Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

vazi dok god placas

Znači ide dalje onda, hvala. I čini mi se da su tako nekako promenjeni uslovi ali nisam bio siguran.
Mala nasledila od braće pa da ne mislim mnogo :)

Produžili su pre nekoliko godina da može da nastavi da se plaća i duže od dve godine 😃

Ne, Raiffeisen kartica. Nisam ja gift karticama. Procitaj ceo moj post ponovo.

Produžili su pre nekoliko godina da može da nastavi da se plaća i duže od dve godine 😃
Nesto razmisljam, sta posle npr 5 godina razbije se telefon, a oni nemaju zamenski isti takav npr iP11 ili iP12? Daju koji imaju ili moras da doplacujes?

Nisam siguran šta bi bilo u tom slučaju 😃 Baš davno sam čitao da su nekom dali novii model pošto nije bilo više prethodnog modela i odnosilo se na iPad, ali ovo suviše zvuči kao rekla-kazala izjava pošto ne mogu ni da se setim gde je to pisalo 😃

Kod nas bi kupili polovan na KP pa ti dali, samo da ti ne daju nov telefon trenutne generacije. :)
Jeftnije im bi bilo svakako. Kad dodje pravi Apple Store i njihov servis, tad cemo imati sve cari Apple-a koji se nudi po inostranstvu.

Posto vidim da svi imaju neku svoju pricu i nacin, da li moze neko ovde u crtama da napise tacno kako sta ide, tipa:
-otvoris us nalog
-dodas grad Minesotu
-ili neko rece ovde Turska je najjeftinija

Znaci molim vas neko u crtama nek napise i da svi furamo taj princip bez 1001 poruke u nedogled. Hvala.

Za turke ne znam, nemam. Ali, AC+ prodaju amerikanci, ne znam da li je još negde u prodaji, ne pratim.
Kakvu to svako svoju priču svi furaju? Svi isto rade samo što imaju problema da pročitaju ili shvate neke stvari.
Za telefon, ostalo ne znam.
Napravi nalog na USA. Imaš na netu generatore adresa i broja telefona (fiksnog) za države gde nema TAX, iliti porez. Kod mene je Oregon, neki random hotel.
EDIT: NEMOJ da unosiš kartice, načine plaćanja i slično, bar sam ja tako pročitao kada sam pravio nalog. Idi na opciju bez kartica.
To završi i nstaliraj Apple Store aplikaciju ako je nemaš.
Iz Apple store kupi gift card za koliko hoćeš, sa mail-a na mail. Ne znam da li može sa jednog na isti, pošto kupujem za klince pa šaljem na njihove.
Bitno je da bude cifra preko mesčne pretplate u najkraćim crtama kad već nije ništa jasno :) Tu koristim našu Visa Rajfajzen karticu, pošto uplaćujem za tri telefona, obično uzmem po 50 dolara. Imaš tamo u aplikaciji plaćanje karticom kada dođeš do čekiranja.
Stiže ti mail. Uradiš aktiviranje ili kako već ti bude pisalo. Vidiš da imaš dolare na balansu.
Odeš u podešavanja i aktiviraš AC+.
Dalje samo paziš da imaš dovoljno sredstava kada je naplata (ponavljaš kupovinu gift card sa mail-a na mail). I naravno, ne otkazuješ pretplatu ako baš ne želiš da je otkažeš.

Ako ovo ne umeš da odradiš, idi plati nekom da ti uslužno odradi.
Naloge koristi posle za koju god zemlju želiš. Meni je stalno na USA. Totalno je nebitno koji nalog korištiš za dalju preplatu AC+, skida se samo i produžava.

Meni tako nije htelo da prodje sa istog maila i rekao sam neću više da se cimam, svakako imam 3 mail-a gde mogu da šaljem.

Update

Napravio sam nalog na us i sve namjestio, otišao da kupim apple care preko sajta ali na checkout nema opcije da mi skine sa balansa, stoji samo credit or debit card. Kako mogu da izaberem da mi skine sa gift kartice koju sam uzeo ?

Da li si redemovao gift karticu i da li si išao na ono gde nije uračunat gubitak ili krađa telefona 😃

Idi da kupiš preko telefona Settings/General/About i klikni na Apple Care plus deo.

Da li si redemovao gift karticu i da li si išao na ono gde nije uračunat gubitak ili krađa telefona 😃

Idi da kupiš preko telefona Settings/General/About i klikni na Apple Care plus deo.
Nisam jos reedemovao, hoce li mi se pokazati neka opcija da skine sa ballanca kad reedemujem ?

Kupiš gift card, redemuješ kod i tek ti je onda na (balance) računu, kako bi drugačije mogao da povuče sredstva kad nisu još uvek na računu 😃

Settings/General/About/Coverage

A kako proveriti da li jos uvek mozes uplatiti ako je tel polovan?

Bukvalno napisano iznad 😃

A kako kupite gift card direktno od Applea?

Možeš preko sajta

https://www.apple.com/shop/gift-cards

Još lakše je da skineš na telefonu Apple Store aplikaciju

https://apps.apple.com/us/app/apple-store/id375380948

i u njoj kupiš gift card. Tad, ako imaš instaliran Apple Pay, na check out delu označiš da hoćeš da platiš na taj način i ne moraš da unosiš podatke o registraiconoj adresi za tvoj Apple ID nalog. Jedino je važno da imaš novac na toj kartici. Šalješ sebi na mail adresu.

Možeš preko sajta

i u njoj kupiš gift card. Tad, ako imaš instaliran Apple Pay, na check out delu označiš da hoćeš da platiš na taj način i ne moraš da unosiš podatke o registraiconoj adresi za tvoj Apple ID nalog. Jedino je važno da imaš novac na toj kartici. Šalješ sebi na mail adresu.
Pokušao više puta i preko stranice i preko app Apple Store, svaki put me obaveštava "This payment method cannot be used in this Store". Raiffesien Mastercard

Pozovi banku, najnormalnije se kupuje njihovom Visa karticom, a za OTP banku mora da se zove da ukinu privremenu blokadu plaćanja ka Apple sajtu.

Nadam se da praviš razliku u plaćanju na ovaj način kako sam ti opisao, naročito preko aplikacije i Apple Pay sistema, i pokušaja da dodaš našu karticu na tvoj Apple ID nalog. To ne možeš ako ti je američki nalog, možeš samo da kupuješ na pomenuti način.

Bukvalno napisano iznad 😃

Možeš preko sajta

Ok ovde vidim da mi je tel u garanciji i da imam tel podrsku, kad udjem u apple suport i ulogujem se vidim uredjaj i? Nigde nista ne vidim za apple care da se pominje?

ako ne vidis, istekao je period u kom moze da se aktivira

Ako se neko bude dvoumio da li da uzme AC+. Telefon pokvasen i crko, odobrili zamenu za nov uredjaj👍

Macola, da. Cekam na odogovr od proslog utorka, danas javili.
IMG_0080.jpeg

Poslednja izmena:
Tako je i meni bilo. Stvarno ne znam sta bih radio da imam telefon druge marke koji nema osiguranje.

Tu se diče sa nekim IP rating-om, a ono telefoni umeju da propuste vodu.

Jbt, moracu onda za sledeci iPhone da uzmem ovo, odem na more, potopim, eto ga novi, vakum, na oglas, dodas sicu uzmem najnoviji i u krug. :D

Ne pokusavajte ovo kod kuce. :p

Tako je i meni bilo. Stvarno ne znam sta bih radio da imam telefon druge marke koji nema osiguranje.

Tu se diče sa nekim IP rating-om, a ono telefoni umeju da propuste vodu.
I bas je smesna cifra namesecnom nivou. Kad sam na kratko preso na 23u bilo je bas cimanje… Ceka se bese oko 20ak dana?

Nazad
Vrh Dno