Šta je novo?

Kako istalirati temu

• Začetnik teme Začetnik teme merlin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Display Properties>Themes> klikni na polje Theme> Browse (poslednje na dnu) > pa idi u folder gde si sacuvao temu koju si skinuo sa net-a.

A i dvostruki klick na *.Theme to radi isto.
E sad, izvini ako si mislio na nesto drugo (sto ne kapiram).

DS9 je napisao(la):
Display Properties>Themes> klikni na polje Theme> Browse (poslednje na dnu) > pa idi u folder gde si sacuvao temu koju si skinuo sa net-a.

A i dvostruki klick na *.Theme to radi isto.
E sad, izvini ako si mislio na nesto drugo (sto ne kapiram).

Jeste, izgleda da ove teme nisu napravljene bas kako treba ili treba neki program da bi se primenile, našao sam drugi sajta odakle se teme lepo instaliraju.

Ajde ako neko ima jos dobrih linkova na XP teme neka postuje

Ja trazim temu koja je ista kao i ova originalna luna, ali samo sa plavim dugmetom umesto zelenog. Imao sam je pre, ali je na neki volseban nacin nestala, a kao za inat nisam je ni narezao. Dakle identicna tema originalnoj, samo sa plavim dugmetom, umesto zelenog, koje mi bode oci.

Hvala najlepse.

Glupo pitanje....ali ajde.
Ima li neko link ka temama za 2k? Posto pretpostavljam da te teme nece raditi na 2k

To nije BUG... Vec Microsoft ne dozvoljava da se instaliraju nesertifikovane, iliti user theme, vec samo one njegove 3-4 koliko ih vec ima da se koriste... StyleXP nije lose resenje ima recimo simpaticnih tema i odradjuje posao, ali meni je svremena na vreme vracao na izgled bez teme (kao w2000)... zato je mnogo bolje koristiti taj vec pominjani program koji resava stvar, u stvari crackovan uxtheme.dll, koji se zameni iz sejf moda, i onda sve radi kao po loju, nista nije aktivno (sem servisa naravno) i teme se biraju direktno iz windowsovog dialoga... taj "obradjeni" fajl se vec da lako naci...
I preporuka da skinete po meni najlepsu i to ubedljivo (bar prija ocima) temu za xp... chaninja... ima je na sajtovima sa temama... ili google pa...

dEXE je napisao(la):
1. StyleXP nije lose resenje ima recimo simpaticnih tema i odradjuje posao, ali meni je svremena na vreme vracao na izgled bez teme (kao w2000)...

2. zato je mnogo bolje koristiti taj vec pominjani program koji resava stvar, u stvari crackovan uxtheme.dll, koji se zameni iz sejf moda, i onda sve radi kao po loju,

3. nista nije aktivno (sem servisa naravno) i

4. teme se biraju direktno iz windowsovog dialoga...
1. i meni se to desi ponekad... samo vratim staru temu i sve je ok...

2. ali StyleXP je ipak manje komplikovan za upotrebu...

3. pa, i StyleXP mozes da tako podesis

4. isto tako je i kod StyleXP

Preduhitri me covek 🙂
Meni je mnogo jednostavnije i elegantnije da tako menjam teme nego da moram da instaliram StyleXP

ZoNi je napisao(la):
1. i meni se to desi ponekad... samo vratim staru temu i sve je ok...

2. ali StyleXP je ipak manje komplikovan za upotrebu...

3. pa, i StyleXP mozes da tako podesis

4. isto tako je i kod StyleXP

1. glupav bug...

2. ne bih rekao... mislim nista od toga nije komplikovano ali...
sta je tesko birati iz dijaloga namenjenog za to... vec pokretati dodatni program? inace skinovi se stavljaju u \WINDOWS\Resources\Themes\

3. pa cini mi se i da ne mozes, jer on ima opciju da ostane u pozadini, tj. da se instalira kao servis, ali tom prilikom a cini mi se da mozes da pogledas u procesima ili u dignutim servisima (nisam siguran), i dalje mora da ostane aktivan StyleXP, a windows-u da bi radile teme mora po defaultu da bude podignut servis za to (taj dll)... ZNACI kad se koristi StyleXP koriste se 2 servisa i dakle trosi vise memorije umesto jednog...

4. zato sto ih on instalira u vec datu putanju...

evo ko hoce da pogleda i kako izgleda tema koju preporucujem Chaninja, i to verzija 3, verzija 4 je plavkasta...
klik ovde za izgled ekrana

Po meni ovo malo cudo radi bolje od Style XP ne treba crack 🙂 a i manje je (15Kb) probao sam dosta thema svaka radi sa ovim.

ilki je napisao(la):
Po meni ovo malo cudo radi bolje od Style XP ne treba crack 🙂 a i manje je (15Kb) probao sam dosta thema svaka radi sa ovim.

pa to i jeste krekovani uxtheme.dll 🙂
samo je malo "zamotan" u exe fajl...
a da radi bolje, radi 🙂

dEXE je napisao(la):
sta je tesko birati iz dijaloga namenjenog za to... vec pokretati dodatni program?
pa, i kad koristis StyleXP ne biras teme iz njega, nego iz Display Properties... ne pokreces nikakav dodatni program

(inace, StyleXP trosi 2 megabajta - znaci k'o wallpaper... zanemarljivo, cak i na mojih 256MB sdram)

ZoNi je napisao(la):
...

pa, i kad koristis StyleXP ne biras teme iz njega, nego iz Display Properties... ne pokreces nikakav dodatni program

(inace, StyleXP trosi 2 megabajta - znaci k'o wallpaper... zanemarljivo, cak i na mojih 256MB sdram)

Pa da, zato sto on teme ubaci u windows dir k'o sto sam rekao...
ali zasto onda jos dodatni program instalirati, kad nema potrebe... a i 2 po 2 pa se nakupi 🙂

dEXE je napisao(la):
evo ko hoce da pogleda i kako izgleda tema koju preporucujem Chaninja, i to verzija 3, verzija 4 je plavkasta...

Hvala na preporuci!! U životu nisam video lepši izgled Windowsa od ovoga! Pravo umetničko delo.

merlin je napisao(la):
...

rar mi prijavljuje gresku, da li nesto nije uredu s fajlom?
ako moze na mail [email protected]
Fajl je provereno OK.
Verovatno imas neku stariju verziju WinRAR-a (mislim da ti treba barem 2.9, mada je bolje imati 3.11), mada i Total Commander moze da ti pomogne. Ako nije to u pitanju, onda skini ponovo...

Nazad
Vrh Dno