Delija je napisao(la):
A sad ozbiljno, mogu da tvrdim da
80% onih koji zavrse ETF mogu da zavrse i prava/ekonomiju, dok obrnuto ne vazi ni pod razno.

Tezina vaseg faxa se ogleda
samo u zagrevanju stolice ili u losem danu profana, a nikako u nekom velikom mozganju.
Vasa matematika je smesna (bez ikakvog omalovazavanja), a isto vazi i za statistiku. Uzmi malo algebru, analize, slucajne procese, numeriku sa ETF-a, pa ces da vidis gde stojite po tom pitanju.
O cemu ti pricas? Alo, pa mi ovde govorimo o dvema dijametralno suprotnim naukama koje uopste ne mogu da se porede? Sad' si me kao uvredio, ili sta? Misli ti sta hoces, ja i dalje ne omalovazavam niti jedan jedini fakultet. Svi fakulteti su teski, svuda mora da se uci.
A ti bi verovatno zavrsio i Engleski, sto moja rodjena sestra zavrsava i za svaki ispit mora da procita milion knjiga, na engleskom jeziku, sto ukljucuje poeziju, prozu itd. sto ja necu u zivotu procitati ili mozda neki tamo srpski jezik i knjizevnost, ispit SAVREMENI ili tako nesto, koji ljudi spremaju po D V E godine jer moraju da procitaju DESETINE HILJADA STRANA. Ovo nisam lupio, mozes da proveris.
Delija je napisao(la):
E za ovo ne da si lupio...:d
Mozes da govoris u tvoje ime, ako imas vezice, ali da li si ti svestan koliko ekonomista godisnje zavrsi fax? Koj' ce nam bre toliki ekonomisti??? :d
A proizvodnja ce se pokrenuti i to ako ni zbog cega drugog, ono ce Evropa ulagati u nas da im ne budemo trn u oku. Evropska unija je neminovnost, kad-tad, a sa njom dolazi i otvaranje granica pa je Svabi, Francuzu, Spancu... u interesu da mu ne prebegne milion "Srbalja" preko, vec da budu zadovoljni statusom u svojoj zemlji. Sta mislis zasto dobijamo tolike donacije? Niko nije lud pa da poklanja u prazno. Zato toliko i rade na tome da se stvari ovde kod nas srede. Podrazumeva se da ih inace zabole za nas.
Izvini, a sta sam lupio!?!? Pa sta ce moj ortak da radi koji je juce zavrsio termodinamiku na masincu? Pa njemu je proizvodnja potrebna. Isao juce u firmu Termo elektro gde mu rekose da za 9000-12000 dinara mora da radi sve i svasta i da ide da spava po raznoraznim budzacima sirom Republike Srpske i Srbije i to su mu naglasili da ne ocekuje nikakav smestaj, nego maltene barake... eeeeej, bre....
I, da, svestan sam koliko ekonomista zavrsi fakultet godisnje, MNOGO, i neuporedivo im je lakse da bez veze nadju posao. Tu bre nema sta da se prica uopste. I sta si time uopste hteo da kazes?
I koje bre donacije? " Tolike donacije " ? Alo bre, je l' to Mladjan Dinkic sa druge strane!?!!??? :wall: :wall: :wall: Pa ovo je smesno, sa tobom uopste necu da raspravljam! Pa ovo je bukvalno izjava godine. Cekaj, moram da je zapisem negde, najbolje u signature... ma da, super nam je, sjajno zivimo od tih donacija, ljudi se zaposljavaju, ima posla, ma nevidjeno.... ccccc.... strasno... necemo u politiku...
I da se vratim na Career Days... kao odes tamo, udjes u neku veliku halu, sve je kao fensi i sta ti ja znam, gomila nazovi japija koji su ko zna na koji nacin dosli tu gde jesu, mladjih od tebe po nekoliko godina, sa pantalonama sa falticama, kravaticom, aktn tasnom i lap topom i svi te kao tapsu po ramenu u fazonu: "Ostavi ti decko CV, zvacemo te" . Ma daaaj, bre, pa to je smesno... ajde reci mi ako znas nekoga ko je imao koristi od toga?
Jedini nacin za ljude koji nemaju vezu (iako ja smatram da vecina ljudi moze da nadje neku vezu ili vezicu, negde,nekako, preko babe, tetke, strine, ujne) po meni je da konkurisu na sto vise oglasa pa ako ih ubode nesto dobro onda da slave, a ako ne, onda opet da cute i rade, stvaraju kontakte i gledaju gde da se dalje zabodu... znam i takve slucajeve...
Evo, u mom okruzenju su sve sami ekonomisti, i 90% njih rade super poslove, dobro placene, po nekim stranim bankama, telekomima itd. E sad' sto se mnogo radi i prekovremeno, to je druga prica ali ne moze i jare i pare.
I koji bre biro? Da li vi znate o cemu govorite? Da li znate kakve oni "poslove" nalaze fakultetski obrazovanim ljudima? To je bre nista drugo nego omalovazavanje.....