Šta je novo?

Kako izvuci mailove i adrese iz Outlook-a

dfast

Čuven
Učlanjen(a)
23.04.2002
Poena
619
Na hardu na kome je pukao Win mi se nalaze mailovi i adrese koje bi hteo da sacuvam. Kada prikacim hard na drugi kompjuter mogu da otvorim Outlook ili Office fajl u Program files-u ali opet ne znam gde su mi sacuvani mailovi.
Hvala unapred!

Hm da probas ovako
Nadji na tom hardu na kojem je pukao sistem u program files/outlook.....fajl koji se zove wab, udji u njega i idi na file>export>adress book, sacuvaj recimo na desktopu pod nekim imenom. Onda udji u Outlook i idi na file>import>adress book i nadji ovaj fajl sto si sacuvao na desktopu (fajl ima *.wab ekstenziju)

Ako misliš na outlook express mailovi su u folderu C:\Documents and Settings\-USER-\Local Settings\Application Data\Identities\{36CD335E-49CA-4E68-A6C8-71B71E0DC1C7}\Microsoft\Outlook Express

{36CD335E-49CA-4E68-A6C8-71B71E0DC1C7} ovo će biti drugačije na tvom računaru i može ih biti više ako ima više identitija

Address book je u wab fajlu na putanji C:\Documents and Settings\-USER-\Application Data\Microsoft\Address Book

Ako koristiš outlook mailovi su ti u pst fajlu na putanji C:\Documents and Settings\-USER-\Application Data\Microsoft\Outlook

gde je -USER- ime tvog windows login naloga

Ako misliš na outlook express mailovi su u folderu C:\Documents and Settings\-USER-\Local Settings\Application Data\Identities\{36CD335E-49CA-4E68-A6C8-71B71E0DC1C7}\Microsoft\Outlook Express

{36CD335E-49CA-4E68-A6C8-71B71E0DC1C7} ovo će biti drugačije na tvom računaru i može ih biti više ako ima više identitija

Address book je u wab fajlu na putanji C:\Documents and Settings\-USER-\Application Data\Microsoft\Address Book

Ako koristiš outlook mailovi su ti u pst fajlu na putanji C:\Documents and Settings\-USER-\Application Data\Microsoft\Outlook

gde je -USER- ime tvog windows login naloga

Mislim da bi ovaj odgovor , morao da ide u sticky.
Brz i efikasan.

Imas u opcijama gore pod File cinimi se export ili tako nesto eksportuj fajl tamo gde mislis da ga sacuvas, klikni dva puta na taj fajl i on ce ti se automatski ucitati u svezu instalaciju Outlook-a!

Poslednja izmena:
Imas u opcijama gore pod File cinimi se export ili tako nesto eksportuj fajl tamo gde mislis da ga sacuvas, klikni dva puta na taj fajl i on ce ti se automatski ucitati u svezu instalaciju Outlook-a!

Ne može to da uradi puko mu je Win. Bar je tako rekao u svojoj prvoj rečenici.

Ok nepaznja ,preskocio sam taj red,hvala na ispravci!
Pozz

Poslednja izmena:
Imam problem sacuvao sam ove fajlove i onda instalirao vistu. Da li neko zna kako da ih ubacim u outlook tj da dobijem stare mejlove u visti?

Naso sam resenje.:)

This is the way I managed to do the import from Outlook Express to Outlook 2007 on my new Vista machine

1. Copy all Outlook Express (OE) files (*.dbx) from the OE Store to a directory. This can be anywhere on the new machine.
2. Export all OE Accounts settings to IAF files and copy these to the Windows\Mail directory. You will find this directory in the <user>\AppData\Local\Microsoft directory. The IAF files need to be here or they can't be imported.
3. Open "Windows Mail" and Import the Account Settings. Do not use the File Import option, but go to Tools...Accounts..Import. You will have to select the Accounts one at a time.
4. From Windows Mail goto File..Import..Messages and point it at the folder where you saved all your .dbx files.
5. You should now have all your OE mail and account settings in Windows Mail....great you're halfway there.
6. Close Windows Mail and open Outlook.
7. Use the File..Import..Outlook..Internet Mail Account Settings and it will find them automatically (magically) in the Windows Mail directory.
8. Use the File Import..Outlook..Internet Mail and Addresses and it should import the mail from Windows Mail.
9. Go back and delete everything from Windows mail.

Done.....

Ali cemu cimanja oko trazenja xy fajlova. Outlook (2007 sada koristim, ne znam za starije verzije) u File meniju ima stavku Data File Managment. Tu vam pise gde stoji .pst file, prekopirate ga gde vam odgovara, pa napravite novi profil sa tim prekopiranim fajlom, obrisete stari i voila...sve je tu.

Pre par dana sam reinstalirao os i sve je bilo tu (kontakti, kalendar, mailovi).

Naravno, ovo resenje se ne odnosi na pokretaca teme, posto zahteva os koji funkcionise, ali za ostale koji planiraju reinstall ce biti od koristi.

Prilozi

• Outlook Data File Managment.png
    Outlook Data File Managment.png
    10.2 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno