stavio None jer nisam uspeo da dodam karticu a ni da povezem PayPal. Citajuci prethodne komentare racunam ovo je ocekivano jer je PayPal za Serbiju.
4) Na Amazonu sam kupio Apple Gift Card za $15 dolara koristeci Email kao delivery opciju.
Ovde je bilo bitno da izaberem US kao shipping adresu. Koristio sam isti ZIP code kao i u koraku 3. Platio sam nasom karticom bez problema.
Gift card mi je stigao na email u Roku od 5 minuta.
5) Na MacBook-u sam otvorio App Store I isao na Redeem Gift Card.
Nakon ovoga imao sam novac na svom Apple nalogu.
6) Na MacBook-u sam isa System Settings ->> General ->> Apple Care and Warranty
Tu sam video svoj uredjaj i pisalo je da je moguce kupiti AppleCare+. Kliknuo sam na to i pratio uputstva. Izabrao sam mesecnu pretplatu od $9.99
Napravio sam porudzbinu, trazio mi je TouchID i nakon toga je proces kupovine uspesno bio zavrsen.
7) Izlogovao sam se sa novog Apple Account-a i ulogovao sa svojim pravim nalogom koji je za Srbiju. AppleCare+ je i dalje uredno bio validan.
Jedino sto mi preostaje je da napunim drugi Apple nalog novcem kako bi svakog meseca mogao da mi skine $9.99. Ovo planiram da uradim tako sto cu da kupim jos neku Gift karticu.