D
Deleted member 9456
Guest
@ABET,
Napravio si kao da je win10, 2x sam proveravao da nisam na win delu foruma.
@ABET,
I prekinite da pricate gluposti tipa sivi mi fontovi, nevidi se ovo itd... Imate tonu tema a ako niste necim zadovoljni treba vam celih 5 min da to editujete u css-u.
Boze me sacuvaj kakve sve necu procitati gluposti vezane za Gnome.
Kao neko ko radi od verzije 3.2 sa Gnome-om mogu vam reci da je workflow odlican, svetlosnim godinama bolji od win 7, 8, 10, i ostalih gluposti (tipa mate, xface ...).
Tu bih izostavio jedino i3 koji koristim na laptopu i koji zaista ima svoju primenu na slabijim masinama (ostale win managere nisam probao)).
Vas problem je sto ste se navikli na neke ustaljene principe koriscenja koji su potpuno prevazidjeni. Prosto je smejurija kada vidim nekog ko drlja i trazi aplikacije po menijima, trazi file-ove, juri aplikacije po taskbaru itd.
Ne mogu da vam opsem kakvu mi nervozu stvara kada neke operacije treba da uradim na win-u pogotovo na ovoj novoj smejuriji od Wina 10.
Unity sam koristio i ima nekih ok ideja ali je ipak mnogo losiji od Gnome-a.
Najveci problem trenutno kod Gnome-a je njegove performanse koje pocinju da opadaju posle duzeg koriscenja (recimo kada ne gasim komp jedno 5-6 dana, moze se probati restart shell-a ali je to kratkotrajno resenje) kao i dodavanjem extenzija ali se radi na tome pa sa GTK4 stize i GSK koji bi trebao da resi i te probleme. (pretpostavljam da ce ceo shell da ponovo prepisu)
O tome koliko je Gnome odmakao u implemetaciji Waylanda mislim da nije potrebno pominjati. (generalno su performanse bolje i bolja je glatkoca animacija ali nije jos uvek top)
Moj savet, nemojte pokusavati da prilagodite Gnome drugim OSovima nego pocnite da ga koristite onako kako su ljudi zamislili (uz par obaveznih ekstenzija).
I prekinite da pricate gluposti tipa sivi mi fontovi, nevidi se ovo itd... Imate tonu tema a ako niste necim zadovoljni treba vam celih 5 min da to editujete u css-u.
To oko panela nije problem caskom se prebaci dole, ja sam u KDE4 drzao i panel gore koji se povlacio kad maknem misa. Uslovno mana ovog distro je sto ima ogranicen repozitorijum, nema gnome programa. Sto se tice plasme bolje radi nego kod originala u Neon distrou. Meni se tiling pojavljuje u Neon distrou (ako sam dobro razumeo termin tiling=kockice) ali samo u par programa, jedan od njih je Firefox i to samo oko polja za search. Imao sam problem sa blenderom ali to je reseno setovanjem blendera, karica je sa radeon drajverima jer pro drajvera nema iako je kartica formalno podrzana, kad se malo prodzara po firmware vidi se da amdgpu ima samo za par kartica.Instalirao sam ga pre par sati i sve mi radi kako treba, sve je poznato i normalno, osim što su panel stavili vertikalno/desno, ali to se reši za dve sekunde. Videćemo koliko je stabilan i da li je Plasma uobičajeno ili neuobičajeno bagovita. Doduše, ja nisam posebno zahtevan korisnik. Kod KDE mi najviše smeta što ne umem da rešim tiling prozora. Ipak sam ja XFCE veteran...
Kod KDE mi najviše smeta što ne umem da rešim tiling prozora.
Pravo da ti kazem nikad nisam imao potrebu za tim, ja fiksiram prozore na odredjeno mesto u primarnom ili sekundarnom ekranu. Imam povezana 2 ekrana, terminal i HD TV; na terminalu fiksiram poziciju i velicinu za svaki program koji stano koristim, na drugi ekran idu video playeri. Ima tona podesavanja neka nisam ni probao, pre neki dan procitam ima cak i ugradjen program za rotaciju pozadine, juce sam se igrao pa cu malo da ispalim zenu kad sedne za PC.Mislio sam na slanje prozora levo/desno na pola ekrana sa win taster + strelica levo/desno, kao u Windowsu. To se na Manjaro Xfce lako namesti u window managementu, a u nekim distroima je tako po defaultu. i to u različitim DE. Mada, nije ni bitno toliko, tu opciju koristim samo kada kopiram nešto iz Chromea u terminal ili u calibre.
Mislio sam na slanje prozora levo/desno na pola ekrana sa win taster + strelica levo/desno, kao u Windowsu. To se na Manjaro Xfce lako namesti u window managementu, a u nekim distroima je tako po defaultu. i to u različitim DE. Mada, nije ni bitno toliko, tu opciju koristim samo kada kopiram nešto iz Chromea u terminal ili u calibre.
Bravo i hvala, namestio sam prečiceMada, sakrivaju stvari po meniju i podešavanjima majstorski, svaka im čast. Ili je to prosto neka druga logika u odnosu na Xfce, recimo. Kod njih je kao kad uđeš u prodavnicu, a prodavci te vode na sve strane da ti pokažu jakne koje stoje na pet mesta. Ljudi, muško levo, žensko desno. Jakne na jednom mestu, majice na jednom mestu, patike na jednom mestu u prodavnici, a ne podeljeno po ko zna kojim kriterijumima.
Nego, sad sam na MAUI koji se deklariše kao Ubuntu 17.03 xenial.
Pogledajte prilog 229350
Firefox ima opciju kada uđeš u podešavanja fontova da stikliras da li želiš da pojedini sajtovi koriste svoje font podešavanje ili tako nesto slično. Baci pogled možda ima razlike.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
мислим да ми је Громтица ту највише погоћена
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari