Šta je novo?

Kako da resim ovaj problem? Problems occurred between the communication of the disk a

Ludak2013

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.06.2013
Poena
69
Kako da resim ovaj problem? Problems occurred between the communication of the disk and the host 1916 times. ?

Prilozi

• hard disk.PNG
    hard disk.PNG
    256.9 KB · Pregleda: 527
Probaj da promenis sata kabal...

Resio je problem ali jos uvek u statusu pise to? Da li moze to nekako da se izgubi. Hard radi kao nov sad.

ne moze da se izgubi, to je upisano u smart

Da rikne kabal i pise to u sent. i neko ko se ne razume misli da crkava hard disk.

"Problems occurred between the disk and the host" znači upravo to, najčešći krivac je kabel ali isto tako može biti i na strani diska problem (kao i matične).
Po ovome counter se može resetovati, nije mi jasno iz izloženoga da li samo što se tiče Sentinela ili i S.M.A.R.T. podataka.

Samo u slučaju Sentinela. Podaci ostaju upisani u SMART.

Nisam siguran ovo iznad. Meni su komunikacioni problemi nestali prilikom reinstalacije, a nisu čak bili ni do kablova. Problem je bio u tome što je HDD išao na spavanje po defaultu na 20 minta (pošto nije bio HDD na komj je windows), pa se malo duže budio nego što se smatra da treba (kada neki program krene da pretražuje HDD-ove).

Malo me nerviralo što to piše zbog potencijalne prodaje HDD-a, ali sada kada se pogleda nema nigde evidencije o tome, a sasvim sigurno nisam radio nikakve korekcije po HDD sentinelu.

Tako da mi najviše deluje da je moguće da SMART briše takve podatke iz svog regista nekon nekog perioda ne pojavljivanja tog tipa greške.

Ma nije vazno. Hard disk radi super. Evo cale igra zumu i sve super :) .

Vrh Dno