Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Za prethodni air plaćen AC+ karticom, sad neće da prođe. Gledam da kupim sad gift card, nisam do sada pa ću možda postaviti smešna pitanja, ne zamerite. Apple nalog (jedan jedini) je na Delaware. Da li je bolje/lošije kupiti preko amazona? Da li da kupim sa naloga koji je vezan za apple nalog (ženin [email protected]), ili je bolje sa mog naloga, a da šaljem na njen mejl? Kupujem gift card od 100$, nema poreza u Delaware-u. Kad dođe vreme kupim još jedan, sam će se skinuti?

Ako je bolje sa apple store aplikacije na MBP, moram pogledati kako to izgleda, nemam predstavu, ali ista pitanja ostaju. Ona ima jedan nalog, da li može sa tog naloga da kupi i pošalje samoj sebi taj gift card?

EDIT: Kada kupim, stigne na mejl pretpostavljam da je dobila gift card, šta dalje? Kako se redeem-uje? Kada to uradim, na checkout će mi ponuditi opciju da platim iz nekog balansa? Pošto sve otvaram sa svog laptopa, trenutno vidim samo opciju da platim karticom, pretpostavljam da ću morati sa njenog laptopa sve da radim?

Da li je bolje/lošije kupiti preko amazona?

Kupiš gde ti je lakše i nebitno je, a lakše je, ako imaš iPhone, da probaš iz Apple Store aplikacije.

Da li da kupim sa naloga koji je vezan za apple nalog (ženin [email protected]), ili je bolje sa mog naloga, a da šaljem na njen mejl?

Kupi sa onog sa koga želiš, takođe je nebitno, važno je da imaš pristup mail-u na koji šaljeđ gift card.

Kad dođe vreme kupim još jedan, sam će se skinuti?

Da, ako imaš sredstava, mada je, nekad, za Mac bilo da se plati odjednom ukupna cena, nisam siguran kako je sad i da li su to menjali.

Ako je bolje sa apple store aplikacije na MBP, moram pogledati kako to izgleda

Nemaš Apple Store aplikaciju na Mac App Store-u. Apple Store je za iOS i to radiš sa telefona, a sa MBP ideš na Sajt i tako možeš da kupiš-

Ona ima jedan nalog, da li može sa tog naloga da kupi i pošalje samoj sebi taj gift card?

Može, šalje tebi na mail, može ko god hoćeš da ti kupi i pošalje.

Kada kupim, stigne na mejl pretpostavljam da je dobila gift card, šta dalje? Kako se redeem-uje?

Otvoriš mail i klikneš na reedem i to je cela filozofija.

If you received a gift card by email​

To redeem a gift card that someone emailed to you, open the email and tap or click the Redeem Now button.

https://support.apple.com/en-us/118242

Kada to uradim, na checkout će mi ponuditi opciju da platim iz nekog balansa?

Taj deo nisam siguran. Ako imaš iPhone,možeš da uđeš u Settings, tvoj Apple ID, nađeš Mac koji je na tvom nalogu i klikneš na AppleCare$Warranty

Pošto sve otvaram sa svog laptopa, trenutno vidim samo opciju da platim karticom, pretpostavljam da ću morati sa njenog laptopa sve da radim?

Mislim da to ne menja situaciju, ako ga kupuješ sa drugog računara, ideš na web sajt i buy Apple Care, tražiće ti da se loguješ sa tvojim Apple ID nalogom.

Ako imaš nekog u US, najlakše je da ti on to odradi, a ti mu prebaciš pare, ako ne bude htelo preko gif kartice.

Sačekaj da ovo još eventualno dopuni neko ko je u skorije vreme kupovao Apple Care plan za Mac 😃

Nemamo iPhone, samo ovaj laptop. Onda ću iz browser-a probati pa javljam je li uspelo.

Lakše ti je da prvo kupiš iPhone 😁

Šalim se naravno, progledaš kad vidiš kako je lepo uvezan njihov ekosistem 😃

Nije isključeno, ako/kad budem menjao telefon, brinu me malo komentari koje čitam šta se sve ne može uraditi a šta sam smatrao za normalno. Verujem da bih se na kraju navikao, tako da možda i uradim to.

• Like
Reagovanja: iOS
Za prethodni air plaćen AC+ karticom, sad neće da prođe. Gledam da kupim sad gift card, nisam do sada pa ću možda postaviti smešna pitanja, ne zamerite. Apple nalog (jedan jedini) je na Delaware. Da li je bolje/lošije kupiti preko amazona? Da li da kupim sa naloga koji je vezan za apple nalog (ženin [email protected]), ili je bolje sa mog naloga, a da šaljem na njen mejl? Kupujem gift card od 100$, nema poreza u Delaware-u. Kad dođe vreme kupim još jedan, sam će se skinuti?

Ako je bolje sa apple store aplikacije na MBP, moram pogledati kako to izgleda, nemam predstavu, ali ista pitanja ostaju. Ona ima jedan nalog, da li može sa tog naloga da kupi i pošalje samoj sebi taj gift card?

EDIT: Kada kupim, stigne na mejl pretpostavljam da je dobila gift card, šta dalje? Kako se redeem-uje? Kada to uradim, na checkout će mi ponuditi opciju da platim iz nekog balansa? Pošto sve otvaram sa svog laptopa, trenutno vidim samo opciju da platim karticom, pretpostavljam da ću morati sa njenog laptopa sve da radim?
Ja sam uzeo preko amazona, gift card od 100$ plaćeno karticom toliko, kartica je na ženu i njen amazon nalog [email protected] sam koristio i poslao na svoj na koji mi je AC+

Može da se pošalje i Djokoviću, ako možeš da otvoriš taj mai, potpuno je nebitno na koji mail i sa čijeg naloga se kupuje 😃
To sa Amazonom bi imalo pravog smisla kad bi mogli da kupimo 100$ gift card kad je kod njih na popustu za 85$, ali ne može odavde 😁

Evo da napišem rezultat, stvarno je maksimalno jednostavan proces. Stigne mail, klikneš na link i autorizuješ se na apple nalog i doda ti se na balans (iako to nisam ni uspeo da vidim). Onda kroz settings idem na apple care, ispiše mi cenu i ideš na buy, ne traži nikakav način plaćanja, sam iskoristi sredstva koja imaš. Za minut se sve odradi.

• Like
Reagovanja: iOS
Odlicno i neka te lepo služi i da što pre kupiš i odgovarajući telefon 😃

Nazad
Vrh Dno