Vapor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.02.2003
- Poena
- 619
Na C imam WinME a na D WinXP. NIGDE nemam uninstall opciju za XP (ni u njemu samom ni u ME-u; cak ne radi ni WINDOWS\SYSTEM32\OSUNINST.EXE - prijavi "The SETUPAPI.DLL file is linked to missing export NTDLL.DLL:NtClose." - bilo da ga startujem iz ME ili XP).
Iz principa necu da formatiram disk da bi uklonio XP kad znam DA moze (ali neznam KAKO 🙂
Pokusam sledece:
- obrisem iz roota C-a sledece fajlove (dobro, ne obrisem vec ih samo premestim u custom temp folder) : Ntldr; Ntdetect.com; Bootsect.dos i Boot.ini.
- resetujem racunar u nadi da ce se lepo podici ME bez bilo kakvih pitanja o dual bootu jer (po meni, logicno) sam uklonio sve fajlove koji iniciraju db i da lepo obrisem iz ME-a Win dir sa D-a, Program Files, itd.
- ALI, dobijem poruku (neznam je doslovce) nesto tipa "ubacite sistemski disk"
- ubacim sistemsku disketu
- vratim gore pomenute fajlove u root
- resetujem opet racunar i sve radi normalno (dual boot - Me or XP)
Ako nesto znaci:
- XP je bez SP-a
- izabrao sam FAT32 za D:
Znaci - nigde uninstall opcije !
Citah negde da bi pomogla komanda FDISK -MBR (ili tako nesto). E sad, pretpostavljam da ta komanda brise Master Boot Sector diska (ako sam dobro provalio skracenicu) ali da li to iziskuje kasnije formatiranje diska ? Ne smem da probam 🙂 !
PLEASE HELP ! Hocu da se otarasim XP-a bez formatiranja !!!!!!
Thanx!
Iz principa necu da formatiram disk da bi uklonio XP kad znam DA moze (ali neznam KAKO 🙂
Pokusam sledece:
- obrisem iz roota C-a sledece fajlove (dobro, ne obrisem vec ih samo premestim u custom temp folder) : Ntldr; Ntdetect.com; Bootsect.dos i Boot.ini.
- resetujem racunar u nadi da ce se lepo podici ME bez bilo kakvih pitanja o dual bootu jer (po meni, logicno) sam uklonio sve fajlove koji iniciraju db i da lepo obrisem iz ME-a Win dir sa D-a, Program Files, itd.
- ALI, dobijem poruku (neznam je doslovce) nesto tipa "ubacite sistemski disk"
- ubacim sistemsku disketu
- vratim gore pomenute fajlove u root
- resetujem opet racunar i sve radi normalno (dual boot - Me or XP)
Ako nesto znaci:
- XP je bez SP-a
- izabrao sam FAT32 za D:
Znaci - nigde uninstall opcije !
Citah negde da bi pomogla komanda FDISK -MBR (ili tako nesto). E sad, pretpostavljam da ta komanda brise Master Boot Sector diska (ako sam dobro provalio skracenicu) ali da li to iziskuje kasnije formatiranje diska ? Ne smem da probam 🙂 !
PLEASE HELP ! Hocu da se otarasim XP-a bez formatiranja !!!!!!
Thanx!