Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Nemam odavno PayPal. Zaboravio sam da li zbog provizije ili čega ga ne koristim više koliko je to odavno bilo.
Pa ništa ni ovde drugo ne radim osim što ukucam tri broja.

Preko Apple Store kupih Gift Card by Mail. Nisam sve gledao, isporuka ide na adresu a ne na mail sada?
Ima li način da stopiram da se ne šalje, provalih tek kada su mi poslali kod za praćenje UPS, adresa naravno neka u USA.
Kako sada kupiti sa Apple store da stigne na mail?

Označiš da ti pošalju na mail adresu. Radi taj deo najnormalnije.

Sticajem okolnosti sam zaboravio da kupim gift card i dobio sam mail da je cancelovana usluga, sad ima novca na accountu ima li nade da se odglavi usluga.

Ideš preko Apple Store aplikacije 😃

099.jpg

Ovo i jeste preko Apple Store app na telefonu. Jesi li ti pokušao dalje od tog ekrana da izabereš i kupiš?
Može li još neko da proba?

Ovo i jeste preko Apple Store app na telefonu. Jesi li ti pokušao dalje od tog ekrana da izabereš i kupiš?
Može li još neko da proba?

Odaberi email i radi sigurnno, kupio prošli mesec i redovno godinama, na ovaj način, dokupljujem gift kartice.

To je to. Hvala.

Ima li neko ideju kako da se traži povrat za onu moju prvu glupost?
Ne može preko njihove stranice jer se to ne vidi u delu gde su pretplate, a čat uživo naći da podrškom nema šanse da nađem.

Pozovi besplatno podršku na Viber +18002752273 iako mislim da nisu oko toga saradljivi. Vredi pokušati. Bilo bi najlakše da nađeš nekog ko zna nekog, uobičajeno u našem narodu, ko tamo živi i da mu pošalju na njegovu adresu i on ti izdiktira broj.
Računaj vremensku razliku i zoveš u njihovo radno vreme.

Imam američki USA nalog i na njega vezan USA PayPal. Tako plaćam Apple Care+ za telefon i sat. Kako sam prethodno kupovao: odem na apple.com i nađem stranicu za apple care plus, izaberem uređaj koji želim, unesem serijski broj i platim normalno srpskom karticom. Posle toga, sa uređaja za koji sam kupio care+ uparim kupovinu sa weba sa svojim američkim nalogom i nastavi posle toga svakog meseca da mi skida pare sa paypal-a američkog i to je to.

Pre par dana sam kupio ipad i probao da uradim istu stvar, ali sad kad god dođem do poslednjeg koraka, izbaci mi na webu grešku, nešto otprilike, 'we're unable to process your request'. Nema veze da li probam godišnju ili mesečnu opciju da uzmem. Ono što vidim da je drugačije jeste da sad prilikom kupovine (na webu) traži log in na nalog, a pre to nije bio slučaj.

Probao sam i da sa samog ipada kupim preko Apple store aplikacije, nudi mi sve normalno, ali kad izaberem uređaj koji želim (momenat kad me prebaci iz Apple store app u settings), vrti par trenutaka i kaže 'something went wrong'. Ovo sve radim dok sam logovan u USA nalog u sekciji settings > ime > Media & Purchases dok mi je glavni nalog i dalje srpski. Da li možda zbog toga odbija? Da li treba na celom uređaju da se ulogujem samo na USA nalog? Deluje mi to kao dosta cimanja jer bih onda morao da skidam ipad sa FindMy srpskog naloga jer je već vezan za njega, itd.

Vidim da ste pisali na prethodnim stranama da treba gift kartica, ali npr meni uopšte u Apple Store app ne nudi kupovinu gift kartice, a i ne znam kako bi prošlo kad mi nikad i ne dopusti da dođem do koraka u kom mogu zapravo da izaberem payment method za kupovinu (pričam o situaciji kad to radim sa samog uređaja, ne sa weba). Takođe, u Apple store app me po defaultu loguje na sprski nalog, nemam opciju da se logujem sa drugim, jedino što mogu jeste da izaberem da je lokacija USA.

Koliko te shvatam, ti i dalje imaš srpski nalog na telefonu čim te loguje na njega u okviru Apple Store, ne mislim na App Store, aplikaciju. Logično je da ti ni ne nudi gift kartice pošto ne postoje za srpski Apple Store. Izloguj se sa srpskog Apple naloga, logično isključi Find My, deset sekundi posla, i sa srpskog Apple Store, restaruj telefon, loguj se na tvoj američki nalog i onda idi na kupovinu.

Samo da javim da je prošlo na keca kad sam se na nivou celog iPada izlogovao sa srpskog i ulogovao na USA nalog. Odmah sam na vrhu settings dobio info da imam još 57 dana da dodam Care+, izabrao godišnji plan (pošto tako štedim dva meseca) i naplatio mi kroz PayPal tako da nisam morao ni gift kartice da kupujem, a ni da koristim Apple Store app, što je super. Hvala na pomoći!

Cao ljudi. Imam macbook. Pokusavam da platim apple care.

Napravio sam amazon account da bi kupio apple gift card, ali kada sam pokusao da dodam karticu, amazon me je odbio. Pitao sam drugara da on kupi umesto mene posto je vrlo moguce do moje drage OTP banke, pa je pokusao i on. Kada je porucio gift card odbili su ga jer mu se podaci sa kartice ne slazu sa adresom sa kartice.

Ispravite me ako sam gresim, ali da bi mogao da aktiviram gift card na US apple nalogu, moram na amazonu takodje da imam US adresu, jel tako? Pokusao sam i da dodam karticu direktno na US apple nalog koji bi mi sluzio za apple care, ali naravno nije radilo.

Takodje pokusao sam da napravio paypal da preko njega platim, ali iz nekih magicnih razloga ne daje mi da napravim nalog uopste. Odustao sam vec, ne mogu da drndam 4 sata za glupost.

Vidim da dosta ljudi pise da se preko APPLE store-a moze kupiti gift card. Ovaj store ne postoji na macu, vec samo preko weba. Ovde mi ne dozvoljava da kupim gift card nikako.

Jel sam ja lud?

Preko kojih sajtova su najeftinije us gift cards a da nije amazon jer mi tamo ne prolazi kartica ni yettel ni raiffaisen kao ni na apple store iako je americki nalog sa americkom adresom i brojem telefona nekog hotela.

A sto ne kupujete preko Apple-ovog sajta direktno? Evo ja sam upravo porucio gift card na sajtu, stigao mi na mail, redemovao direktno na moj nalog i to je to.

A sto ne kupujete preko Apple-ovog sajta direktno? Evo ja sam upravo porucio gift card na sajtu, stigao mi na mail, redemovao direktno na moj nalog i to je to.

Meni to, kao sto sam vec napisao, ne radi. Sumnjam na 2 razloga.
Prvi je to sto na sajtu nudi listu od 10ak drzava, medju kojima naravno nije srbija. A kada unesem karticu kojoj adresa nije amerika, uk ili koja vec od ponudjenih zemalja, on odbija.
Drugi razlog je, sto je mozda i vise verovatno, to sto sam u OTP banci, a vidjao sam da su ljudi vec pisali da OTP iz nekog razloga blokira placanje kod apple-a.

A evo i da kazem da sam uspeo da kupim gift card, aktiviram na US nalogu i kupim apple care tako sto sam gift card kupio preko amazona. Adresa pri narucivanju i placanju je svuda bila za srbiju, ali dozvoljava ti na kraju da aktiviras na US apple nalogu.

Na Apple sajtu svakako ne stavljaš billing adresu, iako si označio da šalju na mail, da je srpska već US adresa koja ti je vezana za nalog ili google pretraga i neka adresa u gradu i državi gde se ne plaća dodatni porez.
OTP blokira transakcije ka Apple sajtu i moraš da ih pozoveš i tražiš da rivremeno skinu tu zabranu dok obaviš transakciju.

IMG_9415.png

Pozdrav ljudi, dobio sam od brata AirPods Pro 2 tip C, kupio ih je prošle godine u Francuskoj i uplatio AC+. Izgubio je kutijicu i meni poklonio sluške, a ja sam na Ebay u Americi nasao drugu original kutijicu za 35$ u super stanju i kupio je. Sad me zanima, posto na telefonu mi piše da im AC+, čudi me da traje ovoliko dugo s obzirom da je prošle godine kupio slušalice (na koliko godina se može odjednom uplatiti posto znam da je za telefon 2 godine - brat se ne seća na koliko je uplatio, samo zna da je platio AC+) i da li sad meni AC+ važi i za ovu kutijicu ili samo za one dve slušalice? Ako neko ima iskustva s tim da mi kaže. Hvala puno :)

Neće važiti...
Treba prvo da kupiš kutijicu od Apple (109 EUR), pa će važiti i za kutijicu i za one dve slušalice.
(Ako neko nađe kutijicu može da kupi i slušalice...

Screenshot 2025-05-30 at 20.18.04.png)

Neće važiti...
Treba prvo da kupiš kutijicu od Apple (109 EUR), pa će važiti i za kutijicu i za one dve slušalice.
(Ako neko nađe kutijicu može da kupi i slušalice...

Pogledajte prilog 494189)
Hvala na odgovoru. Jel moguće onda da i ova kutijica ima AC+ posto mi piše u settings ovo sto se vidi na screenshotu? Ali mi je čudno jer piše da traje bas dugo pa mi nije bas jasno…?

Hvala na odgovoru. Jel moguće onda da i ova kutijica ima AC+ posto mi piše u settings ovo sto se vidi na screenshotu? Ali mi je čudno jer piše da traje bas dugo pa mi nije bas jasno…?
Pročitaj serijski broj sa kutijice i ubaci ga na sajt : https://checkcoverage.apple.com/?locale=en_US

Ali ako ti na "telefonu" piše... trebalo bi i da ta kutijica ima AC+.
Samo da znaš: (meni su tako rekli u servisu pre 2 godine. iStyle Mađarska). Serijski brojevi su povezani sa kutijice i slušalice. Primer: ako neko nađe kutijicu na ulici i stim "kutijicom" uspe da kupi "jeftinije" slušalice, ti kasnije nećes moći da zameniš tvoje slušalice. (A poneked mogu i tražiti i račun pre zamene)

Kako pronaći serijski broj: https://support.apple.com/hr-hr/108041#:~:text=With AirPods 2, 3, and,printed on the case lid.

Nadam se da sam bio jasan, jer je to malo komplikovano...

Pročitaj serijski broj sa kutijice i ubaci ga na sajt : https://checkcoverage.apple.com/?locale=en_US

Ali ako ti na "telefonu" piše... trebalo bi i da ta kutijica ima AC+.
Samo da znaš: (meni su tako rekli u servisu pre 2 godine. iStyle Mađarska). Serijski brojevi su povezani sa kutijice i slušalice. Primer: ako neko nađe kutijicu na ulici i stim "kutijicom" uspe da kupi "jeftinije" slušalice, ti kasnije nećes moći da zameniš tvoje slušalice. (A poneked mogu i tražiti i račun pre zamene)

Kako pronaći serijski broj: https://support.apple.com/hr-hr/108041#:~:text=With AirPods 2, 3, and,printed on the case lid.

Nadam se da sam bio jasan, jer je to malo komplikovano...
Pa eno stavio sam gore screenshot. Medjutim piše da AC+ vazi do 4.7.2027 sto deluje prosto nemoguce jer koliko ja znam AC+ može da se uplati max 2 godine unapred? Proverio sam da li je kutijica original i definitivno jeste. Pa mi sad tek ništa nije jasno.

Pa eno stavio sam gore screenshot. Medjutim piše da AC+ vazi do 4.7.2027 sto deluje prosto nemoguce jer koliko ja znam AC+ može da se uplati max 2 godine unapred? Proverio sam da li je kutijica original i definitivno jeste. Pa mi sad tek ništa nije jasno.
Ne znam šta da ti kažem... na sajtu piše da je AirPods kupljen u maju 2025 godine. Stvarno je čudno/neverovatno...

IMG_1934.jpeg

Ne znam šta da ti kažem... na sajtu piše da je AirPods kupljen u maju 2025 godine. Stvarno je čudno/neverovatno...

Pogledajte prilog 494304
Da kutijicu nisam kupio u Americi na Ebay i da nisam proverio da sve odgovara originalu, bio bih 100% siguran da je neka Kineska šala u pitanju… Ovako tri upitnika iznad glave ostaju…

Preko kojih sajtova su najeftinije us gift cards a da nije amazon jer mi tamo ne prolazi kartica ni yettel ni raiffaisen kao ni na apple store iako je americki nalog sa americkom adresom i brojem telefona nekog hotela.
Evo ja bas juce kupio gift card na americkom amazonu sa nasom Raiffeisen Visa Virtuon karticom bez ikakvih problema. Kupovao sam i ranije na isti nacin, samo mi je sada izbacio notifikaciju kao da ne mogu da mi posalju posto je adresa u Srbiji (tako mi stoji od kad sam pre xy godina registrovao Amazon account i do sada to nije bio problem) pa sam samo izabrao ZIP Code u USA i to je to... Aktivirao iliti sto bi rekli redeemovao :D karticu na telefonu (imam samo US nalog) i sve ok.

Pa ni ne šalju fizičke kartice a koliko znam ni ostale varijante na naloge u Srbiji.
Kako ti je uspevalo preko Amazona ne znam, tako nikad nisam kupovao. Šta god sam gledao i poručivao da burazer donese iz USA na Amazonu, morao sam prvo da se prebacim na USA nalog sa USA adresom. Tek onda ima na stanju, vidi se cena i opcija kupovine. Bar moje dosadašnje iskustvo u vezi stvari koje se ne šalju za Srbiju (Kindle npr.). Zašto im je nešto ovako a nešto onako stvarno nisam pametan.
Upravo sam malom poslao Gift card preko Apple Store aplikacije. E-mail na E-mail. Raiffaisen visa. Ukucao samo security kod jer ga ne držim sačuvanog na nalogu. Prošlo posle deset minuta.
Moj nalog za kupovinu je USA, mislim na e-mail adresu naloga. Njegov nalog da primi je USA, takođe mislim na e-mail adresu na koju šaljem.
Nikad nijedan problem već godinama. Jednostavno rečeno, ispoštujem uslove da je to stvar koja funkcioniše ako si amerikanac, odnosno e-mail, telefon i adresa naloga su američki kod svih za AC+.

Ipak je prošla yettel kartica na amazonu, morao sam da im šaljem izvod iz banke i sliku kartice zadnjih 8 brojeva. Da li apple skida automatski sa balansa za apple care pretplatu ili?

Skida automatski čim imaš dovoljno na tvom nalogu.

Nazad
Vrh Dno