Šta je novo?

Kako da uradim ghost u norton ghostu

• Začetnik teme Začetnik teme Mookey
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mookey

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2006
Poena
320
Instalirao sam Norton Ghost 10 i ne znam koju opciju da pokrenem da bih sacuvao trenutni status kompjutera,da bih kasnije kad budem obarao sistem mogao da vratim ta podesavanja.
Hvala unapred na odgovorima

Ako zelis Nortona, upotrebi ghost 2003, u njemu imas incremental back-up. Snima ti samo razliku u odnosu na inicijalni image.

Ljudi hvala vam nizasta,ja postavim pitanje o Norton ghostu,a vi mi napisaste neke gluposti.I samo jedan pozdrav za MRLE-ta,ti si moj covek ja sam bas to isto hteo da nepisem.

ja isto ne mogu da ti pomognem sa ghost 10-kom.
znam da je Symantec pre par godina kupio firmu Power Quest, isto vrlo poznatog proizvodjaca jednog programa za pravljenje imidza. i sad su valjda symantecov 'ghost' i power questov 'drive image' spojeni u jedan program, ali ja pojma nemam kako izgleda interfejs i bilo bi glupo da nagadjam ovde. a mrzi me da ga skidam i instaliram.

ali ako ti ghost treba samo za najobicnije pravljenje/vracanje imidza na/sa "D" particiju ili rezanje na CD, a ne za neke vratolomije tipa pravljenje imidza kroz mrezu ili na usb stick isl.
onda mogu, ako zelis, da ti e-mailom posaljem neki ghost 2003, koji bi trbao da ti bez problema, na isti nacin odradi tako prost posao.
osim mozda, ako nemas neki ultra egzoticni hardware.

to je jedan jedini ".exe" od 1 megabajt i nista vise.
sad ni ovo nije bas pravi odgovor na tvoje pitanje, ali ovaj, ghost 2003, je toliko prost da ti pomoc nece ni trebati .......

kako god, to je jedino sto ja mogu da ti ponudim kao neku delimicnu pomoc

Jel neko može meni da objasni kako to Norton Ghost ne valja? Kako je to "zeznuo" image, koja ploča, kontroler, koja podešavanja? Jel neko ima neke argumente osim "Norton Ghost ne valja"?

Ghost koristim redovno (uvek najnoviju verziju naravno). Par puta sam sa njim uspeo da kloniram diskove na IBM x serverima (na ServeRAID kontrolerima - i SATA i SCSI, SAS nisam probao) na kojima drugi programi nisu ni detektovali kontroler. Nikada nisam imao ni najmanji problem sa njim. Takođe mi se čini da drugi ovde pomenuti programi ne podržavaju raw copy diskova (kopiranje sektor po sektor, nezavisno od logičke strukture diska: particija, fajl sistema,...), svi ne podržavaju direktno rezanje image-a na CD/DVD,...

Probao sam skoro sve diskove za kloniranje na dosta platformi i Ghost mi je najčešće uspeo da klonira diskove ili napravi image.

Ne kažem da ostali programi ne valjaju, samo mi nije jasno kako za jedan od najupotrebljivijih programa za kloniranje možete da kažete da ne valja. Ja lično nikada nisam imao problem sa njim - osim da na nekim kontrolerima ne vidi diskove (ali u tom slučaju ne vide ni drugi programi).

A odgovor na pitanje iz prvog posta: Ako imaš samo jednu particiju možeš da uradiš Disk to Image - kopiraće ti ceo disk, uključujući i MBR u image fajl. Ako želiš samo jednu particiju da sačuvaš onda koristi Pratition to Image. Na taj način nećeš sačuvati MBR, tako da u slučaju da zameniš disk i vratiš image na njega moraćeš da sa Windows CDa (pretpostavljam da imaš Windows) pustiš recovery konzolu i uradiš fixmbr i fixboot.

Koliko sam ja cuo [nisam siguran], Nortonov Ghost ne chisti SID broj za razliku od Acronisa.

Jel neko može meni da objasni kako to Norton Ghost ne valja? Kako je to "zeznuo" image, koja ploča, kontroler, koja podešavanja? Jel neko ima neke argumente osim "Norton Ghost ne valja"

Evo ti lepo poredjenje pa zakljucak izvuci sam. Ja sam Ghost prestao da koristim kada mi je zadavao glavobolje sa brzinom, jednostavno na nekim plocama i RAID kartama kao da radi u PIO modu, bekap diska od 80GB radi 1,5 cas. Takodje nije hteo da mi vrati bakap diska iz imidza iz neznanog razloga, sve je sasvim normalno bilo citljivo iz ghost manager_a ali ne i da se vrati kao particija. Sa Aconisom nikada ni jedan cim.

Ljudi probao samo nekoliko programa,ghost2k3,taj vas acronis i jos neki ne znam mu ni ime mislim da pocinje na slovo N.Ali nisam mogao da uradim,valjda zato sto su to stari programi a ja imam SATA2,SCSI Hard disk.Pa sam morao da skinem Norton Ghost 10 i da probam,jeste da mi nije jasno kako mi je norton skinuo sistem dok je isti "windows" bio upaljen,ali mi je napravio fajl velicine 2.9GB(Sistem je pre kloniranja bio velicine 5.5GB)Cak i da ne radi nije mi tesko da ga oborim ponovo.Samo mi je cim da instaliram silne drivere i programe i namestam podesavanja.

Nema na cemu😡
Poenta je ocigledno bila da se ostavis od tog Nortona(sto bi narod rakao"tjorava posla") i da na drugi nacin(po mom misljlenju bolji,ili Paragon Drive Backup sto rece covek) resis problem.
Ali posto ti zelis da iskljucivo radis s Nortonom ja se izvinjavam zbog "pisanja gluposti".

Ja sam lepo pitao kako podesiti u Norton Ghost 10.Svi su poceli da mi preporucuju nesto drugo,a niko da mi odgovori na pitanje.EM2000 Nemoj da se ljutis zbog prethodnog posta ali mi niko,bukvalno niko nije odgovorio na pitanje!!!!

Poslednja izmena od urednika:
Evo ti lepo poredjenje pa zakljucak izvuci sam.

Pročitao sam članak i iskreno nisam baš mnogo toga mogao da zaključim. Ja sa Ghostom stvarno nikada nisam imao ni jedan od navedenih problema, dok sam recimo sa TrueImage-om imao problema kod kloniranja diskova koji su imali više particija sa različitim fajl sistemima (NTFS, ext3,...). Najviše problema sam imao sa IBM servisnim particijama. Ne kažem ja da zbog toga TrueImage ne valja. To su sve alati i koji god završi posao - dobar je. 🙂

Samo su me zanimala lična iskustva ljudi, pošto već tvrde da Ghost treba izbegavati u širokom luku - koliko ga često koriste, na kojim računarima, šta tačno rade sa njim, u kojim situacijama ga treba izbegavati,...

:wave:

Ghost jeste najbolji program i tu nema sta da se prica. Ako nekome ne radi na raid sistemu neka nabavi WinPE koji ima 32-bitnu verziju Ghost-a i koji meni raid0 sistem bekapuje za 2-3 minuta.
Slazem se da su i ostali programi upotrebljivi ali je zato Ghost najsprostiji za rad i odlicno obavlja taj svoj posao.
@Mookey - Preporucio bi ti da deinstaliras tu 10-ku i da nabavis neku od verzija za DOS koja ce ti raditi mnogo bolje, a nece ti pojesti mesto na disku za svoju instalaciju. Takodje i tebi preporuka da nabavis WinPE i da sa njim radis bekap.
Za one koji neznaju to je verzija windows-a koja se podize sa CD-a i ima dosta zanimljivih alata a medju njima i pomenuti Ghost.
@Zeleni_Zub - Pozdrav (ex) kolega!

Ma sta ce ti WinPE. Za tu svrhu je najbolji Hiren's Boot CD!!!

Probaj Hirena sa raid0 pa ces da vidis zasto treba WinPE.

Ja sam do skora koristio Norton Ghost 2K3 i radio je super,sada sam sistem backupovao sa nortonom 10 i videcu kako ce biti.Ako mi pri sledecem obaranju sistema ne bude radio clone,izlomicu DVD sa nortonom i baciti ga u tri lepe.I licno se izviniti svima koji su mi preoporucivali neki drugi program.
Pozdrav!!!

A de ćeš lepše od programa koji ima samo 1MB a radi ko sat? Ne razumem čemu instalirati neki drugi program kad ovaj radi odlično!

Da ne otvaram novu temu, do sad sam koristio ghost 2003 DOS verziju i super me sluzio verziju 10 nisam koristio jer sam cuo da nije najbolja, e sad zanima me vase misljenje o verziji 11 posto vidim da je i na novom hirenu umesto 2003 ubacena 11, a desteka je preskocena

zeleni_zub je napisao(la):
Samo su me zanimala lična iskustva ljudi, pošto već tvrde da Ghost treba izbegavati u širokom luku - koliko ga često koriste, na kojim računarima, šta tačno rade sa njim, u kojim situacijama ga treba izbegavati,...

Ja ga izbegavam kada se prave imidzi i kada se radi sa diskovima vezanim u RAID. Za gologuzo kloniranje svi programi su beznacajno razliciti. Meni se kod Acronisa najvise svidja njihov BOOT CD, koji se brzo dize, ima sve potrebene i napredne funkcije, drajvere...

Ghost jeste najbolji program i tu nema sta da se prica.
A de ćeš lepše od programa koji ima samo 1MB a radi ko sat? Ne razumem čemu instalirati neki drugi program kad ovaj radi odlično!

Tvoje licno vidjenje. 😉 Sta ces da radis ako treba nesto da izvuces sa imidza ili ako ne daj Boze hoces da dodas nesto u taj isti imidz.

[Ograda] Ne govorim ja da se Ghost za izbegavanje jer ga i dalje koristim ali za neke stvari preferiram Acronis True Image [Ograda]

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno