Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Hm, kada odem na App Store, Subscriptions, tu mi je Apple Care+ I skida mi sa App Store balansa. Nisam siguran za Apple Watch kako ide, preko telefona sam uzeo AC+ iz settings, i za Macbook iz settings. BIrao sam da sa balansa skine. Imam US nalog, i samo gift kartice ubacujem.

Ne znam za Apple Watch. Pogledaj temu unazad, nije da ima 100 strana :) Imaš i temu za Apple Watch.
Za slušalice znam da ne može odavde (bar mislim da sigurno ne može), kupio burazer u USA sa uključenim AC+.
Na osnovu nekoliko telefona i tableta što smo aktivirali. Pošto ti je prošao AC+ za telefon, onda ne bi trebalo da postoji smetnja da skine sa balansa za aktivaciju ako je sat na tom nalogu. Vidim da i za njega može mesečno pa ne bi trebalo da postoji problem (za slušalice mora odjednom npr.). Ako ti neko ne pomogne u međuvremenu, vidi da kontaktiraš support.
Inače, sam skida sa balansa na datum naplate. Može i da se zakasni koliko mi je poznato ali nisam čačkao mečku.
Apple pay i wallet su povezani. Ja sa Visa RF preko Apple Store aplikacije kupujem gift card za dopunu balansa. Povuče karticu sam prilikom kupovine. Sledeći mesec dopunjujem pa ću da proverim, ali trebalo bi da i dalje sve funkcioniše čim si dopunio balans. Iskreno i ne znam da li je moguće nešto kupiti sa našim karticama osim giftova.
Sa tim balansom ne kupuješ ništa, samo za skida pretplate koje imaš sa njega i i možeš da kupiš aplikacije u App Store.

Ne znam za Apple Watch. Pogledaj temu unazad, nije da ima 100 strana :) Imaš i temu za Apple Watch.
Za slušalice znam da ne može odavde (bar mislim da sigurno ne može), kupio burazer u USA sa uključenim AC+.
Na osnovu nekoliko telefona i tableta što smo aktivirali. Pošto ti je prošao AC+ za telefon, onda ne bi trebalo da postoji smetnja da skine sa balansa za aktivaciju ako je sat na tom nalogu. Vidim da i za njega može mesečno pa ne bi trebalo da postoji problem (za slušalice mora odjednom npr.). Ako ti neko ne pomogne u međuvremenu, vidi da kontaktiraš support.
Inače, sam skida sa balansa na datum naplate. Može i da se zakasni koliko mi je poznato ali nisam čačkao mečku.
Apple pay i wallet su povezani. Ja sa Visa RF preko Apple Store aplikacije kupujem gift card za dopunu balansa. Povuče karticu sam prilikom kupovine. Sledeći mesec dopunjujem pa ću da proverim, ali trebalo bi da i dalje sve funkcioniše čim si dopunio balans. Iskreno i ne znam da li je moguće nešto kupiti sa našim karticama osim giftova.
Sa tim balansom ne kupuješ ništa, samo za skida pretplate koje imaš sa njega i i možeš da kupiš aplikacije u App Store.
Evo ja sam primer da nije htelo da skida balans pa sam morao dodati nasu karticu i uspeo, skida mesecno 10$ a streca pa sam bio samo 10$ gift uzeo jer i ne mogu nista sa njim.

U stvari, posto je na drugom nalogu taj balans mogu li kupiti app/pretplatu i koristiti je iako se prebacim nazad na glavni?

To sam uradio i na nalogu mi stoji da je dopunjen sa 25$, ali kako da kupim ap+ sa tim novcem jer nemam opciju, ima samo kartica i peypal. Probao sam sa apple pay, ali ne dozvoljava jer je SRB master card. Izgleda da su blokirali nase kartice, jer sam do skoro kupovao sa nasom Visom.
Uspeo sam :) ... Za sve koji se nađu u sličnom problemu (da apple ne prihvata naše kartice). Prijava na US nalog (telefon), apple watch uparite sa telefonom koji je na US nalogu (obavezno proverite da li je app store povezan na US nalog, mene je to zezalo dok nisam video). Kada se prijavite ako imate sredstava na računu idete samo na aktivaciju apple care + za sat ili telefon (čak sam rešio i problem sa Finish Setup), ako je nemate sredstava na računu kupite gift card i redeem (ja sam kupio gift card na KP jer nije htelo da mi prihvati karticu za kupovinu zvaničnom apple sajtu). Hvala svima na pomoći :)

Mnoge domace banke blokiraju kupovinu na apple.com nasim karticama. Npr. za OTP banku, mora da se pozove banka da privremeno odblokiraju da bi moglo da se plati.

Kakve gluposti

Evo ja sam primer da nije htelo da skida balans pa sam morao dodati nasu karticu i uspeo, skida mesecno 10$ a streca pa sam bio samo 10$ gift uzeo jer i ne mogu nista sa njim.

U stvari, posto je na drugom nalogu taj balans mogu li kupiti app/pretplatu i koristiti je iako se prebacim nazad na glavni?
Zbunjen sam gde je šta i na kom nalogu. Nema tu neke filozofije, mora da bude balans na nalogu sa koga i treba da se skine, ili na kom je aktiviran.
Kartica je u mom slučaju dodata radi korišćenja Apple pay usluge. Apple store aplikacija je vidi u wallet-u pa pita da li hoću tu karticu da koristim. Na samom nalogu nemam sredstvo plaćanja, bez toga je napravljen nalog.
Možeš šta hoćeš. Imam i srpski nalog pored USA naloga. Prebaciš se samo u App Store na taj nalog gde ti je balans, kupiš šta želiš i vratiš ga na koji god ti odgovara. Sve je potpuno funkcionalno i prisutno. Npr. SkyShowtime aplikacija nema na USA ako se ne varam, razne google nemaš na našem... Bile su jeftine pretplate za iCLoud u Turskoj pa eto razloga da napraviš i turski ako treba....
APP STORE aplikacija kupuješ aplikacije i šta ti još treba i koristiš na telefonu bez obzira na kom si posle nalogu. Tu već nešto može sa karticama ali koristim balans pa ne znam.
APPLE STORE aplikacija, u mom slučaju, najlakši način za kupovinu gift card-a. Mislim da ništa drugo ni ne može da se kupi na njoj sa našom karticom.
Cela poenta ove je da samo u USA (i još nekim zemljama, da sad ne komplikujem) možeš da kupiš AC+. Zato i pravimo taj USA nalog. Posle možeš i na tunguzijskom da držiš telefon ali je bitno da na USA nalogu imaš dovoljno sredstva da skine lovu za AC+.

Može li kod nas da se uzme apple care za novi MacBook? Nalog mi je US. Pre nekoliko godina sam uspeo da uzmem tako što je bio neki sajt za generisanje US virtuelnih visa jednokratnih kartica (paywithmoon) i to je radilo super, medjutim taj sajt je prestao to da radi, pa me zanima šta je sad način. Apple balance lako mogu da napunim gift cardovima ali ne znam da li može da se uzme apple care, videh po netu da uglavnom može da se produži a da početna kupovina mora karticom.

Poslednja izmena:
Nesto se izgleda promenilo sa kupovinom Apple Care kod nas. Uzeo sam novi iPhone i kreirao namenski USA iCloud za Apple Care da ne bih koristio primarni. Medjutim nikako ne prolazi ona inicijalna kupovina, ako se ne varam neko se vec zalio na istu stvar, da mu nakon ukucavanja kartice dobijam konstantno ovaj ekran:

1732308666569.png

Promeni takođe region na US na telefonu :)

@iOS Na koji tacno region mislis? Ovo sam radio preko kompa, a probao sam sad i preko telefona posle par dana i ista stvar.

Telefon mora da bude na USA nalogu. Settings/tvoje ime i mora da piše ispod email adresa naloga koji si napravio u USA.
Ako nije na toj adresi izloguj se skroz dole i prijavi se sa tom adresom.
Meni nije prošla kartica pri inicajlnoj kupovini ali skinuto mi sa balansa koji je dopunjen preko gift card. Bar nisam upoznat da sada može sa našom karticom, mada sam proletos zadnji put aktivirao za iPad preko gift. Kartica naša je prilično davno probana (kupuju se sa njom svo vreme gift card bez problema).

Pozdrav!

Da li je i dalje kupovina AC+ za AirPods moguća samo USA karticama, ili može da prođe sa Gift Cardom?

Ja se izvinjavam, možda je i bilo odgovora na slično pitanje, a da nisam vidio.

Pre par dana sam aktivirao AC+ za Apple Watch (to mi je 5. uređaj na AC+).
Samo sam se prebacio na USA nalog u AppStore i odradio aktivaciju kroz Settings app telefona (tek u toj kombinaciji prikazuje mogućnost aktivacije AC+ za nov uređaj).
Nije tražilo da platim prvu "ratu" za sat karticom, povukao je od sredstava iz Wallet-a i aktivirao. Nije bilo potrebe da prebacujem glavni nalog telefona na USA nalog.

Moje iskustvo kaže da AC+ traži karticu kod aktivacije prvog osiguranja za prvi uređaj na nalogu, posle toga svaki naredni se može aktivirati sredstvima iz wallet-a.

• Like
Reagovanja: iOS
@iOS Na koji tacno region mislis? Ovo sam radio preko kompa, a probao sam sad i preko telefona posle par dana i ista stvar.

Mislio sam na telefonu, Settings/General/Language & Region :)

Pozdrav!

Da li je i dalje kupovina AC+ za AirPods moguća samo USA karticama, ili može da prođe sa Gift Cardom?

Ja se izvinjavam, možda je i bilo odgovora na slično pitanje, a da nisam vidio.

Iskreno nisam siguran, odavno nisam to pokušavao :)

Proslo je kroz settings od telefona, ali sam morao da se ulogujem na taj novi iCloud koji sam hteo da koristim, no bitno je da procedura u dalje radi 😄

Pozdrav svima!
Treba mi pomoć oko aktivacije applecare+. Nikada nisam imao iphone i resio sam da uzmem sebi jedan i kupio sam iphone16 pro u americi. Posle mesec dana mi je ispao i smrskalo mu se zadnje staklo poprilicno kao i kamera. Nije mi dobro, ovlas sam citao komentare na ovom forumu tkd nista ne znam. Imam americku karticu pnc pretpostavljam da to olaksava dosta ali nmp proceduru. Kad udjem u settings-general-applecare&warranty nema mi applecare+ samo mi pise limited warranty. Telefon je kupljen 7 oktobra a aktiviran prvi put 7-10 dana nakon kupovine. Upomoc

Samo promeni region na usa na ssmom telefonu i pojavice se apple care da kupis

Bas cu i ja da se zezam za par dana sa ovime.Gledam da uzmem jednu 13-ticu preko a1 pri obnovi uo posto je pala cena kao sekundarni uredjaj pa bih uplatio AC+ za njega
znaci pravim novi nalog na usa sa nekom drzavom gde nema poreza i dodajem tu adresu kao i neki broj telefona a normalno verifikujem srpskim brojem koliko sam shvatio i ubacujem gift kartice na njega

Upravo tako, osim ako već imaš neki američki nalog.

Upravo tako, osim ako već imaš neki američki nalog.
Proslo je tako samo sto nisam uspeo da kupim srpskom karticom gift card
Nije prosla ni Visa od Raifajzena kao ni Mastercard od mts banke pa sam morao 15$ da uzmem sa provizijom preko posrednika.Cak ni preko apple store nije htelo da posalje giftcard na mail i ako sam stavio drugu mejl adresu za svaki slucaj

Možeš bez provizije da kupiš preko Amazona i pošalju na mail.

Nešto nisi kako treba uradio oko naloga ili ti je blokada od strane banke za inostrana plaćanja (pisalo se o tome ali nisam imao tih problema). Ne znam kako je sada, ali kada sam pravio nalog, bila je preporuka da se pravi bez opcije platne kartice. To mi je i dalje prazno polje.
Skoro sam uzeo samom sebi na isti mail, RF visa, preko Apple Store aplikacije.
Meni je to i dalje ubedljivo najlakši način ako si ulogovan u aplikaciji na tom USA nalogu. Povlači podatke sa USA naloga (adresa, fiksni telefon od ne znam ni kog hotela...), broj kartice iz Wallet-a (ukucam samo security, tako sam namerno podesio) i kome šaljem iz imenika. Bukvalno za sekund pošto imaš opciju da sačuvaš kupovinu gift card u aplikaciji.

Nešto nisi kako treba uradio oko naloga ili ti je blokada od strane banke za inostrana plaćanja (pisalo se o tome ali nisam imao tih problema). Ne znam kako je sada, ali kada sam pravio nalog, bila je preporuka da se pravi bez opcije platne kartice. To mi je i dalje prazno polje.
Skoro sam uzeo samom sebi na isti mail, RF visa, preko Apple Store aplikacije.
Meni je to i dalje ubedljivo najlakši način ako si ulogovan u aplikaciji na tom USA nalogu. Povlači podatke sa USA naloga (adresa, fiksni telefon od ne znam ni kog hotela...), broj kartice iz Wallet-a (ukucam samo security, tako sam namerno podesio) i kome šaljem iz imenika. Bukvalno za sekund pošto imaš opciju da sačuvaš kupovinu gift card u aplikaciji.
Bez kartice je uradjen nalog svakako.Kad je prosao gift kard po aktivaciji izlogovao sam se iz app store i vratio na primarni.Posto koristim i turski acc koji dopunjujem preko gift kartica.Inace dok je bio taj us samo logovan isto nije htelo da prodje preko app store a probao sam i mastercard od raif takodje i nije htelo.Probacu bas sledeci mesec hoce li da prodje ako nece uzimacu preko amazona hvala na preporuci @iOS da ne placam proviziju ovde me je preko posrednika oko 16 i nesto $ izasla gift card od 15$
Pozdrav

Pozdrav ekipo. Uzeo sam iPhone 16 Pro i pitanje koje se logicno namece.. da li se isplati i u kom slucaju uzeti apple care + ?

Isplati se...... Ne isplati se.....

Nazad
Vrh Dno