Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Ne treba ti US broj telefona, ne treba ti ni VPN, nalog se vrlo jednostavno pravi. Ova tema se nalazi u podforumu o mobilnim telefonima, pa zato ljudi mahom o tome pričaju, ali dosta ljudi uplaćuje i za macbook. Bilo je par iskustava u M1 temi ako se ne varam.
Nalog se pretpostavljam pravi na novom uredjaju? Naci cu nekoga u US sa karticom, al je l u tom slucaju moram njegovu drzavu da izaberem ili moze i neka druga, npr. Florida.

Bilo je nekad*
Mozes sa nasom karticom slobodno, uzeo ja AC pre 2 godine, prosle godine se automatski obnovio.
Isprati neki tutorijal i to je to.

al je l u tom slucaju moram njegovu drzavu da izaberem ili moze i neka druga,

Možeš bilo koju i biraj onu gde se ne plaća porez, bez taksi pri kupovini (Deleware, Minnesota recimo).

Mozes sa nasom karticom slobodno, uzeo ja AC pre 2 godine, prosle godine se automatski obnovio.
Isprati neki tutorijal i to je to.

To važi za iPhone, da li si siguran za Mac poošto ni drugar nije pre dve godine mogao da plati ni gift ni našom karticom 😃
Inače, za Mac je bilo da naplati u celini i nije bilo produžavanja dodatnim ratama.

Evo transakcije, u pitanju je Raiffeisen iRačun i Visa kartica.

Da, u celini je plaćeno kao što može da se vidi. Za rate već ne znam, nisam ni pokušavao.

PS: Za otkazivanje ima neke komplikacije... 😂

Prilozi

• IMG_0989.jpeg
    IMG_0989.jpeg
    39.8 KB · Pregleda: 125
  • Like
Reagovanja: iOS
Odlično ako može za MacBook, znam iz ličnog iskustva da nije moglo našim karticama 😃

Edit: Ovo je godišnja pretplata, kako mi deluje po ceni.

Izgleda da se nešto promenilo, nisam mogao kao pre godinu dana da pošaljem gift preko app store-a, tj. ne prolazi mi ni PP kojim sam plaćao, ni naša kartica.
Na kraju sam kupio preko offgamers sajta, izašlo me $51.58 za $50 što je OK.
1687605767391.png

Nisam se setio, možda sam mogao i preko Amazona (imam US nalog) da platim bez fee-a.

Izabrao sam mesečne rate AC+ $9.99, mnogo mi je bilo da sada platim za 2 godine (nudilo mi je i to).

Koja je fora sa ovim? Neko reče da se ovo ne naplaćuje ili nisam razumeo…

Prilozi

• IMG_3619.jpeg
    IMG_3619.jpeg
    27.8 KB · Pregleda: 106
Ovde se ne plaća, a u zemlji preko čijeg Store-a si kupio se plaća.

Pitanje - imam AC+ i razbio sam staklo pozadi. Telefon radi normalno. Da li ovo pokriva AC+? Zato sto je problem vise kozmetičke prirode

Pitanje - imam AC+ i razbio sam staklo pozadi. Telefon radi normalno. Da li ovo pokriva AC+? Zato sto je problem vise kozmetičke prirode
Zovni pitaj macolu, istyle nemoj da ti je tesko. Po meni bi trebalo da pokriva

Pokriva naravno, ali ako je kozmetske prirode, najveća verovatnoća je da to u našem ovašćenom servisu neće menjati.
Najčešće ni u Apple Store-u neće na šrvo pitanje da menjaju delove na kojima je oštećenje kozmetske prirode, ali se kod njih češće uspeva sa dodatnim zahtevima i oni imau mnogo veća ovlašćenja nego bilo koji ovašćeni servis.
Svakako te ništa ne košta da pitaš kod njih.

Pozdrav svima !

Prije par dana sam kupio novi Macbook Air, i htio bih da kupim Apple Care+ za njega, imaju dvije opcije
  • $64.99 na godišnjem nivou
  • $179 jednokratno
Meni bi više odgovarala ova prva opcija, pa sad imam pitanje da li je moguće da kupim to i kako to mogu uraditi iz Crne Gore ?

Postoji li mogućnost da prebacim region apple naloga sa CG na usa pa preko gift kartice da kupim i plaćam na godišnjem nivou ?
Mogu li sa gift karticom ili kako ?

Probao sam preko sajta sa već sačuvanom Visa karticom ali je ta opcija siva i traži mi da unesem neku drugu karticu. Može pomoć ?

Stavi region na hrvatsku ili usa i probaj sa tom karticom

Upravo pričao sa apple supportom i agent mi kaže da ne postoji mogućnost da kupim apple care preko gift carda za bilo koju zemlju, već apple care može da se uzme samo u zemlji gdje je kupljen lap top ili ti za koju je zemlju isporučen, što faktički znači da ja nemam nikakve mogućnosti da kupim apple care + a uredno prodaju svoje uređaje u zemljama gdje nemaju podrške za apple care + 😂...

Šta mi je sad činiti ?

Pa naravno da nemas. Napravis nalog na USA, ubacis gift kartu i upaltis sebi. Tako je oduvek bilo i bice.
Sa nasim karticama i regionima mozes samo da kupujes cloud, to znam, a za aplikacije nisam siguran.

Meni ne na iPhonu srpski region, adresa, kartica intese i skida svaki mesec pretplatu za cloud. Apple Care mi nikada nije ni ponudio ja mislim, ili mozda jeste u pocetku dok opcija za to nije nestala..

Pa trebalo bi da ima objašnjeno negde u temi. Ja iskreno ne znam za laptotpove.
Ima sedam strana pa nije baš neka muka pročitati, pisalo je i u temi za macbook.

Napraviš USA ID nalog, vidi malo na netu kao se radi, kako generisati adresu, koju državu izabrati zbog poreza...
Mislim da se ni slučajno ne unosi kartica (nisam odavno to radio). Kupiš direktno sa apple gift card preko email adrese (ti kupiš samom sebi), aktiviraš, pokaže se na računu... To radiš sa našim karticama. Recimo meni prolazi Rajfajzen visa. Pazi da uplaćuješ gift na taj email na kome je USA nalog, pošto nije mnogo toga jasno kod tebe kako stvari stoje :)
Onda klikni kupi AC+ i trebalo bi da se aktivira.

Onda vrati nalog na koju zemlju hoćeš, samo dopuni opet preko gift karte kada bude trebalo.
Ovo radi za mesečne uplate AC+, godišnji nisam imao prilike da probam. Slušalice su kupljene u USA pa je odmah tamo uplaćen AC+.
Kažem opet da nisam siguran ali mislim da sam čitao na forumu da su ljudi to uspevali da aktiviraju odavde.

Upravo pričao sa apple supportom i agent mi kaže da ne postoji mogućnost da kupim apple care preko gift carda za bilo koju zemlju, već apple care može da se uzme samo u zemlji gdje je kupljen lap top ili ti za koju je zemlju isporučen, što faktički znači da ja nemam nikakve mogućnosti da kupim apple care + a uredno prodaju svoje uređaje u zemljama gdje nemaju podrške za apple care + 😂...

Šta mi je sad činiti ?

Pročitaj odavde i videćeš da su promenili kako može da se kupi za Mac. Pre nije moglo osim da ti daš nekom pare i da taj sa američkom karticom uplati. Od skorije su očigledno promenili i funkcioniše.

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-6#post-6912014

Ovde imaš napisanu poptvrdu od člana @scylla da je on skorije tako kupio.

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-7#post-6912431

Od ovog ne može konkretnije 😃

Sve jasno. Samo još jedno pitanje, da li mogu svoj već postojeći apple id promijeniti na us adresu i sve to popuniti i tako kupiti ili moram da napravim novi i pri pravljenju da podesim na us da bude ?

Sve jasno. Samo još jedno pitanje, da li mogu svoj već postojeći apple id promijeniti na us adresu i sve to popuniti i tako kupiti ili moram da napravim novi i pri pravljenju da podesim na us da bude ?
Možeš postojeći account promeniti na US. App Store -> ime u gornjem desnom uglu -> Region -> US

Nekad to nije moglo bez dodavanja kartice, onda je moglo sa gift karicama, onda su opet menjali i tako. Možeš da pokušaš zato što te ništa ne košta ili, najlakše, napraviš novi US nalog.

Nema na čemu i sad polako pročitaj ovo što smo ti rekli da pogledaš i napiši ovde iskustvo koje posle može mnogo da koristi nekom sledećem članu koji bude zainteresovan za istu kupovinu 😃

Napomena.
Placam godisnji AC+ za Mac jos od 11.2021. Raiffeisen Visa karticom. Medjtim posto je US nalog, kartica nije povezana na nalog neko je samo placen godisnji AC+ i godisnje automatski skida taj iznos. Medjutim jos tad mi je stigao mail da zavrsim Payment Setup kako bi povezao AC sa Apple ID i sam payment kako bi mogao lakse da menjam nacin na koji placam i slicno. Medjutim ne uspevam da povezem, pretpostavljam jer nemam paymend method do kraja povezan na US nalog, nemam karticu povezanu.

Zbog toga ne mogu ni da cancelujem pretplatu, barem preko sajta/App Storea.
Nisam hteo da se bakcem s tim jer je AC+ uredan, jer sam verovatno trebao da se cimam sa supportom, mrzelo me a i AC vazi, nisam hteo da ga prekinem za ove 2 godine.
Ja sam tad pratio neko upustvo sa isrbija valjda.

Verovatno mora da se cima support i da se menja nacin placanja, da bude preko balancea (i gift cardova).

PS: Tako da bih preporucio opciju na rate, preko balancea, ako moze.

Poslednja izmena:
Medjutim ne uspevam da povezem, pretpostavljam jer nemam paymend method do kraja povezan na US nalog, nemam karticu povezanu.

To nemoj ni da pokušavaš pošto sigurno nije moguće povezati našu kraticu sa US nalogom kao načinom plaćanja. Neki su davno uspeli da naprave američki PayPal i njega posle vezali na Apple ID, ali se ne bih igrao sa tim i razmišljao kad će PayPal to da provali i ukine.

Znam, samo US kartice.

Nema na čemu i sad polako pročitaj ovo što smo ti rekli da pogledaš i napiši ovde iskustvo koje posle može mnogo da koristi nekom sledećem članu koji bude zainteresovan za istu kupovinu 😃
Naravno 😄
Napomena.
Placam godisnji AC+ za Mac jos od 11.2021. Raiffeisen Visa karticom. Medjtim posto je US nalog, kartica nije povezana na nalog neko je samo placen godisnji AC+ i godisnje automatski skida taj iznos. Medjutim jos tad mi je stigao mail da zavrsim Payment Setup kako bi povezao AC sa Apple ID i sam payment kako bi mogao lakse da menjam nacin na koji placam i slicno. Medjutim ne uspevam da povezem, pretpostavljam jer nemam paymend method do kraja povezan na US nalog, nemam karticu povezanu.

Zbog toga ne mogu ni da cancelujem pretplatu, barem preko sajta/App Storea.
Nisam hteo da se bakcem s tim jer je AC+ uredan, jer sam verovatno trebao da se cimam sa supportom, mrzelo me a i AC vazi, nisam hteo da ga prekinem za ove 2 godine.
Ja sam tad pratio neko upustvo sa isrbija valjda.

Verovatno mora da se cima support i da se menja nacin placanja, da bude preko balancea (i gift cardova).

PS: Tako da bih preporucio opciju na rate, preko balancea, ako moze.
Jesi li uspio da platiš tj produžiš dalje ac+ ? Ja ću isto tu godišnju varijantu, pa se nadam da poslije neću imati problema da ne mogu da produžim, kad budem htio narednu godinu da uplatim 😅

Da, 2x za sada, novembra ce da bude 3. put (3. godina).
Automatski skine sa kartice.

Za iPhone 12, ističe uskoro dve godine.
Da li sam dobro razumeo da ne može dalje da se produžava ili nisam. Negde sam čitao a ne mogu da nađem.

Nazad
Vrh Dno